Loeb lägger ner WRC-satsning, ”gambrev” från Vätternrallyt och Motorbloggen toppar statistiken!

Då skymtar vi slutet på Sebastien Loebs fantastiska WRC-karriär och till nästa år kommer ”Seb” bara att åka sina favorittävlingar. Den regerande världsmästaren ( ingen tror väl något annat?) åker premiären i Monte-Carlo men sedan är resten av tävlingsalmanackan oskriven. Kan man hoppas på att Rally Sweden finns med bland favoriterna och han därför dyker upp i Karlstad i februari?
Citroenbasen Yves Matton berättade nyheten på bilsalongen i Paris som öppnade i dag och samtidigt avslöjade han att både Citroén och Loeb är intresserade av WTCC 2014. Var det inte den serien som Flash & Co påstod var på väg att dö ut…
På samma presskonferens hälsade Matton även Abu Dhabi välkommen som ny sponsor och WRC-räddare för fransmännen. På kuppen får man även duktige Khalid Al-Quassimi som ska köra en tredje DS3:a. Miko Hirvonen blir nu med automatik förste förare och nu blir det spännande vem som tar över Loebs plats i bil nummer två? Reglerna för WRC säger ju att minst två bilar måste anmälas för full säsong och då faller Loeb bort med automatik. Någon bra gissning? Mitt tips Thierry Neuville, glöm inte var ni läste det först!


Mer WRC och Paris där Hyundai ryktet konfirmerades om koreanens come back i WRC. Bilen som bygger på i20-modellen ser riktigt läcker ut, definitivt fräckare och snyggare än den gamla Accenten som bland annat Kenneth Eriksson åkte med. För att inte tala om Kenneths första Hyundai den tvåhjulsdrivna lilla kupén, något bland det fulaste i Rally-VM genom tiderna.
Noterar att Ramona Karlsson uppmärksammat stämningsansökan från kartläsaren mot SSR och Ramona är skoningslös i sitt omdöme. Gå gärna in och läs hennes blogg på http://www.ramonarallying.com/ och vad hon tycker.
Fick idag ett mejl från en mycket trovärdig källa och jag väljer att låta honom vara anonym. Detta är mitt eget beslut, källan själv har inga problem att ställa upp med som han skriver ” namn, telefonnummer, adress eller skonummer”.
– Jag står för vad jag tycker!
Nu väljer jag ändå att låta honom vara anonym med tanke på nuvarande klimat och samtalston på gästböcker och forum. Så här skriver han.
” Hej!
Det var ju några rätt hårda avåkningar i Vätternrallyt i Grupp E på SS2 och som jag har fått ett telefonsamtal om idag. Gluggen eller luckan i skogen som troligen lurade dessa grupp E åkare att inte bromsa, där stod det en ”M-skylt” alltså ett järnrör med en blå skylt på innan tävlingen. Skylten har några sedan slitit upp och gömt i diket under ris.
Det här är alltså ren vandalism som orsakats för att dom ska få se avåkningar, dessutom så dök det tydligen upp en ”Publikplats förbjuden” på innersvängen innan kurvan. Detta på en kulle som inte arrangören satt upp utan som dessa huliganer eller vad man nu vill kalla idioterna satt upp för ingen skulle ställa sig så man syntes.
Frågan är ju, vad gör vi åt det här? Det har väl inte gått någon förbi att vi har fått huliganer som skriker och hotar folk på avåkarställe?Konkreta förslag?
Mvh XXXXX”
Ja vad gör man åt detta och som det tråkigt nog verkar vara, växande problem? En konkret sak och som trots allt är enkel att fixa är vad som händer mellan det att banchefen kollar sträckorna och första förbil startar. Här snackar vi om en tidsrymd på cirka tre timmar och på den tiden hinner vandalerna hitta på mycket djävulskap. Istället måste banchefen åka igenom max halvtimmen före förbilen och däremellan ska även säkerhetsbilen passera. Inte vattentätt men betydligt bättre än nuvarande sextiotalsregel…
Idag kom lässtatistiken” för de senaste nio veckorna på samtliga bloggar på kristianstadsbladet.se och resultatet är ganska tydligt vad gäller antalet läsare, Motorbloggen-Övriga bloggar= 9-0 och med toppnoteringen strax under niotusen unika läsare. Tack ska ni ha alla som läser och finner nöje i mina rader. Utan er hade det inte varit någon större mening att hålla på…

16 svar på “Loeb lägger ner WRC-satsning, ”gambrev” från Vätternrallyt och Motorbloggen toppar statistiken!

 1. Hej Tommy. Ja för det första kan jag säga, vilket du säkert vet, att hela rally Sverige kan skriva under på det som Ramona skrivit, och skrivit väldigt bra på sin blogg. Så att man skall kunna fartbestämma en not i en viss kurva är rena j-vla skitsnacket från dom stämmandes sida. Det värsta är att dom personerna som kommer att sitta i Tingsrätten har troligt vis noll inblick i vad rally är och framförallt hur noter fungerar och hur komplext det är.

  Vi får hoppas att vederbörande kommer på bättre tankar och lägger ner det där, för låter man detta fortsätta så har dom nog åkt på sin sista rallytävling utan få onda blickar av sina ”rallyvänner”.

  Va det gäller dessa huliganer så tycker jag att ditt förslag är bra. Helst ska väl en med vetskap hur banan ser ut åka i någon av Nollbilarna och kan rapportera hur det ser ut.

  Det är ett jävla otyg som dessa hulliganer håller på med och förr eller senare så kommer en värre olycka att hända i kölvattnen efter dessa. Har själv kommit bilen bakom då dom dragit fram en stor sten på vägen som framförvarande kört i och flög till skogs där man missade en stor tall i över 100km/h.

  Visst kan det ske ändå, men när man brakar av på ställen där man luras av riggade fällor eller stenar som läggs på innern då har man ofta på tok för hög fart och då blir det inte bra.

  Tack för en bra blogg, fastän jag fått veta att allt du skriver är bara lögner och skitsnack, då jag refererade till din blogg då jag i vredesmod skrev angående dessa hulligander på ett forum för några veckor sedan.

  1. Hej Tommy.
   När det kommer beröm från dig med din rallybakgrund känns det väldigt bra, det måste jag erkänna.
   Det andra har du formulerat minst lika bra som jag själv och vad gäller ”lögner och skitsnack” får det stå för deras räkning…
   MVH
   Tommy

  1. Hej.
   Så är det säkert. Men jag är ganska säker på att Matton vill ha samma lag hela säsongen och då tror nog varken han eller jag att ”hyrbils-chaufförer” är rätta melodin….
   MVH
   Tommy

 2. Detta med sabotörerna.
  Finns det klipp ute på nätet från den kurvan eller?
  Går oftast att luska ut utifrån de klippen vilka som var där och filmade, de ska ju alltid ha sin ”flashiga” logga innan klippet.

  Sen är det inte så svårt att räkna ut att de förhoppningsvis inte visar sig i skogen mer.

  Sen att Loeb lägger av med full VM satsning.
  Vad ska man säga, snart säkrat sin 10:de titel inkl juniortiteln, så han har ju inget att bevisa ivf 🙂

   1. Har nu läst om dessa ”sabotörer” och jag har fortfarande inte fattat att någon kan komma på att göra detta… hade varit bättre att någon hade stämt en av dessa sabotörer för dom skadar som bilen fått efter en avåkning pga. dennes sabotage.

 3. Då väntar man med spännig på Tommys kommentar på att rallyutskottet avgått!!! Kan han kanske ha lite inside information att fördela till oss andra?

 4. Vad jag vet är motorsportivarmland.nu det sidan som har hetaste och just nu den bästa debatten om svensk rallysport. Det är också den som Vestlund hänvisar till.

  Ang. andrabil i Citroen så har Neuville varit påtänkt sedan länge…
  Att däremot Al-Quassimi blir ett tillskott för Citroen… – naeee…

  1. Hej.
   Hetaste, kanske men bästa då vågar jag inte tänka på hur sämsta är, ( syftar så klart på inläggen inte på sidan som helshet)…
   MVH
   Tommy

   1. Fast jag skriver ibland (nja, ofta) på MiV så vet jag inget mer forum som har så många ”tyckare”. Tipsa gärna om Du vet fler ställen debatten pågår.
    MVH

    Per
    —– Original Message —–
    From: Disqus
    To: per.lofstrom@ebox.tninet.se
    Sent: Friday, September 28, 2012 1:38 PM
    Subject: [kbmotorbloggen] Re: Loeb lägger ner WRC-satsning, ”gambrev” från Vätternrallyt och Motorbloggen toppar statistiken!

    TommySvensson wrote, in response to Perpersan:

    Hej.
    Hetaste, kanske men bästa då vågar jag inte tänka på hur sämsta är, ( syftar så klart på inläggen inte på sidan som helshet)… MVH
    Tommy

    Link to comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *