Ingen rusning till Rally-SM men tre från Simrishamns MK och visst saknar man Alf…

Det verkar inte bli någon större rusning till finalen i Rally-SM i Katrineholm, trots att arrangörerna förlängt anmälningstiden. På måndag klockan 18 är det deadline och just nu är där 65 anmälda till SM-delen medan KMK-Trofén lockat 27 ekipage.
Lite kul är den stora uppslutningen från Simrishamns MK som mönstrar tre ekipage, självklart Joachim Grahn med chans på SM-brons och med Rickard Nilsson som vanligt i högerstolen. Lite inavel kan man kalla det, för anmälda är även Rickards lillebror Joakim och (kommer inte riktigt ihåg, chansar på morbror) Mårten Nilsson. De bägge släktingarna åker i B-förare 2 WD med Volvo 240 respektive 940.
Årets Tjej-RM avgörs i en enda tävling och det sker i Katrineholm. Även bland tjejerna är det tunt, bara sju anmälda så här långt. Riktigt kul är att Vinslövs Anna Larsson, tävlar för Wäxjö MS och gör debut i lånad Grupp E-Golf. Som kartläsare har hon lockat med sig snabbe VOC:aren Erik Telehagens ordinarie kartis Nina Jonasson.
På tal om tjejer så dök där upp ett annat namn i anmälningslistan, dock inte i Tjej-RM, Stenungsunds Carina Hermansson. Carina var riktigt snabb, måste väl var minst tio år sedan. Minns henne i en grön ”grupp H Golf trea” men sviker inte minnet totalt, hanns där även med en Toyota Corolla på slutet. Nu sitter Carina i en Mitsubishi.
En lugn rallyhelg i Sydsverige, närmaste tävling är Rejme-Knixen i Askersund. På plats finns Todde Johansson, SMK Hörby med fixad bakaxel. Den var visst någon milmeter krokig och det märkte Bagaren direkt i TV-Svängen. Nu är detta fixat och då ska tiderna också sättas hoppas han.
Även Rickie Borgström, gör resan till Askersund. Rickie hade otur och missade anmälningstiden till TV-Svängen och fick vara åskådare. Nu är han gassugen till max och vill vässa formen inför SSRC-finalen i slutet av oktober.
Är det lugnt på rallyfronten så är det desto livligare ute på Åsum Ring i helgen. Kristianstad KK kör Grande Finale, med många hemmaåkare på plats. Är jag rätt informerad kan bland annat Noah Milell säkra seriesegern.
På väg genom de allra mörkaste delarna av Göingeskogarna dök den upp från ingenstans. Ilsket röd och med den stående grillen nästan inne i bakluckan, en hämnare, en Alfa Romeo direkt utskickad från cosa nostra. Genast ångrade jag påhoppet i förra inlägget, men nu kändes det som det var försent. Vem skulle höra mina rop på hjälp i storskogen bland alla granar, när Alfan nu förberedde sig för ”the final kill”? Lika plötsligt var den borta, tack och lov hade den svängt av mot Knislinge…
I går var en stor dag, det var tjugofem år sedan första numret av Alf visades i amerikansk tv. Frågade mina kamrater på redaktionen om de inte också saknade Alf?
– Har du gått med i KD, vem saknar Alf Svensson, menade de.
Självklart var det inte Alf Svensson jag syftade på utan den håriga rymdvarelsen Alf som bodde bakom tvättmaskinen hos familjen Tanner. Alf hittade på massor av kul grejor och var ständigt på jakt efter grannens katt. Inte för att mysa med, utan för att äta upp, katter var nämligen hans älsklingsrätt. Var blev alla riktigt bra tv-serier av…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *