Bräck i krasch, nja snarare en liten puff och Snapphanerallyts vinnare!

Började som vanligt dagen med att knappa in min favoritsajt aktuellmotorsport.se och ser att man tråkigt nog fortfarande har tekniska problem. Fortsatte till nästa favorit, Motorsport i Värmland och får då hjärtat i halsgropen, ser flera rubriker med ”Kenny Bräck i krasch”.
Knappar med darrande fingrar in mig för att se vad det är för våldsamt som drabbat Kenny borta i USA och X-games. Vad var det då som hade hänt?
Jo, Kenny kom för nära ett avbärarräcke och tvåhjulade plus att en drivaxel gick av. Krasch, nä nu får ni ge er!
En vanlig folkracehelg i Hästveda inträffar samma sak i nästan varje heat. Tänk vad många rubriker detta kunnat ge i en kvällstidning…
Nu börjar det dra ihop sig till rally igen i Skåne, har varit uppehåll sedan Rally Österlen i början av maj. Nästa helg är det dags för Snapphanerallyt och med riktigt stort startfält, cirka 180 bilar är anmälda så här långt. Sverige-Serien i Volvo Original är störst med 61 bilar, men tråkigt nog saknas SMK Hörbys Henrik Levin. Han är fortfarande inte på banan efter kraschen i Växjö och där snackar vi om krasch, ingen liten puff som i Bräcks fall…
”Snapphanerallymajoren” Wilke har utlovat några nya bitar som inte körts på många år, spännande. Men klassikern Hovdala blir som vanligt sista sträckan och det är inte förrän denna är körd som segraren koras. Många är de som lett fram till övningsfältet, men sedan fått se segern flyga sin kos. På de knappa två svårkörda milen vid Finjasjön gäller det att åka exakt rätt. Inga som helst misstag tillåts om man ska stå överst på prispallen vid Hässleholmsgården vid 15-tiden. Vem ställer sig där? Mitt tips och det ger inga stora pengar tillbaka, hemmaföraren Stoffe Nilsson!

3 svar på “Bräck i krasch, nja snarare en liten puff och Snapphanerallyts vinnare!

  1. Jag håller med du!!!
    2 sträckor har vi aldrig kört förut och det är ”Kanonvägar” (krokigt och hårt underlag) vågar jag och vår nye tävlingsledare, Martin Holm säga, sedan vi kört Road-Book´s kontroll i söndags kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *