Jonas Olsson SM-segrade i Rally Uppsala, Todde slirade medan Hasse inte växlade!

Äntligen stolpe in för den hårt SM-prövade grävmaskinisten Jonas Olsson från Kristianstad. Klar klasseger i Otrimmat 2WD i SM-premiären Rally Uppsala känns självklart som en dröm för Jonas. Han som tvingats uppleva så många bakslag genom åren i jakten på SM-medalj. Tror att jag har honom med mig i min bön att detta får lite ”ketchupeffekt” och att resten av säsongen fortsätter i dur. Tidigare år hade annars varit mest moll iden röd/gula Fiestan, så stort grattis Jonas och kamrer Alexander Harsten!
Om det var klang och jubel i Forden var det raka motsatsen hos Thord Johansson och Emil Månsson. Redan på den korta transporten ut till publikträckan i fredagskväll, började 940-kopplingen slira.
– Kom sedan knappt loss från starten på sträckan, berättar Todde via telefon till Motorbloggen.
– Vi tog sedan beslutet att lägga av och istället ha friska däck till nästa tävling i Sandviken!
Utan att gå in på detaljer, är det bara att konstatera att Uppsala och rally inte är någon bra kombination för Todde och Emil.
– Håller helt med, nu får det vara slutåkt hit, slog Todde fast.
Inte mycket bättre gick det för Hans ”Kräbbleboda” Johansson med Mathias Bengtsson till höger. Redan på sträcka två lossnade en liten, liten dj-la bult till växelföraren och på detta tappades sex minuter. Todde, nu som åskådare träffade på det strandade ekipaget på transporten mellan tvåan och trean och assisterade. ”Växelhelvetet” höll sedan ihop, men den sjuttonde plats som blev belöningen var en klen tröst. I körtid på resterande sträckor var Hasse uppe och nosade kring fjärde-sjätteplats. F-n också!
Då gick det desto bättre för Skillingaryds Henrik Lennartsson som hårdsatsade så att Todde baxnade när han studerade Henrik ute på sträcka två.
– Med den körstilen tar däcken stryk, hoppas han får det att hålla till mål, menade Todde via mobilen tidigt i förmiddags.
Inga problem, Henrik och Christoffer Svensson i högerstolen slutade på en strålande femteplats, vilket bådar gott inför fortsättningen. Den andre smålänningen i klassen Janne Kristiansson körde samma taktik som i fjol, safety first och körde in som sextondeman.
Vann klassen Trimmat 2WD gjorde Tobias Söderquist, nästan minuten före Suzukiåkande Johan Holmberg. Försvann tidigt gjorde Stefan Jonsson och favorittippade Leif Peterson som krökte en bärarm redan på sträcka tre och placerade sig nu långt bak.
Totalsegrade gjorde Pontus Tidemand i Skodapremiären och detta tack vare fantomkörning på sista sträckan. Mats Jonsson ledde från start fram till sista sträckan och för mig lite överraskande var det Pelle Sääw som attackerade hårdast. Inför sista sträckan skilde bara en dryg sekund mellan de båda, men då klev Tidemand in och stal hela showen och dängde till Jonsson med tjugo ofattbara sekunder. Självklart var Mats besviken efteråt då även Sääw slutade före. Förklaringen var vägen enligt Mats.
– Det var väldigt löst här inne, jag försökte faktiskt men hade jag tagit i hårdare hade jag inte varit kvar på vägen, sa Jonsson till rallyradion.
Nämnas kan att comebackande hockeysponsrade hemmahoppet Torbjörn Edlings rally blev kort. På fjärde sträckan gjorde han sällskap med Björn Adolfsson i gänget som hellre åkte på taket än på hjulen…
En liten skräll för mig var att Mats Thorszelius höll för trycket och vann Otrimmat 4WD för överraskningen Kristian Johansson. Trea slutade Patrik Johansson från Växjö, vilket får anses som fullt godkänt. Min favorit Jimmy Joge hade mest strul och tappade totalt tio minuter och lämnade så klart, toppstriden.
Hur gick då Motorbloggen tips in? Tips? Vilket tips…
Så blev då äntligen segraren i STCC 2011 klar. Vad är det, snart fem månader sedan Rickard Rydell körde över mållinjen i finalen som vinnare? Först nu har ”juristerna” lyckats komma fram till det som för mig varit solklart hela tiden…
En jättekul nyhet är att Jens Edman gör comeback och detta i Camaro Cup. När jag träffar Jens i Kristianstad känner jag i hela kroppen att det är något han saknar. Medicinen mot detta är självklart, eldsäkra kallingar, likadan overall, en hjälm och såklart en racerbil, då är Jens på banan igen!

6 svar på “Jonas Olsson SM-segrade i Rally Uppsala, Todde slirade medan Hasse inte växlade!

 1. Tommy, som bloggare är du fantaskisk, men få inte för dej att tippa Jonas som vinnare ngn gångFör vi vet alla hur det går då. Om du spelar på ”tIpset” måste du vara Tipstjäst bästa kund; Inte ett rätt.
  Ha det gott, ändå!
  Skoda-Nilsson

 2. Riktigt roligt för Jonas, det är han klart värd efter allt slit.

  Den enda som gjorde rätt i omkörning var Björk, han slog av som ska göra vid gulflagg.
  Nä enbart politik i SM i protest.

  1. Hej oopsaren.
   För mig som bara sett video från det hela gör jag samma bedömning som Rydell, Björk har problem och slår av.
   Oavsett nu vem som har rätt eller fel, det skulle ju avgjorts samma dag.
   Inte många fotbollsmatcher där man väntar fem månader innan det är klart vem som vunnit…
   MVHtommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *