Citroén testade i Wales, SSR tillbakavisar alla krav och Colin McRae nästan i Kisa!

Latvala och Petter Solberg skakade trots allt om lite i Citroénburken i samband med WRC-tävlingen i Wales. Här hade både Loeb och Hirvonen stora problem att hänga med i tempot dag två och tre på grund av det vanskliga underlaget. Detta har inte gett fransmännen ro i själen och därför har man nu spenderat några dagar i Wales på samma typ av underlag för att försöka hitta felet. Vad man har kommit fram till är så klart hemligt men Yves Matton i teamtoppen lovade.
– Vi kommer att visa vad vid den här tiden till nästa år…
Nu har alltså South Swedish Rally svarat på ”kartläsaren” Tomas Norrstrands stämning och självklart bestrider man på alla punkter. Nu ska jag inte ta detta punkt för punkt men rallyt hävdar bland annat att Norrstrands skador kan ha orsakats av att ” fordonets störtbåge brustit på åtta ställen vilket visar att fordonet hade uppenbara säkerhetsbrister”. Längre ner kan man läsa ”fordonet framfördes på ett sätt som innebar att inte föraren kunde kontrollera fordonet”, vidare ”Oavsett vad vad noterna anger, är det förarens ansvar att fordonet framförs på ett sätt som han klarar av”….
En intressant sak är anklagelsen från Norrstrand att den aktuella notskrivaren skulle anses ”numera vara slarvigare” när det gäller att upprätta noter. På detta svarar rallyt, ” …varför Norrstrand med den omfattande erfarenhet han har, ansåg sig kunna blint förlita sig på den av ”notskrivaren” upprättade noterna”. Som avslutning skriver rallyt, ” Det ska slutligen anmärkas att av ca 85 tävlingsekipage har endast Norrstrands ekipage kört av i den aktuella kurvan med allvarliga skador som följd. Ytterligare något eller några ekipage hade problem att ta den aktuella kurvan och detta är helt normala siffror”.
Detta är som sagt bara ett lite plock ur de fem fullskrivna A4-sidorna som rallyt genom det juridiska ombudet Mikael von Schedvin besvarat stämningen. För mig är det fortfarande samma sak som när jag tog del av stämningen första gången, det är lika klart idag som då att Norrstrand är chanslös. Men och det är viktigt, det är inte jag eller andra som är ”insatta” i sporten som avgör utslaget av ärendet det är istället helt vanliga nämndemän plus en domare med noll kunskap i rally. Det är detta som gör mig orolig och i min värld är det väl fifty-fifty chans hur det går…


Fick ett mejl från en gammal ”Sandgrundspolare”, Peter Jonasson,Ydre MK. Han ville bara berätta att det blir julskyltning i Kisa på söndag och då lockar man inte med enbart granar, glögg och annat julgrej. Nej här vankas det rallybilar i rader och som kronan på verket har Tommy ”Sillefallaren” Andersson lånat ut den Ford Focus som Colin McRae och Nicky Grist använde år 2000 i WRC. Kunde kanske varit något för jultomten att hyra julafton så hade han kanske hunnit med att dela ut ännu fler julklappar än med hjälp av några gamla dammiga renar…

Ett svar på “Citroén testade i Wales, SSR tillbakavisar alla krav och Colin McRae nästan i Kisa!

  1. Att bågen har brustit är ett tveeggat svärd att ta med i sin skrivning, här tror jag att ombudet skulle ha tagit med en åsikt från den som besiktigade bilen efter avåkningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *