Flodin femma i Moskva medan WRC-Novikov vann, Sandell gjorde succé direkt och luttrad rallyåkare är less!

Det blev en femte plats i Grupp N-klassen för Patrik Flodin i stentuffa Moskva Master Rally i helgen. Totalsnabbast var inte helt oväntat M-Sports WRC-åkare Evgeny Novikov och detta trots en punktering på sin ex. Hirvonen WRC-Focus. Tvåa efter Novikov och till publikens stora jubel slutade Marko Märtin. Nu fick han ändå inte den WRC-Focus han skulle haft utan fick nöja sig med en S2000-Fiesta, men ränderna går aldrig ur en bra rallyförare…
På hemsidan skriver Patrik att det vara hans gamla P-WRC-team URT-Rallyteam som låg bakom hans start i Moskva Master Rally. Ett medialt mycket stort rally i Ryssland, som bland annat direktsänds i tv. Någon tid för test eller träning fanns det inte utrymme för.
– Nej, det här var bara en kul grej och jag är väldigt glad för att teamet gav bjöd dit mig. Det var kul att få träffa dem igen. Och i högerstolen hade jag med mig teamets Mariana Danilova, sa Patrik.
Rallyt bestod av en sträcka på tolv kilometer och en på tre kilometer. Dessa sträckorna kördes tre gånger:
– Tyvärr tappade jag tid när växelspaken gick av, men vi lyckades ändå klämma in oss på en femteplats. Dessutom var det en kul grej, sa Patrik Flodin.
Efter tävlingen åkte Patrik direkt hem för att jobba med att få ihop sin GrH-Volvo för rallystart.

*
Det blev succé direkt för Patrik Sandell vid brasilianska premiären för X Games och Global Rallycross Championship, trea totalt i första tävlingen kan inte beskrivas än annats som just succé.
– Det känns helt grymt, konstaterar Patrik.
– Det går inte att komma hit och tro att man bara ska åka ifrån allihop, för alla här är skitduktiga. Jag lovade mig själv att ändå ta med mig så många poäng som möjligt härifrån, men att det skulle bli en tredjeplats är helt sjukt!
Annars började det inte så bra för Patrik med sin OMSE-Fiesta och han hade problem i tidskvalet under lördagen och fick en dålig startposition under det första tävlingsheatet under söndagen. Han lyckades dock köra upp sig och tog sig slutligen vidare till final via sista chansen. I finalen startade han som sista bil, med alla toppåkare framför sig.
– Jagade trean länge och väl, men lyckades ta Jokervarvet i precis rätt ögonblick. Jag låg i rumpan på honom när han gjorde sitt jokervarv och lyckades köra ifatt honom igen, säger en riktigt nöjd Sandell som under söndagen även firade sin 31:a födelsedag.
Vann premiären gjorde Scott Speed, tidigare F1-förare för Red Bull och numera i NASCAR, före finländaren Toomas Heikkinen. Nästa tävling i Global Rallycross Championship är X Games i Barcelona i mitten av maj.

*
Idag ringde en minst sagt, luttrad/ irriterad/förbannad/besviken ”you name it”, rallyförare och det handlade så klart om SBF:s kovändning angående personlig utrustning i rally. Först placerade han sin Appendix K-Saab i malpåse när det stod klart för honom att hans motor inte klarade den ”normala överborrningen”. Till kostnaden för ny motor skulle så läggas HANs, hjälm, overaller, för sig och den kartläsande hustrun.
– När jag räknade på allt detta så var det helt klart att min ekonomi inte var kompatibel med SBF:s regler, konstaterar han.
Beslöt att bygga en Grupp E-bil istället för att slippa alla de nya kostnaderna och fick den klar i dagarna. Klar ungefär samtidigt som SBF vände på klacken och återgick till den gamla ordningen. Ja några veckor tidigare kom ju beslutet att även hans Saab-motor numera är godkänd för tävling, trots den ”stora” överborrningen. Nu var killen less på allt ihop och menade så klart att dessa nya beslut skulle tagit för länge sedan.
– Jag tycker faktiskt att SBF visar snudd på förakt mot oss som vill tävla under rimliga kostnader och just nu känns det inte kul med rally…
Kan man annat än hålla med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *