Hirvonen kraschade sista testdagen inför WRC-premiären, ”time out” för SM-vinnare Jonas och delikat Opel-uppdrag!

Miko Hirvonen fick ingen bra start detta år då VM-trycket vilar så tungt på hans axlar och kraschade rejält på fredagens sista test inför WRC-premiären Monte Carlo Rallyt. Miko med Jarmo Lehtinen i högerstolen hade tur och klarade sig oskadda, tyvärr kan man inte säga samma sak om Cittran.
– Vi körde omkring 100km/t på slicks när jag missade inbromsningen till en snabb kurva, berättar Miko för Autosport.
– I kurvan låg massor av snöslask och då var det kört, inget jag kunde göra.
Miko åkte rätt i bergväggen och sedan började det ”rock´n rolla” som han beskrev det på Twitter med tre fullbordade varv innan bilen till slut stannade på sidan.
– Vi hade väldig tur att bilen blev på vägen, här är annars ganska djupa diken, konstaterade Miko och fortsatte.
– Inte bästa sättet att starta en ny säsong men som tur var hade vi hunnit med det mesta av testerna…
Nu börjar det dra ihop sig och nyheterna duggar tätt från de olika WRC-aktörerna, konstigt nog ligger VW-teamet väldigt lågt och inte mycket har sipprat ut från deras förberedelser inför den stora premiären för WRC-Polon. Detta kan tolkas på två sätt tänker jag, antingen funkar bilen inte så bra som man hoppats eller så är det precis tvärtom. Taktiken från Capito-gänget är kanske att chocka och direkt visa upp en rallyvinnare vilket jag faktiskt tror mer på sista scenariot…
I samband med Monte Carlo Rallyt kommer även nya heta R2-vinnaren Peugeot 208 att köras i skarpt läge av en fransman. Så här långt är Peugeot Sport nästan chockade över intresset för den nya ”lågpris” vinnaren och redan nu är 56 bilar beställda. Lite kul är att se att tre av dessa hamnar i Danmark, två i Estland och resten spridda över Europa. Störst intresse är det så klart i Frankrike men även i Portugal och Belgien är bilen het och här har redan aviserats inhemska cuper.

 

 

 

 

 

Här hemma har blandat annat SM-vinnaren Jonas Olsson från Åhuskärr visat intresse intresse för Peugeoten men tyvärr verkar inte den svenske importören lika intresserad. Kanske framåt sommaren eller hösten kunde man eventuellt tänka sig att ta in någon bil, vilket för Jonas del betyder att det tyvärr ser ut att bli en ”time out”.
– Ser tyvärr ut så, hur som helst några vintertävlingar är inte aktuella, upplyser han lite besviket.
Visst är det märkligt att de svenska generalagenterna är så njugga på ”sportsidan”, att se att både danskar och ester vara mer på hugget smärtar ett rallyhjärta. Fast å andra sidan är väl stora och mäktiga ”Gröna bilister” desto lyckligare…
Jonas figurerade även i Kristianstadsbladet stora Jul-Quizz och det visade sig även vara stötestenen för de flesta. Frågan var vilken skånsk förare som blev SM-vinnare 2012 och där Jonas tillsammans med Jocke Grahn och Stoffe Nilsson var alternativen. De allra flesta missade och Stoffe Nilsson fick flest svar. Jonas bara konstaterade.
– Då e dom inte speciellt uppdaterade…
När Stig-Olof ”Stecka” Walfridsson fyllde femtio fick han en rallystart i present och den ska förverkligas i Finnskogsvalsen på lördag är det tänkt. Stecka har inte kört rally sedan det olycksaliga Bergslagsrallyt 2006 då han och en stor älgs vägar korsades. Nu är detta inte början till en omstart utan en engångs företeelse enligt Stecka. Bilen han ska köra är Petter Solbergs Mitsubishi EVO 6 (?) och man kan väl undra vad som mer gömmer sig i det garaget?
Torsdagen den 14 februari ska frågan om ”Uthyrning av försvarets mark” upp till debatt i riksdagen. Per Svedberg (S) Kulturutskottet har inlämnat tre så kallade interpellationer till de tre berörda ministrarna med anledning av Fortifikationsverkets avslag på ansökan av lån av 5,4 km väg under SM-veckan i Falun och det blir Stefan Attefall (KD) civil- och bostadsminister som kommer att debattera de tre interpellationerna för regeringen. Från SBF:s håll hoppas man att regeringen ska bistå idrotten om framtagande av nya tydliga direktiv som underlättar att hyra/låna ”vår egen” mark och även lokaler.
Har idag fått ett extremt delikat uppdrag från en av landets största motorprofiler. Via telefon undrade han ( kan tyvärr inte namnge honom i det här läget då repressalier från hans kollegor inte kan uteslutas) om jag kunde tänka mig att kolla in en Opel Kadett B som var till salu? Pärlan finns ”nära mig” medan ”profilen” finns i Mellansverige (mycket hysch hysch, men det känns nödvändigt…) och det var där jag kom in i bilden. Han litade på min diskretion samtidigt som han är väl medveten om mitt Opel-hjärta och förklarade enkelt sitt intresse för Kadetten (obs. bilen på bilden har inget med uppdraget att göra).
– F-n man kan inte vara utan en Opel i garaget!
Nu återstår bara för mig att hitta på ett smart sätt att tränga mig före i kön, då det är självklart så att Kadetten är helgens ”main target” för samlare från hela Europa. Kanske kan jag locka med en Kia -09 för tietusen?

 

 

I kväll får ni inte missa Sten Berglind på SVT 1 klockan 19.00 där han ska berätta om kärleken till sin Ford Crown Victoria 1956. En bil han en gång ägde men sedan sålde och återfann i Värmland. Sten tjatade och tjatade, till sist fick han köpa ”vraket” som sedan återställts i samma skick som när den rullade ”raggarrundan” i Västerås med den f.d Expressen-journalisten bakom ratten.
Bara detta att Berglind aldrig lämnat Raggarfacket tyder på en man utöver det vanliga. En raggare på en tidningsredaktion är nämligen lika sällsynt som en rallyåkare som jag, eller för att ni lättare ska förstå. Lika vanligt som en ambulerande glassfösäljare på Sydpolen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *