Ekström väljer kanske RallyX, rallymästare omkom under test, krävs en Porsche för att slå en Opel och Milell på pallen!

BloggEkström kopia 2Kommande helg är det dags för både VM och EM i Rallycross i Barcelona och en ny superfajt mellan Petter Solberg och Mattias Ekström, etta och tvåa i mästerskapet. Ekström har ju hela tiden hävdat att han tänkte avsttå deltävlingen på Estering då denna krockar med finalen i DTM som han även menat är hans huvudfokus. I dagens Autosport påstås något helt annat och att det istället blir så att han hoppar DTM-finalen och väljer rallycross, 60 mil från Hockenheim där racingfinalen körs.
Med fyra deltävlingar kvar att köra ligger Mattias hack i häl på Solberg i kampen om VM-guld medan han i DTM bara har en sjunde plats.
Nu ”hintar” Mattias att resultatet från Barcelona blir avgörande om det blir rallycross eller DTM i mitten av oktober.
Först ska jag ha en bra helg i Barcelona och om det blir så, ska jag ha ett samtal med mina chefer hur vi gör med finalen, säger Mattias till Autosport.
Han ser också framemot Barcelona som han tillsammans med Loheac och Höljes klassar som årets höjdpunkter.
I samma artikeln förklarar Mattias också att han inte är förtjust i Mercedes-åkaren Maximillian Gotz.
Det står mig upp i halsen och jag kan helt enkelt inte starta ihop med honom mer. Han kör inte som race ska köras!

*
BloggSimonKrånglande bromsar irriterade Simon Larsson i helgens Audi Sport TT Cup som intog Nürburgring. Redan under fredagens träning fick Simon gå i depå efter problem med bromstrycket. Felet fixades snabbt men tyvärr inte hela felet som även uppenbarade sig i Race 1. Trots strulande bromsar, körde Simon upp sig från 16:e plats till en 11:e plats.
Söndagen inleddes med en startkrasch där Simon slapp vara en av de inblandade och satte bästa tid i racet hela 1,5 sekunder snabbare än hans kvaltid. Sammanlagt innebar flytet att Simon slutade åtta i Race 2 och är nu delad femma bland juniorerna. En placering han delar med danske Patrick Edsgaard och de delar även 11:e platsen i totalställningen. Den 6:e deltävlingen i Audi Sport TT Cup, går på ungerska Hungarioring redan om två veckor.

*
BloggRyssI fredags drabbades rysk rallysport av en stor tragedi när en av landets bästa förare, Evgeny Firsov omkom under test med sin nya Mitsubishi EVOX. Firsov hade precis avslutat en körning på teststräckan för att vända och åka tillbaka när en annan förare kom bakifrån och de båda krockade. Firsov omkom medan ytterligare tre personer skadades, samtliga tre befann sig i bilarna.
Den omkomne Firsov hade titeln ”The master of sports of Russia” plus att han var flerfaldig rysk mästare i ”rally-raid”, hade även kört både Dakarrallyt och ”Silk Way-Rally” med mål i Peking.

*
BloggHelinDet krävdes en Europa-Mästare och en vass Porsche för att vara snabbare än Stefan Helin med sin svarta Opel Ascona A i helgens Hamresprinten. 4,5 sekunder var Myrsell snabbare med sitt fullblod medan trean Per-Erik Sköldin, Volvo 240 var 1,7 efter Asconan. På fjärde plats kom Bror Danielsson med sin Ford Escort.

*
BloggNoahNoah Milell var i helgen i tyska Oschersleben för fjärde deltävlingen i Tyska Kartingmästerskapet.
I första finalen blev Noah trea men var uppe på andraplats flera gånger och försökte jaga ifatt ettan.
Dom båda samarbetade nog för att tvåan gjorde allt för att jag inte skulle åka ifatt ledaren, berättar Noah som i den andra finalen slutade sexa,
Bra med poäng blev det, just nu ligger jag femma och kan komma trea men också ramla ner i listan!

*
I går missade jag med att namnge rallylegendaren från East Sweden Rally, det var Henny-Britt Ehringe som var åskådare i hop med Jimmy Joge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *