Får vi se PG i en WRC-Scirocco och Subaru bäst för tredje året i rad!

Ungefär samtidigt med att Patrik Flodin och PG Andersson värmer upp inför VM-rallyt på Sardinien kallar VW Motorsport till en presskonferens för att presentera inträdet i WRC. Spännande är väl bara förnamnet!
Sedan en tid har VW i all tysthet rekryterat personal till ett helt nytt VM-team och även testkört nya rallybilen, VW Scirocco-WRC. Några andra detaljer kring satsningen finns ännu inte. Så mycket är dock klart enligt Auto Motor & Sport, att 2012 blir ett testår för teamet inför full VM-satsning 2013.
Några förare lär ännu inte vara kontrakterade, men det kan mycket väl ändå presenteras någon i samband med presskonferensen. Tänk om detta ändå kunde vara en öppning för PG Andersson…
Kollar man runt lite, så är där ändå inte så där jättemånga som skulle kunna konkurrera ut PG rent körmässigt. Visst, där är några snabba finnar i S-2000 bilar och även någon norrman. Men PG har trots allt relativt stor VM-erfarenhet i jämförelse med många andra. Det som saknas är om det krävs en välfylld plånbok för att få chansen. Då faller tyvärr PG bort och likaså Flodin!
Same procediure as last year, Subaru number one!
Vi Bilägare presenterade idag sin årliga jätteundersökning om hur bilägarna uppfattar sina bilar. Totalt 15 000 bilägare har svarat på frågor om dels bilen och dess kvaliteter, men man har även svarat på frågor om märkesverkstäderna och bilförsäljarna. Föga överraskande tog Subaru hand om guldet för tredje året i rad. Imponerande!
God tvåa, precis som ifjol hamnade BMW och som trea rullade Toyota in, samma placering som 2010. Tungviktaren och prestigemärket Mercedes nådde fjärde platsen medan Audi fick nöja sig med att bli sexa. I botten hamnade Seat och Peugeot. Lite överraskad av att Peugeot fick så dålig placering, de flesta ”Pegge-ägare” verkar väldigt nöjda. Uppenbarligen är inte alla av samma uppfattning?
Svenskarna då, som bygger världen bästa bilar med superkvalitet, var hamnade dom? Volvo sjua och Saab nia är inga placeringar man behöver skämmas över. Men de bör inte heller ge någon anledning till att huka för flygande champagnekorkar hos återförsäljarna!
Byta från vinterhjul till sommarhjul, det är svåra saker det. I går parkerade jag vid sidan av en liten japan-kombi. Reflexmässigt kollade jag på hjulen och tyckte det såg lite konstigt ut. Upptäckte till slut vad det var som var skumt. Däckbytaren hade missat att hjulmuttrarna är konade i ena ändan för att centrera i fälghålet. Den lycklige bytaren hade nu istället vänt koningen utåt och flera av bultarna var redan på väg att gängas ur. Farligt, ja rent av livsfarligt skulle jag vilja säga. ”Själv är bäste dräng”, säger ju ordspråket, i det här fallet passar ”snålheten bedrar visheten” betydligt bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *