Historisk Mikkelsen med tre raka IRC-segrar, 164:an fick eltjall, ”Mellotipset” gick nästan in!

Andreas Mikkelsen blev historisk när han och co-driver Ola Floene tog tredje raka IRC-segern i helgens rally på Azorerna. Mikkelsen var klart överlägsen och vann tio av de tretton sträckorna. Marginalen till tvåan och fjolårsvinnaren Juha Hänninen blev till slut tjugofem sekunder. Då var det desto längre till trean Bryan Bouiffier, över två minuter skilde till Mikkelsens Skoda. För sin strålande körning blev Mikkelsen också först att ta emot ”Colin McRae Award”.
På tal om marginaler så hade ”Grupp N-vinnaren” , hemmaföraren Moura Ricardo hygglig sådan till tvåan Silvio Sergio, över sju minuter skilde!
Tävlingen blev tuff, exakt halva startfältet bröt och många för ”accident”, läser jag som avåkning. Nu väntar rond två och detta om tre veckor på Gran Canaria, men då handlar det om asfalt för IRC-gänget.
Succémannen från förra deltävlingen i Klassiska Rallycupen, Waxholms Tom Damberg inledde med samma tempo när man drog vidare till Ludvika och Skogsrundan. Volvo 164:an var som en retad tiger på sträcka ett och tvålade till resten av gänget rejält. Men sedan blev det tjall på strömmen och Tom fick ge upp efter sträcka två.
Istället klev Erik Johansson fram och tog över taktpinnen med sin Saab V4 och vann med sju sekunder före märkeskompisen Gunnar Fredriksson, trea slutade Tom Axelsson med Escorten. Nu är jag ute på tunn is men inbillar mig att Erik Johansson, bär smeknamnet ”Eken” och bor utanför Ludvika. Det som gör mig osäker på att det verkligen är gamle Saabfantomen är klubbadressen, SMK Hedemora. ”Min” Eken har alltid tävlat för Ludvika MS, undantaget något tjafsår på åttiotalet då halva ”Norrland” verkade tävla för Huddinge MK.
Robert Johansson visade än en gång att han kan hantera Golfen och tog ny klasseger i nyaste klassen. Här försvann Mats Thorszelius efter avåkning med 242:an. Kanske lite ovant med bara två drivande hjul, nu när Mats vant sig vid Subaruåkande…
Nästa deltävling för klassikerna är Kong Christian Race i Kristianstad den 28 april och då tror jag att startfältet är fördubblat mot de under vintersäsongen.
Helt klart är jag bättre på att tippa ”Melodifestivalen” och hade nästan full pott. Kunde dock aldrig drömma om att Lisa Miskovsky skulle fösa ut ”The Queen” Charlotte Perrelli i Malmökylan. En motgång som jag kan hantera, hade varit värre om ”Duracellkaninen Alex” eller de ”knätofsande grekerna OPA” gått vidare…
Höll mitt löfte Lotta, röstade på dig och Christer och vill gärna tänka att det var just min röst som skickade er till Andra Chansen? Bakom mig går några av arbetskollegorna och nynnar på ” … här kommer Kingen in” och för några minuter sedan var det allmänt jubel över Ranelid bidraget via SVT Play. Säger det igen, se till att ha Jaggan tankad Björne!
Noterar med stor glädje att Köpenhamnspolitkerna till slut sa ”nej tak” till biltullar kring huvudstaden. På den här sidan Öresund gick väl luften ur stollarna som hade hoppats på draghjälp från ”Preben” att införa liknande tullar i Malmö. Kan man hoppas att detta innebär att man stoppar detta i samma svarta sopsäck som ”dubbdäcksförbud” plus andra tokiga politiker /tjänstemannaförslag och kastar på tippen ute på Spillepengen….
Förresten ni som undrar över resultatet i den ”spännande” Åhus-handbollen i går dit jag var beordrad, Åhus vann med 38 mot 24 för Hultsfred. Så spännande var det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *