Capito önskar öppen WRC-final, nya Hyundai i20 WRC testas redan, PG ser fram emot Asien-premiär och grattis Todde!

Kan inte utan misstänka att VW-bossen Jost Capito hellre ser Jari-Matti Latvala med ett WRC-guld runt halsen än ”förste föraren” Sebastien Ogiér. Rally Argentina 2014Vill poängtera att detta är mina egna tankar, något bevis på att det verkligen är så har jag inte.
PÅ wrc-com säger Capito.
Det är imponerande att se hur snabb Jari-Mattis ”lärokurva” är. Från Tyskland till helgen utvecklades han enormt och insatsen här var helt fantastiskt. Med detta håller han även spänningen vid liv!
VW-basen berömmer även tvåan Andreas Mikkelsen med co-driver Ola Floene.
Även de gjorde ett fantastiskt jobb och bekräftade att de har farten och krönte detta med andra platsen.
För skams skull fick han även nämna ”loosern” Ogiér.
– Vi tycker synd om Seb att han inte kunde säkra titeln i sin hemmatävling. Segern på power stage visade att han ändå kunde göra det bästa av situationen…
Inför Spanien leder fransmannen med 27 poäng före Latvala. Behöver alltså bara en enda poäng mer än finnen för att säkra sin andra VM-titel.
Någon form av teamorder kommer inte att delas ut lovar Capito varken där eller i finalen Rally GB.
Allt kan hända i Spanien och det vore så klart fantastiskt om mästerskapet inte avgjordes förrän i finalen…

*
BloggHyundaiNu testar Hyundai nästa generation av WRC-i20:n. Bryan Bouffier är den som först fått prova den nya bilen och detta i förra månaden. Nu fortsätter man utvecklingen under 2015.
Teamchefen Michele Nandan kommenterar testerna.
Alltid viktigt när du för första gången kör bilen på väg och pdet var ingen skillnad den här gången heller.
– Vi kommer inte att börja tävla med bilen förrän vi är absolut säkra på att den är bättre än dagens i20 WRC, vi är inte alls i någon tidsnöd.
Han berättar att nya bilen är helt ny i jämförelse med dagens Hyundai med helt ny plattform, både längre, lägre och bredare.
Så klart är vi bara i början av utvecklingsprocessen, vi kommer att jobba hårt och fortsätta testerna under hela nästa år.

*
I helgen blir det Asien-premiär för rallycross när VM-cirkusen drar till Istanbul och där banan Istanbul Park faktiskt ligger i Asiendelen av mångmiljonstaden. Samtidigt blir det även premiär för PG Andersson i Mattias Ekströms Audi S1 där han ersätter Pontus Tidemand.BloggAudi I bil två sitter som vanligt Edward Sandström och han gillar banan.
Banan ser grym ut och jag hoppas kunna åka från Istanbul på söndag med ett stort leende på läpparna.
För PG är det inget ovant även om EKS-teamet är nytt.
Ser verkligen fram emot att tävla för EKS. Att jag redan känner de flesta i teamet, efter alla år i motorsporten, gör ju inte saken sämre, menar PG och lägger lite hoppfullt till.
– När det gäller tävlingen i Turkiet så kommer jag ge allt för att vara med och slåss om segern.

*
I morgon lyfter vi på hjälmen för Thord ”Todde” Johansson som då uppnår den aktningsvärda åldern av 55 år. Den Tollarpsboende SMK Hörbyföraren behöver ingen närmare presentation efter flera hundra rallytävlingar, de senaste i den gula Volvo 940:an. Annars började karriären med sätt er nu ner, en Saab V4 och där Todde berättat om hur han fick cykla efter reservdelar. Saaben var enda bilen och med den paj så var det cykel som gällde för ”bagaren”. Snart kom dock Opel som en frälsare ur mörkret och via Ascona A till Opel Manta var detta det som han vad jag vet, brukar beskriva som ”de lyckligaste åren” (obs, jag kan ha hört fel eller missuppfattat sammanhanget, men detta är min uppfattning i frågan). Tillbringade sedan några år som bisittare till John Nilsson när även han var lycklig Opelförare med den ljusgula Ascona B:n. När Volvo Original kom så var inte Todde sen att hoppa på och otaliga framgångar följde med 240:erna. Till slut var han lite trött på VOC:åkandet och det blev Grupp H, fortfarande med Volvo.
Vid sidan av rally har han även licens i såväl folkrace som i karting och hemma i Tollarps-garaget står någon form av värsting-kart som luftas på Åsum Ring då och då.
BloggToddeBilden på den något yngre och lyckliga Todde till höger är från ”Tollarp Kaross-Rallyt” där han tog en klasseger med Opel Mantan. Kartläsare var också en yngre Yngve Evaldsson och året, ska jag gissa på 1992?
Stort grattis på födelsedagen önskar ”kartisen”.

2 svar på “Capito önskar öppen WRC-final, nya Hyundai i20 WRC testas redan, PG ser fram emot Asien-premiär och grattis Todde!

  1. Apropå den där Getingen , som ställde till det . Jag tror att det var en ” hästaflua” för är det inte så att när en geting har stuckit så tappar den gadden ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *