Hässleholms MK jobbar på inför Rally-SM 2011!

Träffade idag ”gamle” slitvargen i Hässleholms MK, Ingvar Olsson när han var på väg ut på ett motionspass. Självklart började vi snacka rally och som han sa, ” kan inte hålla mig borta nu när det är dags för nytt Rally-SM i Snapphanerallyt”.
Redan, trots att de återstår nästan åtta månader tills tävlingen körs i mitten av augusti, jobbas det för fullt. För Ingvars del handlar det mycket om kringarrangemangen som han klubben trycker på som livsviktiga för ekonomin, läs sponsorerna vill ha dom. Mycket folk gör sponsorer glada och glada sponsorer är bra sponsorer, så enkelt är det.
För att ytterligare dra publik, så körs Snapphanerallyt samma helg som kommunens stora festjippo, Festivaldax. Därför drar rallyt igång samtidigt med kommunfesten, flera dagar innan tävlingsstarten på fredagen för att göra ”icke-rallypubliken” så intresserad att man även ger sig ut på helgens specialsträckor.
Bansträckningen är självklart fortfarande ”hemlig”, men om jag inte minns helt fel så sa MR HLMK CG Wilke att årets Snapphanerallyt var mer eller mindre genrep inför 2011. Blir därför inte förvånad om banan i stort sett överensstämmer och isåfall är det bara att gratulera SM-åkarna, årets sträckor var helt enkelt kanonfina!
Nytt inför Monte-Carlo Rallyt med 120 startande varav fyrtio S 2000 bilar, är att två F1-åkare finns på startlinjen, Sur-Kimi Räikkönen får sällskap av Robert Kubica. Polacken sätter sig i en Renault, antingen blir det Clio S1600 eller en R3, oklart vilken. Nu är det inte första starten för Kubica, han körde även rallyt i fjol men fick bryta med trasig Renault-motor.
I en framhjulsdriven något tamare Renault, kör Sebastien Loebs Co-driver Daniel Elena. Då får han se hur enkelt det är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *