Eddie Hörbing WRC-show i Snapphanerallyt men tack vare Ingemar, Mats Opelbäst, Ramona snurrade och om någon blir pinknödig, kalla på Motorbloggaren!

Eddie Hörbing med WRC-Focusen från början till slut, så enkelt kan man sammanfatta AM Snapphanerallyt om man vill. Brunnsborraren med Laxå Mk som tävlingsadress etablerade segern redan på fredagens asfaltsträckor och sedan bara öste han på. Inga problem alls om man undantar en sprucken bromsskiva på sträcka fem som han fick dras med även på sträcka sex innan hjälpen kom. Dock inte i form av egna servicen utan av ”argaste” konkurrenten, tvåan Ingemar Svensson.
– Eddie hade ingen bromsskiva, men det hade jag!
Självklart lånade jag ut skivan, tävlingen ska avgöras på sträckorna, tyckte Ingemar Svensson.
Om det mot förmodan finns någon som inte vet, så kallas detta agerandet på engelska ”sportsmanship”. Jag skulle vilja tillägga ”jolly good sportsmanship”!
Nu gick Eddie upp i SM-ledning och den tror jag han inte släpper med två tävlingar kvar. Trots att Eddie funnits med i ”min” SM-topp sedan urminnestider så har han bara en enda SM-medalj tidigare. Ett silver från 1990 ( behöver ni fråga om bilmärke? En Opel Ascona så klart…) är nu moget att byggas på med ett guld. Det är du värd Eddie!
Ett ”big moment” hade Ramona Karlsson ny SM-tvåa efter tredje platsen i dag, på sträcka fyra.
– En snurrning på högsta växeln, då gnäller man inte över en tillstukad baklucka och lite sprucken plast, konstaterade Ramona.
Nu kan där väl ändå inte finnas någon kvar som ifrågasätter hennes och Miriams kompetens som rallyåkare? Om så är fallet, finns det fortfarande kvar radiobilar på Backens Tivoli i Köpenhamn, åk dit istället för att kolla på rally är mitt tips…
BloggRamonaAtt Ramona gillar att köra rally är uppenbart, kolla som ögonen lyser efter målgången på sträcka sju. Den blicken brukar normalt sett bara kunna hittas hos mina kompisar och detta ganska sent på den årliga klubbfesten…

*
Fick så klart på skallen av Asfaltkung Mats Andersson över att både han, Jörgen Jönsson till höger och Opel Astran saknades i tipset. Nu blev man fyra och att detta var något som elektrikern från Eslöv var nöjd med gick inte att ta fel på. Men inte hade du räknat med att bli fyra i det här getingboet frågade jag Mats?
– Nej faktiskt inte, trodde på en femte plats…
Nu blev det Skånetätt efter Mats snygga Opel (dumt, vilken Opel är inte snygg?), femma slutade nu Johan ”Kalle” Green och sexa Rickie Borgström.
Det jag förlorade på asfalten tog jag nästan igen på grusen, konstaterade Rickie som förklarade att han var nöjd sexa men det tror jag inte på. Rickie hade velat vara på pallen är min analys.
BloggSkåneFick så klart ta en bild på ”the local heroes” med respektive notläsare och kollar ni noga så längst upp i hörnet till vänster skymtar elvan Hans Johansson. Är helt säker på att Hans hellre velat vara med i ”toppgänget”. Men skit i detta Hans, visa dom i Linköping istället!

*
Hur gick då mitt tips, strålande om jag får säga det själv. Patrik Johansson vann Otrimmat 4WD och Mattias Adielsson 2WD-varianten. Dessutom hade jag Niklas Karlsson klockrent som femma i Patriks klass. Vad begär ni egentligen tre av tjugo är väl ändå rätt hyggligt, eller?

*
BloggAdielssonMåste berömma Mattias Adielsson och co-driver Christoffer Bäck, vilken snygg och odramatisk körning dom presenterade. Blir inte Göteborgarna SM-vinnare i år måste där vara något galet!

*
BloggFunkHade ju förmånen att även få jobba som funktionär i rallyt då SMK Hörby bemannade målet på SS7. När jag väl kom dit ( ska ju ta bilder och sådant också…) var de flesta arbetsuppgifterna utdelade av TK-Chef Anders Månsson. Vad ska jag göra frågade jag, så klart lite aningslöst? Anders funderade en god stund.
– Du Tommy nu vet jag, om någon av oss bli pinknödiga när bilarna kommer så kan du väl gå ut i skogen i vårt ställe?
Alltid skönt att känna sig behövd. Nu tog jag mig en egen arbetsuppgift skötte det sociala i målet och snackade lite skit med förarna. Skratta ni, många tycker detta är väl så viktigt som en bra tid…
Ett härligt gäng SMK:are med kompetens i överflöd ( jag är inte med på bilden…) fr. v Curt Jeppsson, Anders Månsson, Thord Johansson. Inne i bilen kurar Kurt Andersson och Emil Månsson allt medan Bertil Gunnarsson och Andreas Bergh befann sig i målbilen. Tack firma Holm&Wilke för att vi fick vara med!

*
BloggBerglundPå tal om bra tid, så var detta en bristvara i Martin Berglunds Mitsubishi när han kom i mål med högerframdäck i slamsor. Nu är jag inget däckproffs, men där hjälper det nog inte att stoppa i slang…

*
Om Rally-SM av många upplevs som lite avslaget med bara knappt sextio startande så är Riksmästerskapet för Klassiker total katastrof. Minns så väl När klassikergeneralen Nisse Bergquist nere på Kanarieöarna berättade för mig att nu hade man äntligen fått till det, RM skulle köras ihop med Rally-SM. Nisse kunde nog aldrig ens tänka tanken att det skulle bli så här, nio bilar till start varav två danskar. BloggOlaSynd om Ola Axelsson från Västerås som nu vann i nästan obefintlig konkurrens. Tvåan Harry Joki var sexton sekunder efter medan trean Per Göransson var över fem minuter bak. Nu har jag inget att säga till om men lägg ner RM för Klassiker, med det här intresset har det inget som helst berättigande!

*
På väg hem träffade jag tävlingsledare Martin Holm som enkelt konstaterade.
Nu är det skoj på riktigt när det hela är över och allt gått bra!
Håller med, känner exakt samma sak när vi pustar ut med korvgrillningen på söndagen efter att vi återställt vägarna i TV-Svängen. Hur kul det än är, allra bäst är när det är över…

*
BloggEmma1Måste berätta att Emma ”Blixten” Ståhl gjorde varken mig eller publiken (2500 personer och många slantar till Barncancerfonden) på fredagens kvällsfolkrace i Tomelilla besviken. Emma slutade trea och nu vet jag inte om tävlingsledare Sjöstrand var så dj-lig att han gav Emma den enda Saaben eller om alla körde samma skit? Nu blev hon ”bara” trea men så klart före Skånskan och Ystads Allehanda. Utgår från att vinnaren Radio Active fått tag i någon form av Opel annars tror jag aldrig Emma släppt segern. Skit samma Emma du var ändå bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *