Bilar på Melodifestivalen.

Just nu har jag en liten paus i repetitionerna inför Melodifestivalen i Malmö på lördag. Ja det är ju inte så att jag deltager på scen, utan nöjer mig med att ta bilder på det som vissa okunniga kallar ”eländet”, jag tillhör dock inte den kategorin.
Fyra låtar har passerat på scen och så här långt är faktiskt Kristianstadtjejen Sibel bäst tillsammans med för mig okände Neo.
Men nu frågar man ju sig vad detta har i Motorbloggen att göra? Jo jag tänkte att jag kunde bedöma låtarna utifrån bilar så ni fattar ungefär hur dom är.
1. Sibel / Stop: En lätt trimmad mindre Alfa Romeo på väg genom någon liten italiensk by. Börjar uppifrån bergen där det rullar på lätt, på slutet går det uppför igen och man får peta ner ett par växlar innan det planar ut.
2. 2. Py Bäckman / Magisk stjärna: Stjärnan återkommer på bilen, en Mercedes men ingen av de nya utan en hederlig gammal dieselstånka från början av åttiotalet. Går inte så fort men maler på och det ska mycket till innan den drar sitt sista andetag.
3. Neo / Human Frontier: Här snackar vi riktig discobil, kanske en nyare ettrig Nissan 320 Z. Fräser på och vill helst gå på fullvarv hela tiden, behöver dock hämta andan då bromsarna inte riktigt håller samma mått som motorn.
4. Lovestoned / Thursdays: Bysmeden i den franska byn har lyckats med konsttycket att plocka ner en BMW sexa i motorrummet på en Peugeot 405. Stretar åt alla håll, men det går framåt, frågan är bara hur länge?
Nu är snart pausen slut så det är bara att återvända ner till scenen och de resterande fyra bidragen. Kan jag gissa hur det blir så tror jag så här.
5. Anna Bergendahl/This is my life: Kan bli en Saab eller Volvo-cabbe för f.d. idol-Anna. Funkar nästan bara här hemma.
6. Pernilla Wahlgren/ Jag vill om du vågar: Definitivt en Volvo XC90, tar sig fram över allt.
7. Noll Disciplin/ Idiot: Tankarna går till baksätet på en Volvo polisbil.
8. Peter Jöback / Hollow: En Jaguar, passar lika bra på landsvägen som på gatorna kring London Bridge.
Kolla på lördag och se om jag har rätt!

Ett svar på “Bilar på Melodifestivalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *