Latvala klar för nya WRC-Polon, tunt med klassiker i SSRC-finalen och Ulf klarade Fordchocken!

Det blev precis som Motorbloggen tippade redan i somras att Jari-Matti Latvala tog platsen vid sidan av Sebastien Ogier i VW Motorsports nya WRC-Polo. Ett val som teamchefen Jost Capito är mycket nöjd med och detta trots alla Latvalas ”svenska belackare”. Är det så enkelt att Capito inte frågat ”experterna” om råd?
Nåväl Capito är mycket nöjd och konstaterar.
– Jari-Matti är en av de mest meriterade WRC-förarna och har både erfarenhet, aggressivitet och inte minst farten, han blir en verklig förstärkning för teamet i jakten på VM-titeln!
Där ser ni, det är fler än Motorbloggaren som gillar finnen…
I morgon går anmälningstiden ut för Sydsvenska Rallycupens final i Hovmantorp lördagen den 27 oktober. Intresset verkar inte vara helt på topp, idag ”bara” femtiofyra anmälda. Visst där kommer ytterligare namn, Stoffe Nilsson är t.ex inte anmäld men ändå, lite hetare är finalen absolut värd att vara.
Själv är jag klart besviken på det ljumma intresset från klassikerna som för första gången är inbjudna till finalen. Endast tre bilar finns med i anmälningslistan, både jag och arrangören hade hoppats på minst dussinet bilar så vad är orsaken? Är det kanske en tyst protest mot Smålands BF:s avoga inställning till klassiker ( syftar så klart på den tokiga idén med startordningen, där klassikerna får starta bland de sista i DM-tävlingarna) och nu passar man på att ge igen. I så fall fullt förståeligt men samtidigt mycket synd om eldsjälarna bakom cupen…
Skrev ju igår om Fords avhopp från WRC och undrade då samtidigt hur en Ford-man som Ulf Olofsson tacklade ett sådant chockbesked. Men Ulf mejlade snabbt tillbaka med lugnande besked.
” Hej Tommy.
Jag litar på att Wilson fixar WRC:n. Har inte tid med fosterställning, då jag precis klätt om fasaden på mitt hus i mycket trevliga färger!!!


Sänder en bild som du kan njuta av.
Ha de bra så ses vi på söndag!!!
MVH Uffe”
Jo nog var huset omklätt, men hade det inte varit snyggare med Opels klassiska färger svart och gult?

4 svar på “Latvala klar för nya WRC-Polon, tunt med klassiker i SSRC-finalen och Ulf klarade Fordchocken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *