Hirvonen tar WRC-guldet 2013 om man ska tro Latvala, Citroén testar i Värmland och Klara gör en Milell!

Miko Hirvonen är storfavorit att köra hem WRC-titeln 2013, i alla fall om man ska tro Jari-Matti Latvala. Den nye Polo-åkaren är ganska säker på sin sak och motiverar med att Hirvonen utvecklades under hela 2012 i den för honom nya Cittran. Till nästa år är det dags att skörda frukten av den utvecklingen menar Latvala.
– Miko är helt klart den förare som har störst chans.
Han varnar även för Mads Östberg som imponerade, speciellt på asfalt om man ska tro Latvala. Att Latvalas förra team M-Sport är försvagat i och med att Ford lämnat tror han inte mycket på.
– M-Sport är ett professionellt fabriksteam och Mads är förste förare och dessutom den som utvecklades allra mest förra säsongen!
Just nu är både Hirvonen och Loeb i Hösjöberget utanför Vännäs och vintertestar berättar ”mjölkabonnen” och asfaltspeciallisten Ebbe Nilsson som har lokala kontakter i området. Kontakterna skickade även bild från testet för att bevisa sanningshalten. Så för tillfället finns både VW Motorsport och Citroén på svensk mark, då väntar vi väl bara på Ford…
Nu är Racingutskottets ordförande Claes-Göran Elofsson bekymrad över dödläget i frågan SBF och STCC/TTA. På hemsidan säger Elofsson.
– Det är mycket olyckligt att STCC AB inte vill göra klart avtalet. Senast igår blev jag kontaktad av en förare i Radical som fick besked av sin största sponsor att den hoppar av på grund av alla oklarheterna inför nästa säsong, säger Claes.
Han fortsätter:.
– I dagsläget har vi ett avtal med STCC AB för Touringcars, Svenska Mästerskapen och ett avtal med TTA AB för Silhuett Cars. Avtal för två olika serier fungerar inte. Flera klasser i Racing har sökt mästerskapsstatus men eftersom inte avtalet är klart så bli det ingenting kring mästerskapsansökningarna klart heller.
Känns inte som att det blir en lugn racingjul i år heller…

 

Det är inte bara Noah Milell som har klippkort till Italien och tester inför nästa års kartingsäsong. SMK Hörbys Klara Andersson satsar till nästa år även hon på den högre klassen KF3 och Klara med team har under hösten testat och tränat med Philip Hall, den svenska mästaren i KF3. Klara är naturligtvis mycket exalterad för den kommande säsongen;
– Det är jätteskönt att vara tillbaka igen och jag ser verkligen fram emot premiären! säger hon glatt.
I vinter blir det läger med kända Ward racing och premiären går av stapeln på tävlingen Trofeo Andrea Margutti i Italien. Klara körde Trofeo Andrea Margutti under sin första säsong i Junior 60 2011.
–    Att tävla i Italien är jättekul! Det är tuff körning och man lär sig oerhört mycket. Det blir en ny och spännande utmaning att köra tävlingen i KF3, säger Klara.
Klara och hennes team kommer att köra de stora racen i Sverige och Norden som t.ex. SM och Göteborgs Stora Pris. De kommer även att komplettera säsongen med några utvalda SKCC-tävlingar runt om i södra Sverige.
–    Det kommer att bli ett spännande år 2013, avslutar Klara med glöd i blicken.

3 svar på “Hirvonen tar WRC-guldet 2013 om man ska tro Latvala, Citroén testar i Värmland och Klara gör en Milell!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *