Evans sitter säkert i WRC-Fiestan, TGS hyr ut R5-Fabia, tätt i RM-finalen och Top Gear gästade Brösarp/Everöd!

Britten Elfyn Evans fick inte till det alls i Australien och nu är spekulationerna heta att Malcolm Wilson plockar ut honom från M-Sport Fiestan inför resterande tre tävlingar i WRC 2015. Mycket står på spel för Mr Wilson då hans M-Sport bara ligger fyra i Märkes-VM medan Hyundai är tvåa och Citroén trea. Wilson vill väldigt gärna åt andra platsen men då krävs det att både Evans och Tänak levererar resten av året. Det är här experterna tvivlar på 26-årige Evans och menar att nionde platsen i Rally Australia blev spiken i kistan. Wilson kontrar med.BloggWilson
Skitsnack, jag har sagt till Elfyn att inte lyssna på ”bullshit”!
Wilson punkterar spekulationerna och säger rent ut att Evans sitter säker, åtminstone året ut. Men samtidigt är han noga med att påpeka att han vill se en förändring hos walesaren, med andra ord fler nionde platser är inte okej.
Det är bra att vi har Ott så vi kan se vad Fiestan är kapabel till, menar Wilson.
Även om Evans på sjätte plats ändå är före Tänak med två poäng i tabellen är det ingen tvekan vem som Wilson har mest förtroende för. Inte så konstigt då Tänak plockat 49 poäng på andra halvan av säsongen medan Evans bara fått ihop 22. Huvudpersonen själva vet inte riktigt vad det är som inte stämmer med körningen.
Har ingen aning, kände mig inte alls komfortabel med bilen senast, var helt ” lost with it”…

*
Sitter och funderar på vem som Wilson skulle kunnat ersätta Evans med och då dyker där inte upp så många namn. Alla tänkbara namn med WRC-rutin sitter redan i bilar då får det antingen bli någon ”avdankad” typ Hirvonen som skulle hoppa in som poängplockare. Eller så någon ”rookie” men även här är alla riktigt snabba som t.ex Esapekka Lappi redan under kontrakt. Ingen av ERC-åkarna som Kajetanovicz eller Lukyanuk skulle jag inte tro levererar bättre än Evans. Enda tänkbara ersättaren skulle vara Robert Kubica men som bekant verkar polacken stava ”stabilitet” med c som i ”crasch”…

*

BloggToyotaPå tal om Mikko Hirvonen så är han just nu ”busy” med att testa nya WRC-Yarisen i Italien. Skulle ine bli ett dugg förvånad om han får förtroendet att köra bilen när det blir premiär 2017!

*
En som skulle kunnat vara tänkbar i en Fiesta är finnen Toni Gaardemeister men då hade han nog behövt några tävlingar för att slipa bort den värsta rattrosten. Numer ägnar sig helt åt sitt rallyteam TGS där han hitintills använt Skoda Fabia Super 2000 men nu är det saker på gång. En ny R5-Skoda, den andra till Finland är levererad till Toni och redan nu annonserar f.d Seat-åkaren att bilen går bra att hyra 2016.

*
BloggLedinPå lördag är det final i Riksmästerskapet med Rally Sigtuna, den sjätte i raden av RM-tävlingar. I Grupp E leder Niklas Ledin, Kopparberg,(bilden) på 57 poäng. På andra plats Skutskärs Martin Eliasson på 48, en poäng före Thobias Svensson, Hörby. I praktiken är det dock jämnare, Ledin har nämligen fem resultat noterade mot fyra för Martin och Thobias. Det sämsta resultatet ska räknas bort i den slutliga tabellen, och man kan därmed säga att Volvo S80-åkaren i praktiken har 51 poäng. Detta spetsar till medaljstriden och om Ledin vinner Grupp E tar han också RM-guld oavsett hur övriga placerar sig. Om däremot Martin Eliasson vinner, vinner han även Riksmästerskapet, oavsett hur de övriga placerar sig. BloggTobbeFör att Thobias Svensson ska ha en guldmedalj med hem till Linderöd krävs seger plus att att inte Niklas Ledin blir tvåa i Sigtuna.
Nu kastar sig dock den andra broder Ledin in i finalkampen, segermaskinen Mattias som redan säkrat SM-guldet i Otrimmat 2WD. Nu kör han Saab 9000 i Sigtuna och planen är så klart att hjälpa Niklas genom att sno poäng för främst Martin och Thobias. Som skåning och klubbkompis med ”Tobbe” skäms jag inte för vem jag håller tummarna, bägge två dessutom…

*
BloggIngvarSå fick då Rally Blekinge nästan exakt antalet anmälda som klubbens David Pettersson önskade, 151 namn när klockan slog 18 i går.  Hässleholms DM-ledare i 4WD Ingvar Andersson (bilden) får det tufft att försvara ledningen när även Stoffe Nilsson kom med bland de sista  i listan. Skulle kanske ta David till hjälp när jag ska tippa nästa fredag, han verkar onekligen ha koll…
Saknas gör också Jocke Grahn som istället laddar inför finalen i Rally-SM-helgen därpå. En annan som av kanske mer naturliga skäl saknas är David Bellborg, kan tänka mig att Golfen inte mår helt bra efter ”dubbel-Mollbergaren” i Småland?

*
Idag var det finbesök i nordost Skåne när den amerikanska versionen av Top Gear intog Österlen för att avsluta med fullfartsåka på Österlen Airport i Everöd utanför Kristianstad. Inte mycket har läckt ut från det ”hemliga” eventet men att det innehöll både Ferrari och Koenigsegg är helt klart. BloggLevinPå vägen upp till Everöd passerades Brösarp där man passade på att fylla på bränsle hos bröderna LevinOK/Q8-macken. Undrar om Per visade upp sin nyinköpta Appendix K-Amazon för gästerna? Kanske dumt att bräcka Ängelholmsprodukten, de kom ändå som kunder….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *