Jöback en Range Rover och Pernilla en hederlig 245:a.

Nu när jag hört alla låtarna till Melodifestivalen i Malmö och även sett scenkläderna, så får jag nog omvärdera billiknelserna en smula. Inte mycket men lite…
1. Sibel och låten Stop: Fortfarande är hon en Alfa Romeo, men inte så värst trimmad. Ser häftig ut och låter också häftig, men det är mest utanpåverk. Precis som en Spider men till skillnad från den så slänger hon inte toppen, utan bara nederdelen. Har en stabil skara entusiaster, men för få i kalla nord.
2. Py Bäckman med Magisk stjärna: Stjärnan återkommer på bilen, en Mercedes men ingen av de nya utan en hederlig gammal dieselstånka från början av åttiotalet. Går inte så fort men maler på och det ska mycket till innan den drar sitt sista andetag. Har nu på sluttampen hottats upp med extra krom av entusiastisk f.d. taxiförare från Istanbul.
3. NEO och Human Frontier: Ylar som en högvarvig Nissan 370Z och verkar inte tappa orken trots att det går på varvstoppet mest hela tiden. En viss kritik mot 370Z finns angående spårsäkerheten och det samma gäller NEO. Men på racerbanan (discot) blir den ändå en favorit och det är också här den passar bäst.
4. Lovestoned med Thursdays: Bysmeden i den franska bondbyn har lyckats med konsttycket att plocka ner en begagnad BMW sexa i motorrummet på en ännu mer begagnad Peugeot 405. Det stretar åt alla håll, men det går trots allt framåt, frågan är bara hur länge? Funkar så länge inte polisen stoppar för närmare besiktning, då avslöjas allt.
5. Anna Bergdahl sjunger This is my life: Här snackar vi inte Volvo eller Saab, nej det lyser engelsk tung aristokrati kring låten. Egentligen passar nog en högerstyrd Rover 3500, den med Buick V8:an bäst in. Men sedan faller det på kvaliteten, eller rättare sagt avsaknaden av kvaliteten, för Annas låt har kvalitet. Istället satsar jag på Bentley Continental, men ingen nyare utan en från sextiotalet. Tung och vägsäker korsar den hedarna i öriket.
6. Pernilla Wahlgren och Jag vill om du vågar: Volvo XC 90 var mitt första tips, jag ändrar till en hederlig 245:a. Men en av de få årsmodellerna som fanns med Turbo från mitten av åttiotalet. Den ser kanske lite omodern ut, men med hjälp av chipstrimning och lacken i guldmetalic, så lämnar den resten av gänget bakom sig i varje rödljus race. Å andra sidan blir den sedan nyttobilen för att köra hem grejor från veckohandlingen hos Willys. Grovjobbare och raceråk i samma kaross.
7. Noll Disciplin och Idiot: Första intrycket var baksätet på en polisbil och inte mycket har förändrats. Om grabbarna mot förmodan skulle klara en helgkväll på stan utan hemtransport av myndigheterna, så är det istället någons mamma som får hämta hem ungarna i sin Golf Memphis från 1988.
8. Peter Jöback sjunger Hollow: Satsade först på Jaguar, men helt fel. Här snackar vi istället Range Rover. Med prislapp på runt miljonen är den dyr men också nästan ostoppbar. Går fram överallt och är där något i vägen, då bara plöjer den rakt fram utan att märka något. Men på insidan är det mjukt och soft med mycket läder och ädelträ.
Till sist mitt eget tips. Direkt till finalen i Globen, åker en Volvo 245:a i sällskap med Range Rovern. Till Andra Chansen i Örebro kan vi se en Nissan 370Z före en tung Bentley.
Alfa Romeon får backas in i garaget i väntan på vår. Diesel-Mersan får gå ett tag till, men sedan väntar tyvärr skroten. En Peugeot med BMW-sexa, tyvärr redan från början en dålig idé och även här blir det bilskroten. Grabbarna i morsans Golf då? Väx upp och börja med att ta körkort, sedan finns där säkert en 740:a även till er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *