Förslag till Södra BF:s Rally och RS-DM för 2012, Mats och Ebbe åker dansk asfaltfinal!

Nu börjar kalendern för Södra BF:s Rally och RS-DM för 2012 ta form. I går presenterade Södras ena rallyansvarige, SGA:n Patrik Persson förslaget i samband med SMK Hörbys förarmöte. Slutgiltig kalender hoppas Patrik kunna ge i samband med det ”stora” rallymötet i Hässleholm den 19 november.
Sätter stora inom citattecken, för det här mötet är tyvärr allt annat än stort. Istället har det hitintills varit en träff för ”de närmast sörjande”. Tävlingsarrangörerna är ofta duktiga och möter upp medan aktiva förare och co-drivers verkar ha annat att göra den här höstlördagen…
Som Patrik och även Södras rallyfadder Janne Rydh konstaterade, det är på detta möte alla aktiva kan påverka regler och annat i den riktning som önskas. Men visst, det är lättare att gnälla i efterhand än att komma med konstruktiva förslag på ett möte. Återigen rallysporten i ett nötskal!
Säsongen drar igång 2012 redan den 30 mars och då är det inte med en RS-tävling som det brukar vara, istället är det ”reborned” Simrishamns MK som står för premiären med Simrishamnsmixen. En liten reflektion, vill till att det inte blir ännu en riktig Österlenvinter till nästa år för då känns tävlingsdatumet tidigt, eller?
Sedan rinner det på med Anderslövsrallyt fjorton dagar senare i slutet av april är det dags för Kong Christian Race. En nyhet släpptes på mötet, Kristianstads MK har fått RM-status på Kongen och då är det som bekant Riksmästerskap för klassiska/historiska bilar. Alltså en riktigt läcker karamell med tanke på det stora intresset för den här typen av rallybilar både bland aktiva och publik!
Karlskronapokalen gör comeback efter sitt trista avhopp från årets DM-serie då man fick problem med sträckor. Nu körs tävlingen första helgen i juni. I Hässleholms MK tar men ett litet mellanår helt enligt planen och avstår Rally-SM för Snapphanerallyt. Istället är det DM och förmodligen även Sydsvenska rallycupen för ”rallyfabriken” i Hässleholm. I mitten av augusti, den elfte närmare bestämt är det dags för Snapphanerallyt.
Den 48:e TV-Svängen i Hörby har till nästa år tävlingsdatum 8 september och är även här blir det enligt samma mall som i år. DM-säsongen avslutas sedan med att glädjebesked då Asarums MS återigen kavlar upp och drar igång ”alla rallyns moder” Ekratten. DM-finalen i blekingeskogarna körs enligt förslaget den 22 september.
Södras DM-kalender kompletteras dessutom med två tävlingar i Småland, Älmhult den 5 maj och Dackefejden i Växjö sista lördagen i juni.
RS-DM 2012 har än så länge tio deltävlingar och kan bli ytterligare en då Lunds AC letar efter nytt lämpligt tävlingsområde. Tyvärr ser dock kalendern inte så rolig ut, då flera av deltävlingarna på våren körs dagen efter deras motsvarighet i rallykalendern. Hörby krockar med Simrishamn, Svedala med Anderslöv och Kristianstad dagen före Hässleholm. Olyckligt och bara att hoppas att respektive klubbar nu verkligen sätter sig ner, snackar med varandra för att hitta bättre lösningar!
Annat nytt, är ett förslag att B och C-förarcuperna försvinner och med hjälp av ett nytt poängsystem istället ingår i vanliga Rally-DM. Verkade både spännande och mer rättvist än nuvarande cuper!
Men som sagt, den 19 november är dagen alla ”gnällspikar” kan lufta sin åsikter och göra allt så mycket bättre än tidigare…
På söndag är ”mjölkabonnen” eller som han kallas på andra sidan Öresund ”landmannen” Ebbe Nilsson att avsluta asfaltsäsongen. Finalen i Yokohamacup där de bästa i Öst och Vest fått fri start lockade till ännu en brotur bort till Fyn. Ryktet gör gällande att även Asfaltkungen Mats Andersson ska vara bland de 68 anmälda. Få se vilken taktik Mats lägger upp? Tar han risken att få mer kritik, alltså kör för vinst eller väljer han att hålla igen och få skit för att han inte hänger med de danska asfaltvärstingarna? Hur Mats än vänder sig lär han ha häcken bak och då föreslår jag alternativ ett. Go fort it Mats och Ebbe med för den delen!
Till sist så har det blivit något klabb med min kabeltv. Har nu ”alla” kanaler vilket i och för sig är trevlig så länge jag slipper betala. En sak retar mig dock till vansinne, zappar fram till sportkanalerna, fotboll, fotboll, fotboll o.s.v. Kommer så äntligen till Viasat Motor och vad sänder man för spännande här jo fotboll. Säger som Plus-Sverker, ” ska det va så här, ska det va så här…”

5 svar på “Förslag till Södra BF:s Rally och RS-DM för 2012, Mats och Ebbe åker dansk asfaltfinal!

 1. Hej Tommy.
  Om det är som du skriver avseende kollisionerna mellan Rally och RS-tävlingarna så är det verkligen INTE bra.
  Jag skrev till SGA och KMK tidigt i höstas och påtalade problemet med att KMK prelbokat Kongen dagen före Lille Mats Rallysprint. Kongen flyttas ju nästan varje år fram och tillbaka. Har dock inte legat dagen före Lille Mats sedan 2007. (Vilket vi tackar för) Så varför nu igen?? Vi vet ju alla hur många grusåkare som vill köra sprinten, vilket vi tycker är positivt. Hur många är det då nästa år som inte kommer till start söndag morgon?
  Dessutom hade vi planer på att ev köra 2 dagars, vilket vi ju nu kan ”skrota”!
  Men de har väl kloka/starka skäl för att köra denna datum. Men det har jag inte fått höra något om, tyvärr!
  Sedan brukar vi ju vilja hjälpa till på sträcka under Kongen, men det blir ju svårt, då vi ju förbereder Lille Mats under hela lördagen.

  C G

  1. Hej.
   Detta har jag tjatat om i ”åravis” varför dessa onödiga krockar överhuvudtaget ska behöva uppstå. Trots allt är där betydligt fler helgen än tävlingar i Södra så det borde gå att lösa?
   Ha e ntrevlig helg.
   Tommy

 2. Hej Tommy
  Visst ska jag till Danmark , men det blir tyvärr bara som åskådare då finalen i Yokohama mästerskapet bara var för dom som fått poäng i tidigare tävlingar.
  Men om jag skulle kört så hade det blivit max attack och inget ”lagom” tempo.
  Så nu hejar vi fram Ebbe istället.

  Mvh
  Mats

 3. Hej.
  Skönt att höra att du tänkte på alternativ ett precis som jag. Önskar en trevlig helg i Danmark och heja lite på Ebbe även från mig.
  Tommy

 4. Det är väl aldrig bra när tävlingar krockar med varandra,men man skall väl inte alltid se det negativt utan se andra möjligheter runt det hela.Antalet ekipage som körde både Kongen o LilleMats var kanske inte så många i år,men till Lille Mats nästa år kan man kanske locka med några som är nere o åker RM i Kongen. Lille Mats är ju dock en legend som många kanske önskat köra någon gång. Har varit i Danmark ett par gånger o kikat på deras motsvarande
   RS tävlingar o där vänder dom varv/körriktningen efter halva tävlingen. Kanske något för Lille Mats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *