Kalle R. blir rallyproffs, Latvala 2018-klar för WRC med Toyota, Linneman kör Supercar och Ola landade fel…

BloggKalleI dag avslöjar finska Ilta Sanomat att nu lägger rallyunderbarnet Kalle Rovanperä skolböckerna på hyllan och tar ”time out” från studierna för att istället satsa på att bli rallyproffs. Redan idag har ”Harris påg” en bra grund att stå på som en av de talanger som Red Bull har på lönelistan och än fler ”bidrag” lär framöver strömma till i takt med framgångarna.
Nu kör Kalle både Lettiska och Italienska Mästerskapet och bara myndighetskrav gör att han inte får lov att tävla om sitt eget finska mästerskap. Senare i höst finns det enligt uppgift också planer på WRC-start för Kalle och detta i Rally Wales GB.
Vågar man tippa att Kalle inom kort kan bli yngste världmästare i rally någonsin?

*
BloggSunninenNu är ”Reccen” inför Neste Rally Finland i full gång och i detta tajta program hann även Teemu Suninen och Elfyn Evans med varsin halv dag ”Pre Event Test”. Värdefullt eftersom Sebastien Ogiers testkrasch i förra veckan spolierade deras möjligheter att få känna på de ursnabba finska grusvägarna. Det rapporteras från Suninens test att han pressade tiderna för varje runda han körde med M-Sport Fiestan. Skulle inte heller bli förvånad om Suninen kan bli rallyts stora överraskning. Här även en känsla av att det blir stenhårt mellan honom och Toyotas Esapekka Lappi om vem som blir näst bäste hemmaförare.

*
BloggVatanenNäst bäste då ingen lär rå på Jari-Matti Latvala som lagom före start skrivit på nytt kontrakt med Toyota Gazoo Racing för 2018. Absolut ingen överraskning att Latvala låter även del två i 1+1 års-avtalet träda i kraft. Intressant inför 2018 är förstås vem Tommi Mäkinen vill ha som ”side kickar” till Jari-Matti. Esapekka Lappi lär vara självskriven medan Juho Hänninens styrning måste hänga lite löst. Visserligen har Juho tagit poäng i sex tävlingar men med en sjätte plats som bäst ger detta inte mer än placering nio i WRC-tabellen. Bättre tryck vill nog Mäkinen se från 36-åringen i Yaris WRC #11 men ska jag vara helt ärlig, tvivlar jag på att där finns mer att ge detta är nog Juhos ”max level”. Frågan är då vem som skulle kunna ersätta finnen som säkerligen ändå skulle bli kvar som testförare och för mig finns två namn, Pontus Tidemand eller varför inte Kalle Rovanperä…

*
BloggLinnemanHelgen den 18-19 augusti blir det dansk premiär för RallyX Nordic som då kör sin första tävling hos de ”röe o hvide”. Detta sker på banan i Nysum och då passar EM-åkande hemmaföraren Ulrik Linneman att göra debut i en Supercar. Till vardags kör Ulrik i EuroRX i Super 1600-klassen och har länge siktat på en styrning i ”kungaklassen”.
Nu blir drömmen verklighet när han lyckats hyra en Peugeot 208 Supercar och ställs då bland annat mot ledaren Thomas Bryntesson och unge Oliver Solberg i ”pappas bil”.
Vi ska ge dom en fight hela vägen in över mållinjen, lovar Linneman.

*
I fjor tog Joel Eriksson sitt livs första F3-seger på klassiska Spa-Francorchamps i Belgien. Nu är Tomelilla-pågen tillbaka för att påbörja andra halvan av 2017 års FIA F3 European Championship.
Det ska bli fantastiskt att få komma tillbaka till Spa den här veckan, säger Joel.
Jag älskar verkligen Spa, den har allt. Det är blinda krön, gott om snabba svängar och man tvingas verkligen pressa bilen till det yttersta.
Att Joel är fylld av förväntan märks och där fjolårssegern så klart spelar in
Jag har alltid varit snabb där och det var min bästa helg förra året!
Inför Spa-tävlingen ligger Joel tvåa med fyra segrar i ryggen, Silverstone, Monza, Pau och Budapest. Nu jagar han ledaren Maximilian Günther som är 34 poäng före som ska bli färre efter helgen.
Jag är avslappnad när det gäller mästerskapet, fortsätterJoel.
Det är fortfarande halva säsongen kvar, så precis vad som helst kan egentligen hända…

*
Som bekant så gör Ola Strömberg inget halvdant utan det är ”all in” som gäller för 70-plussaren. Om det sedan handlar om att samla in pengar för att köpa en ”Silver-Kadett” eller om det är Suzukin med fru Britt-Marie i högerstolen som ska pressas mot nya segrar, så spear det ingen roll för Ola. Det är full gas i alla lägen som gäller och så verkar det även vara när han praktiserar sin nya favorithobby, skärmflygning. Fast i går gick det lite överstyr när Ola landade i ett träd cirka 15 meter över marken.BloggOla kopia 7

Både Ola, skärmen och trädet klarade sig utan skador men problemet var att ta sig ner till marken från trädkronan. Först trodde man att det skulle gå att använda helikopter men så var icke fallet. Efter tre timmar var det ändå räddningstjänsten i Falköping som lyckades få ner den flerfaldige svenske mästaren i rally på fast mark.
En brandman klättrade upp med bergsklättringsutrustning, säger Stefan Johansson, stabsbrandmästare på samhällsskydd mellersta Skaraborg, till SVT.
Iskalla Ola lär enligt uppgift ha fortsatt med flygning även i dag…

*
BloggSilverKadettI slutet av förra veckan dök där upp en trevlig överraskning i form av ett vitt kuvert som innehöll en hel flock fina bilder på Silver-Kadetten ”in action” i Midnattssolsrallyt. Bilder signerade Conny ”Skogsconny” Palm och som levererades med hjälp av Magnus Brüdigam. Säger stort tack till er båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *