Kul på Hästvedas Folkrace!

Idag var sportchefen på sitt allra bästa humör trots sviterna efter gårdagens matcher på beachhandbollsplanen, (att han aldrig lär sig att han är för gammal/tung/otränad för att leka med bollar). Jag fick iallafall åka till Hästveda Folkraceklubbs tävling Sommarracet för att ta bilder. Nåja, jag utövade väl själv en viss påtryckning…
Bara så härligt att komma bort från ”handbollsträsket” och rensa skallen med lite motorvrål. Sedan att gå omkring i depån, se alla de russinliknande bilarna och deras entusiastiska förare, blir lite av en bonus. Men grabbar och tjejer handen på hjärtat, borde det inte gå att ha lite bättre stil på bilarna?
Tyvärr medgav inte uppdragslistan något längre uppehåll i Hästveda, men den lilla tid jag var där så var det faktiskt riktigt kul. Själv har jag aldrig riktigt förstått mig på folkracegrejen men det är där ju desto fler andra som har gjort så det spelar ju mindre roll.
Grundtanken med ”racing för alla” är ju bara hur bra som helst. Tänk om man kunde omsatt samma tanke till rallyskogen. Ser framför mig en hel tävling med enbart rallybilar för en summa på runt, låt oss säga 20 000 kronor. Är säker på att det hade fått många nya och även gamla rallyåkare att åter kränga på sig föraroverallen. För det är väl som dom säger, ”rally är det roligaste du kan göra med byxorna på”.
Hann väl med att se cirka tio heat och det tog inte lång tid, en knapp halvtimme. Detta trots att det behövdes hjälp av hjullastare titt som tätt för att bärga trasiga bilar. Här har STCC något att lära!
Nu tar Motorbloggen och loggar ut för några dagars rekreation, men säger som vanligt
”I´ll be back!

5 svar på “Kul på Hästvedas Folkrace!

 1. Tjänare Tommy!
  Som vanligt håller jag med dig. Folkrace, rallycross och racing går mest ut på att knuffa varandra av banan. Tänk rally där får man köra själv utan att bli störd.
  Naturligtvis skulle det vara underbart om vi kunde få rallytävlingar med billigare bilar. Tyvärr kommer det aldrig att inträffa.

 2. Jag håller ju inte med föregående talare !
  Folkrace , rallycross går inte ut på att knuffa varandra av banan !
  Gå in SBF. se och kolla upp reglerna där !
  Det som gäller är att komma först , att knuffas är tillåtet till viss grad ! Men inte att knuffa varandra av banan !
  Du borde själv prova på !
  KFRC har prova på dgara ibland !
  Håll koll på när det inträffar !

  1. Hej.
   Både Kjell och jag vet att det inte går ut på att knuffa varandra av banan, men man kan väl ändå konstatera att det inte är samma regler som gäller i folkrace som i STCC. Bara i starten hade en STCC-domare svartflaggat hela gänget…
   Prova på dagarna i Ripa är säkert kul, men folkrace är inte en sport som passar mig som utövare. Jag vill själv göra mina egna misstag och stå för dom när jag tävlar!
   Ha en fortsatt bra sommar!
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *