Första dagen med vinter…

Så blev det första dagen med riktigt vinterväglag för det här året och resan Hörby-Kristianstad gick utan problem, fram till Everödsavfarten i alla fall. För efter denna hade saltbilarna hunnit vräka ut ”halkbekämpning” med igenmurad vindruta och en dryg liter spolarvätska som resultat.
Men de dryga tre milen fram till Nöbbelöv var naturligtvis en mardröm för förespråkarna för dubbritt. Plogbilarna hade gjort sitt, ännu tidigare än när jag åkte vägen, cirka 07.00 så detta var inga problem. Kvar på vägen var dock ett skrovligt istäcke som dubben bet bra i och trafiken flöt fint.
Är dock inte säker på att killen i ”fläsk-mercan” som körde om mig och två andra bilar håller med om beskrivningen. När antispinnen inte fungerade exakt som killarna i Stuttgart tänkt, blev det lite uppvisning strax före Linderöd. Med en svansföring som hade passat bra i Let´s dance lyckades föraren till sist få kontroll på bilen och jag är nästan helt säker på att där satt breda dubblösa däck på den tyska premiumvagnen. För det är nästan alltid så, att på den här typen av bilar är det status att åka utan dubb, tyvärr.
Nu väntar en resa till en grisfarm i Häglinge och där är garanterat inte saltat, men detta ser jag inte som något problem. Inte heller nästa anhalt som är Sibbhult, lär vara prioriterad hos Vägverket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *