ERC i Polen krockar med Ekratten, Ramona med sina tjejer och 940-Todde vinnare igen!

Idag blir det inte så mycket WRC utan istället lite om ERC alltså Rally-EM som nu ändrar i den spikade tävlingskalendern. Det är tävlingarna i Polen och Kroatien som får nya dagar. Polen flyttas till den 13-15 september och kolliderar därmed med Asarums Ekratten, vilket kanske inte har så stor betydelse. Värre är att tävlingen även krockar med WRC avdelningen i Australien. Nu är det väl inte så att det dräller av förare som kör både WRC och ERC men visst är det trist att behöva köra samtidigt.
– Det är aldrig bra att ändra i kalendern under pågående säsong, men vi vill verkligen tacka arrangörerna till Rally Polen för deras tillmötesgående av Rally Kroatiens önskan, säger Francois Ribeiro ERC.
Kroatien flyttas till sista helgen i september.
Nu presenterar Ramona Karlsson en ny hemsida för sin satsning unga tjejer i motorsporten, Young Female Drivers. Visst är det märkligt att Ramona har både tid, ork och engagemang att både driva sin egen rallysatsning med WRC-Skodan och även hinna med att hjälpa de ambitiösa tjejerna i YFD? Ger gärna en stor känga till Ramonas belackare och ställer frågan, hur många av de förare son ni anser är så mycket mer värda WRC-Skodan än Ramona, engagerar sig lika helhjärtat vid sidan av den egna satsningen? Vet inte ni svaret så vet jag, ingen!
Det är ju precis så här rallysporten måste fungera om det ska bli någon sorts framtidstro i det som em gång var lite av svenskt adelsmärke inom motorsport. I Finland är det tämligen självklart att gamla stjärnor hjälper fram de nya yngre, tråkigt nog finns inte alls den traditionen här. Undantaget verkar vara Bror Danielsson som helhjärtat stöttar Pontus Tidemand. Sedan kan man ju säga mycket om Ramona, men inte att hon är ”gammal” för övrigt stämmer hon bra in på bilden från Finland, viljan att ge tillbaka. Själv säger Ramons så här.
– Kan jag hjälpa någon att lättare nå sina målsättningar, spara tid och energi, och att samtidigt hinna njuta mer längs vägen –  då har jag nått mitt mål med denna satsningen. Jag hoppas även att detta kan inspirera fler tjejer till att börja med motorsport!
Nu har även Young Female Drivers fått en egen hemsida, yfd.se förr er som vill följa tjejernas utveckling.
Nu svarar MR Hässleholms MK CG Wilke de ”oroliga” SM-åkarna inför fredagens inledningsträcka på Garnisonens-asfalt. CG skriver på MiV:s Forum:
” Vi har tänkt att ni skall få köra på 4 oinmärkta däck under fredagskvällen, så att alla inmärkta däck är intakta till lördagens grussträckor. Däcken skall så klart finnas med på SBF´s däcklista. Det innebär också att alla håller sig mer på asfalten, så att vi inte får upp en massa jord till SS 2. Det kommer att finnas speakers på tre ställen där den mesta publiken finns, som kommer att ge dem sträcktiden direkt när ni går i mål på resp SS. På så sätt är de mycket mer med under tävlingen. Samt mycket mera jippo runt det hela!
Detta ”nya system” kör vi in under Lille Mats Rallysprint den 4-5/5, Sveriges ”största” rallytävling på asfalt.”
Med detta hoppas jag och säkert också Wilke att dimmorna skingrats. Genrepet i Lille Mats Rallysprint första helgen i maj blir så klart en perfekt genomkörare för att få allt hundraprocentigt som det brukar vara när 60-års jubilerande Hässleholms MK arrangerar…
Idag hade jag vägarna förbi 940-åkande Thord ”Todde” Johansson och hans Conditori Boulevard. Todde undrade om jag kände till omröstningen på nätet om vilket bageri som hade godaste semlan i Kristianstad? Sanningsenligt blev svaret nej och på detta svarade Todde, dessutom med ett minst sagt belåtet leende.
– Du står mitt i det vinnande bageriet just nu!
Min replik kändes naturlig.
– Jättekul, det var ju länge sedan du var en vinnare…
Todde-sonen Emil fyllde i.
– Han börjar bli gammal!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *