Dani Sordo ersätter Loeb som sågar Latvala och viktigt rallymöte i Hässleholm.

Är spanjoren Dani Sordo klar som ersättare för Sebastien Loeb hos Citroén? Ja ska man tro den spanska sportidningen Marca så är det hela klart, men jag känner mig ändå lite skeptisk. Enlig Marca har Sordo redan skrivit på kontraktet i samband med Bilsalongen i Paris som ska ge honom platsen vid sidan av Miko Hirvonen i de tävlingar som Loeb inte kör. Den niofaldige världsmästarens program ska enligt uppgift innehålla fem tävlingar och då skulle alltså Sordo köra resterande.
Det som gör mig skeptisk är att Citroén på det här viset mer eller mindre ger upp kampen om Förar-VM. Att Hirvonen direkt ska axla Loebs mantel och vinna Förar-VM tror inte jag på efter årets ryckiga säsong. Ännu mer skeptisk blir jag när samma tidning avslöjar att Sordo ska vara på väg till Hyundai som försteförare redan 2014. Har väldigt svårt att tänka mig att Yves Matton hos Citroén tar in spanjoren för en enda säsong …
Fast ska man tro på Loeb i en intervju i Autosport så är Hirvonen förste kandidat till VM-guldet 2013. Ende utmanaren enligt Loeb är Sebastien Ogier i helt nya och oprövade WRC-Polon.
– Jag tippar att det blir de här två som gör upp om titeln 2013 och det ska bli riktigt kul att sitta i helikoptern ovanför och följa dramat, menar Loeb.
Men hallå, monsieur Loeb har du glömt Ford och Latvala/Solberg?
– Latvala har potential men är alldeles för opålitlig. Vet inte om han någonsin kommer att övervinna detta!
Blir nog inte så att Jari-Matti och Sebastien kommer att ”hänga med varandra” så mycket framöver. För mig var detta en rejäl sågning av den snabbe finnen. Hoppas han knyter näven i fickan och visar att han kan bli en VM-utmanare 2013.
Rallysäsongen börjar lida mot sitt slut men i helgen är det dags för rally på Gotland i ”Höstspecialen”. Ingen större tillställning på ön med bara runt trettio startande varav tre fastlänningar. Bland dessa tre finns min klubbkompis Martin Nilsson som tar den röda 240:an, co-driver Mikael Ottosson och mekargänget på båten över. Enligt Martin är detta lite ”recce” för nästa års tävling i april som han tänker köra. Men jag vet mer, ett trevligt möte i baren på Finlandsfärjan med ett gäng gotlänningar på väg hem från Rally Finland är den verkliga orsaken. Martin fick direkt en inbjudan som han ”inte kunde moststå” och därför är hela gänget på väg över i kväll.
– Men Martin upp för alla raukarna eller vad som blir tuffast för dig som riktig ”släbokatt”!
”Rallymöte för alla” är Södra BF:s årliga rubrik på det viktiga mötet i Hässleholms klubbstuga där nästa års säsong ska planeras. Med extremt kort varsel är det nu klart att mötet sker lördagen den 20 oktober och sista anmälan görs hos CG Wilke senast den 17 oktober.
Blir intressant att höra om alla ”årets surdegar” kommer upp på bordet eller om det som vanligt blir knäpptyst i lokalen. Till exempel hoppas jag att årets DM-startordning försvinner och att ”experimentet” därmed bara blev ettårigt. Mitt förslag är att låta startordningen rulla i förarklasserna vilket innebär att A-förare alltid startar först och sedan B respektive C. I förarklasserna kan man sedan låta bilklasserna rulla men min och mångas grundinställning är, A-förare ska alltid starta först i Rally-DM.

5 svar på “Dani Sordo ersätter Loeb som sågar Latvala och viktigt rallymöte i Hässleholm.

 1. Rejäl sågning? Nej det är bara så att Loeb och undertecknad har sett det som du vägrar att inse, nämligen att Latvala är en fantastisk förare MEN har inte den säkerhet som behövs för att kunna bli världsmästare. 
  Så får vi hoppas att allt går bra för Martin på Gotland och han visar dem hur en Volvo skall hanteras! Skickar dessutom med en ”Wallanderhälsning” till kamraterna på Sveriges bästa ö!

  1. Hej.
   Som jag brukar säga ”vilar jag mitt fall” och återkommer vid den här tiden 2013!
   Vad gäller Martin är vi helt överens, men det är inte så att du utövade någon sorts påtryckning i ärendet?
   MVH
   Tommy

 2. Det är inte så konstigt att det brukar vara så få på mötet med kort varsel i år och ändrade datum som det var för två år sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *