Ingen Mats Jonson i anmälningslistan till Rally-SM där Tidemand vinner med WRC-Fiestan och jag vill ha en Imp!

I morgon lördag är det SM-premiär i Sandviken med Vinterpokalen som öppningstävling. Inför det obligatoriska tipset gick jag in och kollade anmälningslistan, upptäcker då att artonfaldige SM-segraren Mats Jonssons namn plötsligt saknades. Vad har hänt kan man undra och ännu har jag inte lyckats hitta anledningen. Att inte se Mats namn i samband med Rally-SM har väl knappast hänt sedan någon gång på sjuttiotalet?
Lite kul är att Ramona Karlsson får tjejsällskap i Sandviken när Skamheds Jennie-Lee Hermansson nu gör SM-comeback efter ett par års uppehåll för bland annat studier. Bilen blir samma som tidigare, en Mitsubishi EVO 9 och klassen Otrimmat 4WD.
För att inte bloggen ska bli allt för lång och segläst nöjer jag mig med att tippa Topp-tre den här gången.
Otrimmat 2WD.
1. Nils Fransson Ford
2. Emil Bergkvist Ford
3. Mikael Jirvelius Ford
Som alla vet är regerande mästaren Jonas Olsson, Hässleholms MK ”billös” och som det tråkigt nog ser ut, bli så resten av säsongen.
Otrimmat 4WD.
1. Robin Friberg Mitsubishi
2. Jimmy Joge Mitsubishi
3. Patrik Johansson Mitsubishi
Tror att Patrik och Kalle Lexe får tufft mot Robin och Jimmy. Kan inte tänka mig att den sistnämnde tar ännu ett ”skitår” i klassen, nu är det guld som gäller!
Trimmat 2WD.
1. Leif Peterson Toyota
2. Kristian Johansson Opel
3. Tobias Söderkvist Toyota
Peterson visade i Falun vem som är bäst när det gäller och det kommer han att visa igen. Själv menar Hans ”Kräbbleboda” Johansson och Rickie Borgström att man kommer att vara med i ”topp-tre”, lika övertygad är inte jag. Volvo på vintern är normalt sett handikappade och jag tror att både de bägge ”Kräbbbleboda-finest” och snabbe smålänningen Christopher Zeijlon får det jobbigt. Ingen blir gladare än jag om jag har fel…
Trimmat 4WD.
1. Pontus Tidemand Ford
2. Eddie Hörbing Ford
3. Hans Gustavsson Ford
Tidemand i topp behöver väl knappast motiveras efter Falun? Hörbing lika säker tvåa men sedan
är det öppet och jag unnar Hasse en framgång. Slänger in Jocke Grahn som femma, det fixar han lätt!
Samtidigt med Vinterpokalen körs en av de mest klassiska tävlingarna, Bergslagsrallyt, i år enbart ingående i Suzuki 1300 Rallycup med tretton deltagare och Klassiska Rallycupen med styvt femtio bilar. Här måste jag plocka fram bloggen häromdagen då jag hittade en VW 1500S parkerad i Sölvesborg. En av sextiotalets absolut populäraste rallybilar men som trots detta tunga arv oftast lyser med sin frånvaro i KRC-tävlingarna. Orsaken är så klart att bilen är i hopplöst fel klass enligt FIA, den åker bland annat mot Cortina Lotus med mer än dubbelt så många hästar att leka med. Tro f-n att ingen då satsar på en ”femtonhundraess” om man är så totalt utslagen före start. Men i Bergslagsrallyt är där ändå två förare som hellre hyllar kultur än seger, Lars Larsson, MK Kopparberg och Yngve Gustafsson, Sigtuna RC och åker VW 1500S. Starkt jobbat gubbar och hoppas ni får efterföljare!
En annan reflektion är att minsta klassen ”Saab-klassen” har inte en enda Saab anmäld. I mina ögon beror det på det tuffa App. K-reglementet som gör ”tvåtaktarna” mer utsatta för FIA:s konstigheter än många andra bilar. Synd, och en trist konsekvens av regelverket…
Har förresten glömt att berömma Patrik Flodins hemsida som nu fått ett riktigt lyft i och med starten med Opel Mantan. Tidigare har det varit bilder på lite olika Super 2000-bilar men sedan den gula Mantan kom på plats får dessa finna sig i att spela andra fiolen. Tufft men så är verkligheten!
Hittade en riktigt läckerbit på ”rallycars for sale” en Hillman Imp från 1967. En stentuff bil, säkerligen djävulskt svårkörd med sin aktermonterade motor men en som jag gärna skulle vilja ha parkerad i garaget. Motorn på 998cc gör att den går i samma klass som Kadetten, men med betydligt mer pulver under locket. Utrustninglistan på Impen ( på engelska betyder imp, smådjävul) är diger, inget saknas. Hade jag haft några tusen pund över skulle jag kunnat tänka mig ett inköp, men då kommer sambon genast och istället börjar snacka om nya fönster på huset, ett kök som håller på att falla ihop, jag vet inte allt. Men handen på hjärtat, vad är nya fönster mot en rallypreppad Hillman?
I morgon är det det dags för Nordöstra Skånes Idrottsgala och där är Noah Miliell är nominerad som Årets Talang. Lycka till Noah!

3 svar på “Ingen Mats Jonson i anmälningslistan till Rally-SM där Tidemand vinner med WRC-Fiestan och jag vill ha en Imp!

  1. Hej.
   Absolut bästa tips hitintills!
   Visst känns det tråkigt och är det så här så krya på dig Mats!
   MVH
   Tommy
   PS. Rally-SM utan Mats känns nu ungefär som att käka grillad korv och upptäcka att någon har glömt senapen
   .DS

   1. Kanske en anledning till att han inte lyckades bättre i Sprinten.

    Krya på dig Mats.

    Mobilen står på resultatservice här på jobb.

    Mvh Kennet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *