Denne Loeb, men VM-silver till Sandell och Flodin!

Denne Loeb, alltid denne Loeb! Mitt tips för slutställningen i VM-finalen hade funkat perfekt om det inte varit för den där f-bannade fransmannen i sin Cittra. Tippade ju Petter Solberg som etta, Latvala tvåa och så Loeb på tredje plats, men så kul skulle vi ju så klart inte ha det. Istället gjorde Loeb som vanligt vann, men sedan stämde tipset till hundra procent…
För Loeb var det osannolika 62:a VM-segern och den åttonde för året. En värdig VM-vinnare eller? Har Påven en rolig hatt eller bajsar björnen i skogen?
Men man måste ändå hylla Solberg som slutar trea i VM-tabellen som privatåkare. Lite flyt i början av året och han kunde klippt silvret. Inte dåligt av en förare som av vissa experter är slut och inte har i Rally-VM att göra. Petter och jag har en helt annan uppfattning om det undgått någon!
Nu ställs WRC-bilarna in på museum och till nästa år är det de nya 1600-kubikarna som ersätter. Helt nya oskrivna blad väntar att bli fyllda, men jag har en obehaglig känsla att där kommer att stå Sebastian Loeb överst igen. Måtte jag ha fel…
Två svenska VM-silver var ändå inte så illa pinkat. Roligast tycker jag det var för Patrik Sandell med co-driver Emil Axelsson. Jämten har haft det lite motigt under året med Red Bull-Skodan så ett silver är säkert uppskattat. Andra platsen gjorde även att Red Bull-teamet vann Team-titeln i S-WRC och det måste betyda att Sandells aktier stärktes inför 2011.
Patrik Flodin hade även han det motigt i Wales med ”ryss-Subarun”. Topptider varvades med tekniska problem men till slut blev det ändå VM-silver för Ilsbos stolthet. Till 2011 hoppas jag att Patrik sitter i ett ännu bättre team och i WRC-klassen förstås.
Detta kan dock li tufft, för det är ont om lediga styrningar och nu verkar det som Citroen-åkaren Danny Sordo ska köra för nya Mini och då tillsammans med Kris Meeke. Här verkar dörren alltså ha slagit igen med full kraft framför PG Andersson näsan, tyvärr.
Gör även en liten reflektion med anledning av mitt tidigare inlägg där jag skrev lite om rallyt 1970. Då kom bara drygt sextio bilar i mål av de knappt tvåhundra startande. Fyrtio år senare startar 82 bilar och sexton bryter. Vad bevisar detta? Ingen aning, jag ville bara berätta…
Tufft var det även i Formel 1 där Sebastian Vettel lite överraskande ändå tog hem segern, både i finalen och i VM. Tio sekunder bak Red Bull-Renaulten rullade Lewis Hamilton in och en sekund senare trean Jenson Button. Förhandsfavoriten och ledaren inför finalen Alonso fick nöja sig med sjunde platsen i Abu Dahbi.
Illa höll det på att gå för ”skomagaren” alltså Michael Schumacher som snurrade och sedan blev överkörd. Turen var på tyskens sida så han bara borstade av sig dammet ”and walked away”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *