Klart att Tingsryd blir ny ort för South Swedish Rally och Johan Stureson nominerad igen!

Det blir Tingsryd som blir ny huvudort för South Swedish Rally! Idag fick styrelseordföranden Lasse Mattsson grönt ljus från både kommunen och Tingsryds Travet som också kommer att bli navet i årets upplaga. En lösning som Mattsson självklart är mycket nöjd med och som än så länge till och med ser vassare ut än den tidigare Ljungby-varianten.
– Det blir kanon, nu får vi service och tävlingscentra på samma ställe plus att vi även kommer att köra en specialsträcka i direkt anslutning hit, avslöjar Mattsson.
Vad tycker då jag om detta, jo än så länge delar jag Mattssons positiva åsikt. Dels känns det närmare, vet inte i mil om det stämmer och dels tror jag att man får bättre (läs krokigare) specialsträckor i det här området. Kan tänka mig att man framöver drar banan ända ner mot Blekinge och helig ”Ekratten-mark” och det vet alla som följer Motorbloggen vad jag gillar dom sträckorna. Guds gåva till rallysporten!
Som jag skrev igår, nytt mejl från Richard Göransson idag (obs, detta är positivt) och idag var det bilder på den nya WRC-Minin. I stort påminner den om fjolårs Mitsubishin, med vit/röd/blå som huvudfärger. Riktigt fin om ni frågar mig.
En ny fjäder i hatten kan det bli för Johan Stureson i helgen. Johan är nominerad till ”Årets Profil” på Nordöstra Skånes Idrottsgala i Kristianstad. Något som Johan uppskattar.
– Kul att framgångarna uppmärksammas lokalt. Alla i teamet har kämpat hårt i STCC i många år med olika bilmodeller.
Konkurrenterna till Johan är Hedvig Lindahl, fotboll och brottaren Ida-Therese Nerell. Behöver jag säga vem jag tycker är mest värdig mottagare…
Mer om STCC. Med risk att reta upp Janne Flash, ”Kungaklassen” gör comeback på Sturupsbanan den 15-16 juni. Kul att det blir mer liv på den lilla fina banan som byggts om och förbättrats. Här kan kanske Johan flyga mot seger med nya Biogas-Sciroccon som Johan just nu går i väntans tider på. Vilken dag som helst beräknas den orangelackade missilen landa i Knislinge.
För att vara rättvis, även lite nytt om TTA eller ”Elitserien” som man numera föredrar att kallas. Redan i år tänker man sig en ”Junior-satsning”, TTA Junior Program och TTA-representanten Dick Jönsson-Wigroth är mycket positiv.
– Med TTA Junior Program letar vi efter nya svenska racingtalanger, både för nationell och internationell racing. Här kommer de starkaste juniorerna få en chans att visa upp sig och ta sig in i professionell racing.
Mästarna i de olika supportklasserna kommer att erbjudas en testdag i oktober på Karlskogabanan med en ”Elitserie-bil”. Flash är självklart entusiastisk som vanligt.
– Förarna kommer att genomgå ett noga planerat schema med mycket körning, teori, coachning från erfarna förare och mycket mer. Detta kommer ge de stora teamen en ypperlig möjlighet att få koll på juniorer för framtida säsonger och ge förarna möjligheten att utvecklas som blivande proffs.
Till sist kollar lite på väderleksrapporten framöver för Rally Uppsala. Kylan lär inte bli något större problem runt 3-4 minus är hanterbart, däremot lyser snön med sin frånvaro. Säger så mycket, jag skulle inte vilja byta och vara dubbat rallydäck i helgen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *