Det blev Patrik Sandell och WRC-Mini i svensksatsningen i Rally-VM!

Det blev Mini för Patrik Sandell och Staffan Parmander i den helsvenska WRC-satsningen, precis som jag trodde i Motorbloggen. Detta enligt Auto Motor & Sport som spräckt nyheten så här några timmar innan den officiella presskonferensen i Solna. Man gjorde alltså det jobb riksmedia borde gjort för flera dagar sedan, ursvagt!
Nu ser det inte ut att bli full VM-satsning i första läget, utan Sandell kommer att köra ett urval av VM-tävlingarna med Rally Sweden som premiär.
Av förklarliga skäl är den nye WRC-föraren lycklig och säger till tidningen.
– Helt otroligt skönt att få köra i stora VM-klassen. Det här är vad jag kämpat för i flera år och nu är det verklighet. Att få köra för Mini är speciellt roligt, de är nya i VM och har enorm potential.
Tidningen går så långt att man även spekulerar i att Sandell kan ta över Kris Meeks plats hos Prodrive om han gör ett bra resultat i Rally Sweden. Nu tror jag dock att detta är att hoppas allt för mycket, likaså att man utnämner Sandell till en av favoriterna i hemmatävlingen. Man måste ta i beaktande att jämten aldrig kört en WRC-bil, åtminstone inte i skarpt läge och att då tro på pallplacering är nog att vara optimistisk i överkant. Självklart hoppas jag att jag har fel och AMS sitter inne med bättre kunskap…
För huvudpersonen själv är WRC-Mini ett stort steg, kanske det allra största i karriären sedan Junior-VM titeln 2006.
– Jag känner att jag har utvecklas som förare hela tiden sedan JVM-titeln. Nu tar jag ytterligare ett kliv uppåt i karriären och hoppas naturligtvis på att kunna få vara med och fajtas om VM-poängen, påpekar Sandell.
Då blir det alltså två WRC-Minis i Rally Sweden. Richard Göransson kompletterar Sandell och samtidigt presenterar STCC-åkaren föga överraskande att Anders Fredriksson blir hans ”kontorist” precis som i fjol då man åkte Mitsubishi i Grupp N.
Håll ögonen på Motorbloggen under dagen, där kan komma nya uppgifter om Sandell och då uppdateras den självklart.

4 svar på “Det blev Patrik Sandell och WRC-Mini i svensksatsningen i Rally-VM!

 1. Vad skoj, hoppas nu det blir bra! Kolla på http://www.swedenworldrallyteam.com så är det bekräftat. Men länkningen från sidan verkar inte frisk ännu… men det finns i a f presentation under ”ladda ner” där. Sandell är tillräckligt snabb o rutinerad för att göra resultat (och har bra framtoning i media) men jag tvivlar på att hundkojan räcker till mot ford o cittran. Men hoppas på det motsatta! Kul. 

  1. Hej.
   Visst är det kul och jag är inte säker på att Minin är slagen på förhand. Både Meeke och Sordo tycker jag har lyckats bra.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *