Fredrik Åhlin vann och leder BRC. danskt i topp i Hässleholms GP och Snickar-Matte ”byggde” om Porschen!

BloggÅhlin1Det blev en fullträff för Fredrik Åhlin och Morten Erik Abrahamsen när man stod som vinnare av deltävling tre i det Brittiska Rallymästerskapet, Pirelli Carlisle Rally. Trots ett irriterande 10-minuters tidsfel på SS4 var Fredrik iskall och bemästrade alla fallgroparna i ”Kielder-skogen”. Dessutom hade han nominerat tävlingen som ”Joker” vilket var helt perfekt då detta gav dubbla fullpoängare. Något som gör att det är svenskt i topp.

BloggÅhlin2
Vi är så glada över att få stå överst på pallen idag och dessutom tar vi över ledningen totalt i BRC, berättar Fredrik.
Att han valde att ta sin ”joker” den här helgen var ingen slump.
Vi var helt överens om att Fredrik skulle välja att spela sitt Jokerkort i vårt hemmarally, berättar teamchefen i Ca1 Sport Martin Wilkinson
Vi var säkra på att vägkaraktären skulle passa honom och så skönt att få bevis på att vi spelade rätt…
Segermarginalen för Fredrik och Morten skrivs till 27.6 sekunder före Matthew Wilson och på tredje plats Elfyn Evans.
Nu blir det lite rallyledigt men jag kommer att arbeta som instruktör och se till att vi kommer lika fulladdade och motiverade till nästa rally i BRC, hälsar nye ledaren i BRC.

*
Trollhätte-Mitsubishin innehållande Robert Blomberg/Lars Andersson körde in som 14.e bil totalt och tvåa i klassen för de nationellt klassade bilarna. Sämre gick det för Mattias Adielsson/Andreas Johansson som drogs med massvis av punkteringar innan deras Vauxhall Adam idag hamnade på taket i leran. Mattias förklarar.
Idag skulle vi åka på men tyvärr redan på första sträckan bromsade jag för sent och vi la oss på taket i leran. Inga stora skador på bilen men för lite folk på plats att få upp oss på vägen igen.
Nu laddar man om för nästa helg på hemma plan, men då med Mitsubishin.
Vi kommer ta nya tag och nu laddar vi om och skall ha riktigt kul till helgen i South Swedish Rally !!
Junior-ledaren Robert Duggan tog nu ännu en seger före tabelltvåan Gus Greensmith medan Sindre Furuseth med en punktering under lördagen slutade femma.

*

Brian Madsen från Slagelse vann för andra gången Hässleholms GP.

Danske Brian Madsen var segerviss i Hässleholms GP redan efter första heatet och menade att ingen skulle åka ifrån honom om bara han vassa 307 Peugeot fungerade. Med sonen Kasper fick han så rätt så rätt och satte snabbast tid i alla tre heaten och därmed var fjolårssegern försvarad. Men det var tätt för bara 2,5 sekunder efter kom norrmannen Rune Danneborg med den i dessa sammanhang udda WRC-Minin.BloggGrahn2

I ny R5-Fiesta, f.d.. britten David Bogies kom Joachim Grahn och Rickard Nilsson till start i tävlingen. Efter första heatet var Jocke lite missbelåten då han inte tyckte motorn gick som den skulle, plus att det var svårt att sätta bromspunkterna. Låg sjua totalt men körde sedan upp sig och slutade trea, bakom den norska Minin.

*
BloggRobin2Dagens knall höll Robin Svensson/Sandra Wybrands från Hörby ställa till med och efter två heat var man trots sin ändå relativa orutin trea totalt. Men på det sista blev där plötsligt ett gediget växellådsras istället för en plats på pallen för Robin.

Rolf Grybb, Hässleholms mK i Hässleholms gP
Istället var det hemmaklubbens Rolf Grybb som blev bäste svensk i 2WD-klassen med sin Opel Ascona. Sjua totalt och fyra i klassen som vanns av Madsen.
Blir en kort rapport från Hässleholm då dagen varit så fullspäckad med jobb att mitt besök på Garnisonen blev mer som en ”drive thruu” än ett rallybesök. BloggtomHann dock se när ”Opel-proffset” Tom Kristensson tog plats i Lars Servins Grupp H 240 och verkligen bjöd publiken på show. Inget snack om vem som var den stora favoriten i solskenet…

*
Då har årets STCC dragit igång och med Robert Dahlgren som helgens man i Skövde. Dahlgren vann första heatet och det avslutande andra racet körde han upp sig från en tiondeplats på gridden till andraplats i mål bakom teamkamraten Richard Göransson. Med det lämnar han Skövde som ledare i 2016 års mästerskap.
Det är inte ofta man som racerförare får uppleva en sådan här helg, sa Robert efter målgång.
Jag är sjukt glad och det började fantastiskt bra redan på första varvet i går och så har det fortsatt. Efter att inte ha tävlat på ett år känns det otroligt skönt att komma tillbaka på det här sättet.
Prins Carl Philips ”stand in” Scott Mclaughlin inledde bra med en andra plats i första heatet, men sedan gick det sämre och det blev en rejäl krasch i andra. Richard Göransson hade även han ett tungt första heat efter att Mattias Andersson, Dacia och han blivit lite för intima så att Volvon fattade eld. Men sedan blev det seger i det andra, alltså dubbelt Polestar Cyan racing i premiären
Det var absolut inte Mattias fel att han körde på mig. Det blev bara trångt och det var flera som jag tycker tog i lite för mycket och stressade idag. Jag har jagat den här 40:e segern länge och trodde att det låst sig men jag är väldigt glad att kunna fira den här med ett svenskt bilmärke och en dubbelseger för Polestar Cyan Racing, jublade Richard efteråt.

*
I Porsche Carrera Cup Scandinavia hade TV-profilen Mats ”Snickar-Matte” Karlsson en omskakande helg. I en duell brast något i framvagnen och med våldsam kraft åkte Porschen in i en betongmur.BloggPorsche

– Den värsta smäll jag haft under mina år i racingen, konstaterade Matte och la till
Det här är skroten tyvärr.
Redan i Skövde blev det samtal till Tyskland och beställning av en styck Porsche-kaross.

*
I rallycross-delen var det show av Kevin Eriksson och Thomas Bryntesson. I Supercar var det en hård kamp mellan Lukas Walfridson och Kevin Eriksson. I finalen tog Kevin Eriksson taktpinnen från start och med Walfridson på behagligt avstånd under alla varven så var segern aldrig riktig hotad för Erikssons del vilket han tyckte var skönt.
Det var en riktigt skön seger, förra året vann jag på att Sebastian fick punktering men nu fick jag verkligen vinna på egen kraft. BloggBryntesson
I Supercar-lites klassen dominerade Thomas Bryntesson från första kvalomgången till finalen. Det enda riktiga hotet mot Bryntesson kom i finalen där både Tobias Brink och Tejas Hirani utmanade men Bryntesson blev bara bara starkare och starkare och vann.
Det känns väldigt bra att inleda säsongen såhär. Det har varit en grym tävling där allt har fungerat bra redan från första start. Otroligt kul att jag kammade hem full pott, säger Bryntesson.
Skånskt som tvåa genom Tobias Brink och fyra William Nilsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *