Jocke Grahn tvåa i Svenska Rallycupen, Flodin har problem i IRC och Hägg bröt i Danmark!

I dagens EMK-Kannan kopplade Jocke Grahn och Rickard Nilsson ett järngrepp inför de två avslutande deltävlingarna i Svenska Rallycupen. Simrishamnarna körde in som tvåa (placeringen är inofficiell då resultatgivningen inte verkat vara så där hundra procentig i Eskilstuna) efter Ingemar Svensson i den nya WRC-Fiestan. När dessutom inte de tre senaste tävlingarnas vinnare Eddie Hörbing (tvåa i cupen) kom till start samtidigt som den han delade andra placeringen med, Jacob Jansson fick bryta på sista sträckan är det guldläge för Jocke och Rickard.
– Allt gick perfekt i dag, fina vägar och fina noter absolut inget att klaga på, kommenterade Rickard medan Jocke pustade ut i servicebilen.
Som det ser ut nu leder Jocke på 70 poäng med Jacob Jansson som ensam tvåa på 57, fortfarande är det en öppen affär men som Rickard sa.
– Ser onekligen ljust ut…
Uppladdningen var inte heller optimal då Focusen fick mycket stryk vid kontakten med den ”berömda” stenen i Snapphanerallyt. Uppskattningsvis har man lagt 140 timmar på att få ordning på bilen inför trippen till Eskilstuna.
– Våra mekare Tommy Lindberg, Hampus Persson och Fredrik Jönsson är värda mer än guld, utan dom hade det aldrig gått, berömde en nästan rörd Rickard.
Tävlingen ingick även i Klassiska Rallycupen och här var en av deltagarna inblandade i en allvarlig olycka på sträcka två. Både föraren och kartläsaren fördes till sjukhus med bland annat en bruten arm som resultat av kraschen. Sträckan ströks och hela tävlingen försenades med cirka en timme på grund av olyckan.
IRC-tävlingen i Tjeckien ser inte ut att bli Patrik Flodins tävling. Redan inför sträcka två fick han problem med generatorn som byttes. Därefter började motorn i Super 2000 Fiestan tappa effekt och efter dagens sju sträckor ligger Flodin på tionde plats, lite över två minuter efter ledande Juha Hänninen. Han i sin tur är bara två sekunder före fjolårsegraren och det stora hemmahoppet Jan Kopecky. Trea är Andreas Mikkelsen, bara åtta sekunder bak ledande finnen.
Lite kul var att Pernilla Solberg som är på plats för att coacha Patrik fick köra ”förbil” med en Bugatti från 1928. Under huven på klassikern fanns en motor på sextio hästkrafter men de räckte till så att Pernilla kunde showa med lite bredsladdar…
Inte heller i fjärde deltävlingen i Danska Mästerskapet gick det Magnus Hägg och Kristian Lindbergs väg. Redan på sträcka två fick man kasta in handduken med motorproblem på Subarun. Klubbkompisen i Trelleborgs MK  Fredrik Lenander med Samuel Olsson till höger hade dock bättre tur och körde in som 22:a totalt och tia i Klass 4 med sin vita Subaru. Vann tävlingen gjorde Christan K Jensen i en Peugeot 207 S2000 före Steen Andersen i Mitsubishi.
I eftermiddags kollade jag på Kanal 10 och då TTA från Anderstorp. Det här som Flash lovade inför premiären med ”close racing”, nja jag vet inte. Ett enda långt pärlband där den största dramatiken var när en av plastbilarna kom ut i gruset vid sidan av banan så det dammade lite. Nu hade jag ingen målarfärg som höll på att torka och i brist på detta fick det bli TTA, men f-n vet vilket som varit mest spännande…
På Spa-banan var Jenson Button snabbast på träningen och står i pole om du inte visste det Bosse?
Silver-Voc:en är lastad och klar men det ser dåligt ut med regn över Dalby i morgon. Blir väl som vanligt att bita i det sura äpplet alltså få däng av Roland och Martin i Black Beauty. Provar nu med nyare däck, självklart inte i närheten av Rolands värstingar men ändå ett litet lyft för mig. Får väl säga de klassiska orden, må bäste man vinna men inser samtidigt att jag därmed redan nu är förpassad till kölvattnet på den svarte…

7 svar på “Jocke Grahn tvåa i Svenska Rallycupen, Flodin har problem i IRC och Hägg bröt i Danmark!

 1. Bara att gratta Jocke och hoppas att det håller hela vägen in i mål.

  Enda behållningen av TTA var Göranssons uppkörning.Tyvärr är Mossen nog den bana som genererar sämst racing överlag här i landet.Fick ett samtal från farsan under F1 kvalet när han satt på plats vid Eau Rough, villket härligt ljud *mums*.Blir en runda till Dalby imorgon, ska ner till Lund och jobba några timmar sen heja på dig.Mvh Kennet

 2. Tur att vi har vår bloggare !!! när arrangören inte inser att vi är många runt om i vårt avlånga land som vill veta resultaten!!!
  Grattis JOCKE å RICKARD
   

 3. Hoppas att vår Gode Bloggare uppträder i natura … ja .. helst klädd å med sitt ”vardagsverktyg” på Ripa Ring nästa helg. Ja, suck pust stön .. motorsport det oxå
  🙂

 4. 🙂 vadådå .. TV-Svängen, den har väl svängt själv i bra många år .. i alla fall på söndagen!!! ??? :). Kanske inte … någon markägare som måste blidkas ??
  Ja .. annars är ju söndagen den dagen det avgörs sas! eller allt för att undkomma?
  (Lite press skall vi väl ha på vår ”press”!!!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *