Kubica behåller co-drivern i WRC, Wales vs. Värmland, Sääw hyr och Rådis gör come back…

Precis som jag förutspådde kan Maciej Szczepaniak ta bort ”ny på jobbet skylten” och i fortsättningen kalla sig co-driver i WRC. Efter segern i den österrikiske ERC-premiären ihop med Robert Kubica är det föga förvånande att paret nu väljer att attackera WRC-serien ihop i den Lotos-sponsrade M-Sport Fiestan. Om exakt en vecka drar man i gång med shake down till Rally Monte Carlo.

*

Vad är det för skillnad på Wales och Värmland? Ganska många utgår jag ifrån, i Wales har man t.ex Tom Jones och i Värmland finns Christer Sjögren. En annan jätteskillnad är att i vargens förlovade land (den är Värmlands landskapsdjur) håller politrukerna betydligt hårdare i plånboken än sina kolleger i Wales. I dag släpptes nyheten att WRC-Rally GB är säkrat två år framåt genom att Wales gått in som ekonomisk garant och slänger in knappt två miljoner per år. Någon större tvekan verkade inte heller finnas hos beslutsfattarna inför det ”stora” beslutet. Själv undrar jag ens om tanken fanns i Värmland över hur enkelt man kunde löst Rally Swedens problem, vi snackar ju ”småpengar”. Som jämförelse, de små kommunerna Bromölla och Sölvesborg slänger gladeligen in 275 000 kronor ihop som hjälpt till årets O-Ringen. En tävling som dessutom har tävlingscentra i Kristianstad

*

Riktig kul skrev jag igår att Per-Arne Sääw är tillbaka i rallyskogen med start i Rally Sweden. På ”Mera Motorsport” kan du läsa en fyllig intervju med ”Pelle” om starten om en knapp månad. Så mycket verkar dock klart att Skodan får vila och att planerna för Värmland gäller att hyra en R5-Fiesta från Marrko Märtins MM Motorsport-team i Estland.

*

Idag kom en lägesrapport från premiären för Rally-SM, Östersund Winter Rally med star den 28 februari.

– Underlaget är redan perfekt. Får vi lite mera snö och högre plogkanter blir det kanon, säger presschef  Mikael Magnusson.

Vädret har varit omväxlande, och ny kyla utlovas till helgen och som om inte det vore nog. SM-premiärens arrangör, MK VMT Jämtland har fått klartecken till att använda de gamla klassiska, allmänna vägarna Glösa-Lungret och Huså-Andviken. Sträckor som var omtyckta redan under Erik Carlsson ”på takets” tid, och med för några år sedan i Midnattssolsrallyt. Några av de åtta sträckor som totalt ingår i Östersund Winter Rally testas redan i Offerdalingen kommande helg.

*

Nu gör Tomas Rådström come back och detta i samband med SM-veckan och detta enligt tidningen Folkbladet. Av artikeln framgår dock inte om det är rallycross eller Sprint-SM som Tomas ska köra, bara att det blir i en lånad 4WD-bil. Det mesta pekar ändå på att det är rallysprinten som får celebert besök.

 Det känns jättespännande även om allt inte är klart till riktigt 100 procent än, säger Tomas till Folkbladet.

Senast ”Rådis” tävlade i rally på hemmaplan var i Rally-SM 2007 och som han också vann.BloggRådis På bilden från SSR har han sällskap med Jörgen Skallman och blir det dags att göra tummen upp igen?

Från arrangörshåll lovar man också att det nu är fullständigt klart att tävlingarna blir av.

 Vi kommer att både vattna underlaget så att det fryser och sedan lägga på konstsnö, säger Roland ”Micro” Åström .

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *