Hockeybröderna Jönsson kör racing på Ring Knutstorp och Jagerwall vill ha revansch!

I dag fick jag ytterligare bevis för att min tes stämmer. Tesen som säger att ” alla vill egentligen hålla på med motorsport”!
Träffade hockeylegendarerna Jörgen och Kenny Jönsson på Ring Knutstorp där de laddade upp inför helgens stora tävlingar i samband med Svenskt Sportvagnsmeeting. Precis när jag kommer in i depån kliver Jörgen ur den röda Mazda Miata han ska ratta i sin racingdebut och med svetten rinnande klivs ansiktet av ett enda stort leende.
– Svettigt men fy f-n va kul, konstaterar han belåtet.
Bröderna fick sina licenser i handen i samband med mitt besök och nu ligger vägen öppen för en ny karriär som racingförare. Kenny avslöjar också att man redan nu fått flera andra erbjudanden, bland annat inom långloppsracingen. Med Jönssonbrödernas vinnarskallar är de en självklar en tillgång i de flesta sporter och inom racingen kan de mycket väl lyckas riktigt bra.
Precis som inom hockeyn visar också bröderna ödmjukhet inför uppgiften och fattar att de inte kommer att ha någonting att göra med toppstriden i klassen Roadsport C ( ungefär som Volvo Original, men här är det Mazda Miata, 25 av de 28 anmälda kör Mazda ). Men när hjälmen kommer på inbillar jag mig ändå att tanken går åt samma håll som med pucken, ”den dj-len ska in i kassen”!
Fick även ett kort snack med segermaskinen från Hässleholm, Tommy Jagerwall som är sprängfylld av revanschlusta efter missen med motorproblemen i Karlskoga. Nu är det kort och gott seger i Tusencupen som gäller, även om Tommy medger att det blir tuffare för var gång, konkurrensen hårdnar.
– Jag kan ju inte åka till Knutstorp med någon annan målsättning än seger, det vore ju konstigt, menar Tommy.
Nu återstår bara att se om klassledaren Anders Jensen i Saab Sporten och Växjös Lars Davidsson med 997-kojan kan göra livet riktigt surt för Tommy i helgen…
Fantastiskt är att runt 280 bilar finns anmälda till helgens tävlingar och för tillfället är det frågan om inte den historiska racingen mår betydligt bättre än resten av cirkusen. STCC är enligt min mening på väg att förinta sig själv med snacket/hotet om två serier 2012. Men vi får se, kanske kan man trycka in resterna av STCC-gänget i Svenskt Sportvagnsmeeting till nästa år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *