Fransk publikhjälte kör WRC på hemmaplan, Svedala har problem och så även parkerare!

Det har varit många turer kring f.d WRC-chaffisen Francois Delecours start i hemmatävlingen WRC Rally France kommande helg. Först var han anmäld, sedan drogs hans anmälan tillbaka och nu är han med i leken igen berättar wrc.com. Bilen den hetsige fransmannen ska köra är en av brittiska Porscheteamet Tuthills nya 911 RGT. Säkerligen en publikfriare i händerna på Delecour och det var väl därför reaktionerna hos de franska rallyfansen blev så kraftig när det stod klart att han inte kunde starta på grund av ekomin. Richard Tuthill insåg då hur mycket Delecour betydde och nu är allting klart.
Hel ärligt, vi var tvungna att fixa en start för Francois när vi märkte reaktionerna. Nu ser vi framemot att se honom på hemmaplan i vår bil!
I årets Monte Carlo Rally körde Delecour som bekant, då anmäld av Rumänska Turistbyrån med en WRC-Fiesta, detta efter att två år i rad vunnit rumänska rallymästerskapet. Tyvärr blev comebacken i ”finrummet” extremt kort, redan på sträcka ett gick gasen sönder och han fick bryta…

*
Det var tyvärr inte bara med anmälningstiden till Svedala Runt som Svedala MK hade problem, anmälningsförfarandet har också minst sagt haft grus i maskineriet. Även jag har drabbats av ”gruset” och har trots två försök inte lyckats få iväg en komplett anmälning till arrangören. I går gav jag upp och skrev ner mina uppgifter i ett vanligt mejl och skickade. I morse ringde Gudrun Hansson, lätt förtvivlad och bad om ursäkt för krånglet. Anledningen är att den som normalt sett skulle sköta anmälan, har drabbats av sjukdom och detta i kombination med ny ”webbmaster” har ställt till det. Svedala Mk har insett problemet och skippar nu efteranmälningsavgiften berättar Gudrun och refererar till ett inlägg på Asfaltcups hemsida. Gudrun skriver:
Hej alla kära asfaltåkare!
Då vi har problem med anmälningarna till Svedala Runt pga en del omständigheter så tror vi oss veta att det finns förare som vill åka vår tävling men inte får fram anmälan via mail. Ni får gärna ringa mig personligen och lämna Era uppgifter per tele.nr: 046 81561 eller skicka ett mail till mig med Namn, förarklass, bilklass o mailadress så löser vi resten efteråt. Jag behöver denna info inför lottningen. Mail adressen är hanssongudrun@hotmail.com
MVH Gudrun / Svedala Motorklubb

*

Häromdagen skrev jag lite om parkeringsproblemen på ”min gata”utanför jobbet. I torsdags var det tid igen för en djupstudie av människosläktet. Som vanligt ganska välfyllt med parkerade bilar, men några luckor fanns och bland annat en precis utanför ingången till tidningen. Här gled jag in och noterade lite förvånat att framför, på handikapplatsen stod en lätt bedagad Golf, låt oss säga ”EVO minus IV”. På framskärmen hängde två kommande medlemmar av Nobelstiftelsen alternativt Svenska Akademin, cigaretterna i mungipan, baseball-kepsen med spikrak platt skärm på huvudet, såklart bak och fram. Dessutom bar den ena kalsonger från Björn Borg och den andre Calvin Klein. Jeansen som hängde nere vid anklarna kunde jag inte se märket på, tyvärr.
Fascinerat undrade jag vad som skulle hända, så jag slöade med mitt pappersjobb i bilen för att se utvecklingen, skulle man verkligen parkera på handikapplatsen, extra korkat i så fall då min plats varit ledig när de kom. Killarna diskuterade intensivt med varandra, hade lite svårt att läsa på läpparna men antar att det var Syrienfrågan, alternativt den kemiska uppbyggnaden av molekylära småpartiklar i rymden som var ämnet. I backspegeln ser jag då den tredje medlemmen i trion i sakta mak avancera mot Golfen. Gick inte så fort, han var ju tvungen att dra upp jeansen efter vart femte-sjätte steg som ni förstår. Det märkligaste var ändå att i handen fanns en parkeringsbiljett. När trion var fulltalig klev jag ut och i samma ögonblick noterar en av killarna förvånat den väl synliga blå skylten.BloggPskylt
– F-n detta är ju en handikapplats!
Till saken hör att skylten med den tuffa innebörden var placerad på trottoaren, knappt två meter från killarna och detta från allra första stund, C4-Teknik var inte framme och ”smyguppsatte” skylten när killarna tittade bort som de säkerligen trodde. Snäll som jag är upplyste jag trion om det extremt olämpliga i att parkera på plats avsedda för handikappade och tillade.
Dessutom brukar p-vakterna ofta gå den här gatan, här råder lite ”vilda västern-stuk” när det gäller parkering, vilket dom försöker stävja.
Beskedet tog som man säger skruv, han med parkeringsbiljetten tog ciggen ur mungipan och tackade mig för upplysningen.
Var f-n ska jag nu parkera undrade han med adress till kompisarna.
Han kunde lika gärna frågat om vägen till Korpilombolo via Hanaskog, en tom blick syntes genom cigarettröken hos kompisarna. Jag bistod istället.
Kör runt kvarteret där är minst två platser längre ner på gatan om du snor dig på.
Dramat var över, jag tog mina grejor och gick in i huset. Två timmar senare kom jag ut igen och döm om min förvåning, Golfen var faktiskt borta från handikapparkeringen. Men tro inte att killarna lytt mitt råd och kört runt kvarteret, absolut inte. Istället backade man knappt tio meter ner mot enkelriktat och parkerade på motsatt sida av ursprungs uppställningen. Ett litet så klart pyttelitet, i deras värld kanske inte ens ett problem, uppstod där istället då nya Golfparkeringen var i lastzon…
Vad är det för fel på folk egentligen?

*
En tidig blogg idag, jobbet förhindrar kvällsaktivitet vid datorn. Så hur det går i Finland för VOC:arna plus annat nytt och hett får ni vänta med till på söndag.
Trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *