Grisen ska inte slaktas och Tobias Johansson anmäld till Simrishamnsmixen!

Tog ett snack med SMK Hörbys Ola Wingren efter rullningen i LBC-Ruschen och han är full av tillförsikt, ”Grisen” eller den hemska 740:an ska upp på banan igen. Mest kosmetiska skador, lite bärarmar och stag, plus rikt av tak, dörrar och bakskärmar sedan är den som ny igen, enligt Ola alltså…
Målet är att en sponsor ska få sig en åktur i hemmatävlingen Express-Specialen om två veckor, kan bli tufft om ni frågar mig!
Nästa mål för Ola är Simrishamnsmixen men jag tycker det går lite trögt med anmälningarna, just nu 62 anmälda. Ett publiknamn har dock anmält sig, Tobias Johansson från Ludvika son till legendaren Erik ”Eken” Johansson. I helgen slutade Tobias tvåa bak Pelle Sääw uppe i Lima med sin grupp N Mistubishi.
Lite skillnad i bil mot när Tobias rattade den röda WRC-Subarun för Olsbergsteamet i Rally-VM. En bil jag trodde han skulle åka lite med i år, han var anmäld i denna till Bergslagsrallyt, men så blev det inte. Visst är det synd att de bägge värstingarna, jag tror åtminstone att där står två WRC-åk i Olsbergsgaraget, bara samlar damm i väntan på någon köpare.
Noterade att VM-åkaren i speedway Fredrik Lindgren från Örebro är orolig att viktminskningssjukdomen anorexia ska drabba sporten. Anledningen är att nya bullergränser sätter gränsen till 115 decibel vilket inte de gamla ljuddämparna klarar. Med nya effektiva dämpare så stryps effekten och då gäller det att ha så lätt förare som möjligt.
Riktig så drastiskt är det inte i rallysporten, men visst är man orolig att det ska sprida sig även hit. Kanske bäst att lägga på lite extra smör på kvällsmackan så man inte hamnar i riskzonen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *