Kruse glömde Stureson i STCC-tipset och att tippa Silverratten= kamikazeprojekt!

På lördag, påskafton smäller det på Jyllandsringen, årets STCC drar igång och numera står ju S i STCC inte längre för Swedish, utan för Scandinavian. Men tråkigt nog bidde det danska inslaget i serien inte ens en tummetott. Bara Jason Watts är anmäld och dansken har dessutom inte budget för mer än ett par deltävlingar. Det är nog ingen större risk att redan nu konstatera, det blir svensk slutseger…
SVT:s expertkommentator Jonas Kruse säger i en intervju att han tror jättemycket på från WTCC återbördade Rickard Rydell och Chevroleten. Men till favorit utnämner han ändå i mina ögon lite otippat norrmannen Tommy Rustad.
– Rustad hade sitt skitår i fjol, i år kommer säkert allt att stämma, hävdar Kruse.
Vill bara påminna f.d Volvofriskusen Kruse, vem minns inte hans vansinniga uppvisning i SSR med den ljusblå 240:an på asfaltsprovet ute på Långebro, fullt i klass med Ken Block videorna. Jo, den gamle 240:åkaren missar ju helt Johan Stureson. Johan var snabbast på shake down på Ring Knutstorp och han om någon har väl haft ”skitår” så det räcker. I år kommer Göingestålet att bita, tro mig!
På hemmaplan är det dags för andra deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen i Älmhult och Silverratten. Maximalt deltagarantal sattes till 160 ekipage och när anmälningstiden gick ut så var man 159, hygglig tajmning kan jag tycka…
Att tippa topp-fem är nästan intill ett kamikazeprojekt, 4WD-klassen är väl kanske lite lättare men 2WD är bara helt omöjligt.
4WD:
1.Patrik Johansson Wäxjö MS Mitsubishi
2.Stoffe Nilsson Hässleholms MK Subaru
3.Åke Jacobsson Emådalens MK WRC-Ford
4.Kristian Johansson Kinds MK Mitsubishi
5.Björn Persson Huddinge MK WRC-Ford
Sorry Stoffe men den här gången tror jag du får ge dig för hemmahoppet Johansson. Patrik verkar vara i grymt slag och har visat framfötterna rejält i Rally-SM, men det blir hårt. Jacobsson blir inte heller att leka med…
Provar åtminstone även ett tips i A-2WD klassen.
1.Kjell Fransson Vimmerby MS Volvo
2.Patrik Zachrisson Säffle MC Volvo
3.Daniel Halldén Skillingaryds MK Volvo
4.Thord Johansson SMK Hörby Volvo
5.David Pettersson Asarums MS Volvo
Här måste jag göra som gamla tipsoraklet i tv Putte Kock, gardera och inte med bara med ett namn utan minst två. Först unge Christofer Zeijlon som måste haft en jäktig tid i garaget om han fått ordning på 240-vraket från Simrishamn. Av åskådarrapporter från smällen, borde den sitta i huvudet och därför tror jag inte att Zeijlon förmår hålla samma tempo långfredag. Tollarps Gary Kajson vet man aldrig var man har. Comebacken på Österlen chockade de flesta och han kan mycket väl följa upp chocken med en riktig fullträff. Varning, varning!
Silverratten var förr en riktig hårding. Minns att på åttiotalet ( kan vara sjuttio också) när stora delar av startfältet skrotade mer eller mindre brutalt. Som pricken över i hamnade en rallybil inne i ett garage som kollapsade totalt. De senaste åren har dock sträckorna varit lite mer förlåtande även om de fortfarande kan skilja ”man or mouse” åt!
Måste även ta en bit ur det verkliga livet. Jag försöker, märk väl försöker, just nu att skaffa kunskaper för att erhålla ett BE-körkort. Är därför lite extra uppmärksam på tokigheter i trafiken. Idag på vägen mot Broby såg jag något som fått min kursledare att gå i fullständig spinn. Kom ifatt ett fullastat 750 kg släp där lasten bestod av långa grova plankor som lutats mot den bakre grinden på släpet. På flaket under planken, hade man så lastat ett antal betongplintar. Från sidan var siluetten märkbart likt en fällkniv, baken på den lilla Toyotan rörde knappt vid marken medan bakkanten på släpet var desto närmare. Kultrycket kan väl ha varit några ynka hekto enligt min bedömning. Tur att inte lagens långa arm fanns längs vägen, för då hade det blivit till att lasta av och öppna plånboken!

Ett svar på “Kruse glömde Stureson i STCC-tipset och att tippa Silverratten= kamikazeprojekt!

  1. Måste höja ett varningens tecken för de 2 förarna från De brittiska öarna, James Thompson och Colin Turkington. Vet inte hur dom står sig på svenska banor dock, men dom är ju inte här för att komma sist…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *