Bouffier kör Ford i WRC-premiären, Fredrik Åhlin satsar på ny R5-Skoda, Per C. lämnar över MSR och stor karting satsning…

BloggBryanBörjar röra på sig i WRC och idag trillade anmälan in till Rally Monte Carlo från årets tvåa, Bryan Bouffier. Vad jag förstår är det inte med en Hyundai där fransmannen varit testförare med mera under året, utan det blir återigen M-Sport och en Fiesta för Bryan. Vad detta betyder för resten av säsongen, alltså om han är helt avvecklad från Hyundai är oklart.

*
Idag kom där ett livstecken från Fredrik Åhlin och dessutom ett positivt sådant, en stor sponsor är på väg att stötta värmlänningen 2015. Till Värmlands Folkblad berättar den överlägsen vinnaren av SM-finalen i Uppsala.
– Jag har haft väldigt bra hjälp av mina lokala sponsorer genom åren men nu lade jag om strategin och bestämde mig för att hitta en stor partner som går in med större delen av budgeten till nästa år – oavsett om det skulle handla om Volvo Original Cup eller WRC 2, säger Åhlin till VF.
Nu har Fredrik hittat den sponsorn som än så länge vill vara hemlig.
Min partner siktar in sig på den nordiska och engelska marknaden, så det är väl mest där jag kommer att hålla till.
BloggÅhlin kopiaRiktigt konkret vill inte Fredrik vara, men att det blir start i någon VM-tävling är klart och Rally Sweden är en önskedröm. Men även Finland, Polen och WRC-finalen i Wales finns med i planerna.
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte vill köra Svenska rallyt och jag ska kämpa hårt för det.
Sina tidigare WRC2-starter har skett med Ford men nu är det nya och superheta Skoda Fabia R5 som han hoppas kunna köpa loss, men detta först till sommaren.
Det går nog inte att få tag på en innan dess tyvärr.
Istället kommer Fredrik troligen att hyra en bil men av något annat märke än Skoda. Sedan 2016 hoppas han kunna köra fullt WRC 2-mästerskap.
I sanning en riktigt bra julklapp inte bara för Fredrik utanför hela rallysverige. Tack snälla Tomten!

*
Internationale Jännerrallye powered by GaGa Energy ( kan inte beskylla österrikarna för att ha korta snärtiga namn på sina tävlingar..) har nu presenterat anmälningslistan för ERC-premiären 4-6 januari. Lite märkligt att flera av de som jag trodde skulle satsa på serien även 2015 ännu inte är anmälda. Repet dras på måndag och fram till dessa har årets topp -tre, Esapekka Lappi, Craig Breen och Sepp Wiegand på sig att komma in med anmälan. Mest namnkunniga nu är Robert Consani, Kajetan Kajetanowicz, Alexey Lukyanuk och Jaromír Tarabus plus ERC Junior champion Stéphane Lefebvre som värmer upp kommande WRC-äventyr med att köra en R5-DS i Österrike.

*
Säger grattis till Jens Edman, boende i Kristianstad men tävlande för Tjust MK till utmärkelsen ”Bästa idrottspresentationen” som delas ut av Västerviks-Tidningen, i år för 70:e gången. Även i fjol var det motorporten som stod som mottagare då i form av rallycrossföraren Tommy Johansson.

*
Nu blir det ”uppesittarkväll” även för oss ”rallytöffar” och det är så klart ”Rallyradion” som ligger bakom. Här sammanfattar man Rally-SM 2014 och ringer upp intressanta personer ( läste att SM-Kungen Jerker Axelsson är en ). Dan Järbyn meddelar, ” Givetvis har vi rimstuga med de bästa rimmen. I studion finns Sebbe Per Dan och på länk från Spanien, har vi Ola Strömberg med. Varmt välkommen att delta i sändningen via rallyradions facebooksida.
SBFPLAY.SOLIDTANGO.COM”.

*
BloggMidnatt2Efter sju år som ”Rally-General” för KAK Midnattssolsrallyt lämnar nu Önnestads Per Carlsson över rodret eller mer rätt, ratten till Lars ”Cykelhandlaren” Jonsson och Simon Johansson.
Det har varit fantastiskt roliga år, men nu är det dags att lämna över till nya krafter. Det här kommer att bli en nytändning för rallyt, menar Per.
De kända profilerna Simon och Cykelhandlaren tar över och detta i samband med 10-års jubilee´t.

Vi ser det här som ett hedersuppdrag och är tacksamma för det förtroende KAK visar oss. Vi är dessutom mycket glada över att Per kommer att finnas med i bakgrunden och hjälpa oss under 2015 års tävling, säger Simon Johansson.
Man behåller Västerås som tävlingscentra och tävlingsdagar blir den 24-27 juni, direkt efter midsommar. Jubileumstävlingen kommer att avgöras samtidigt som Västerås Cityfestival, vilket kommer att ge extra krydda.
Vi är stolta och glada över att KAK Midnattssolsrallyt väljer Västerås ännu en gång. Att två så stora evenemang pågår samtidigt kommer att generera en enda stor folkfest, säger Alf Westerdahl, ansvarig för Västerås & Co.
BloggMidnatt1Det här blir fjärde gången som Västerås och ABB Arena står som värd för KAK Midnattssolsrallyt. Frågan är om Patrik Sandell får chansen att återigen ratta en Tuthill-Porsche och försvara årets knallseger.

*
Gick ju igång på Triumph Heralden som var till salu häromdagen och vet nu att killen som körde Triumph i Skåne hette Wilhelm von Platen. Dessutom menade jag att detta inte var någon vanlig rallybil i Sverige. Lite fel hade jag som vanligt, vilket Hasse Alamaa upplyste mig om. Hasse skrev,BloggHerald1 BloggHerlad2Hej!
En reflektion ang. Triumph.  Skickar några bilder, bilden från Midnattssolsrallyt, jag tror det är 1964. Min far och mor i denna actionbild,  har för mig att dom ” bekantat” sig med ett stenröse, lite innan bilden togs. Denna bil gjorde jag min rally debut i som kartläsare, 1966, 13 år gammal. På den tiden skrev sekreteraren i klubben ut kartläsarlicens och min far modifierade mitt födelseår!! Tävlade även med Spitfire modellen, just denna bil har jag hemma i garaget. Vi  åkte både “Tillförlitlighet” och Orienteringstävlingar.  Jag tror du gillar” en” av bilderna, det är en rally kadett, orange, jag tror det var en –68:a.
Hälsningar
En trogen läsare av bloggen, Hasse Alamaa, kör numera Saab 99, –7 eller 99 Turbo, App-k( kanske  skulle va kul & åka nå annat,  Opel kanske?”.

*
Så här dagarna före jul är det mer än vanligt rörigt i Kristianstadstrafiken. När jag idag skulle svänga in på Vilan möttes jag av en enorm kö av bilar som sniglade sig fram. Höll lugnt kvar med blinken till vänster och väntade och så gjorde även två andra bilar framför. Inte en enda förare i kön gjorde någon ansats att släppa en lucka så att vi skulle kunna göra vår vänstersväng. Men plötsligt ser jag en mörk stor SUV som bröt mönstret, saktade in och öppnade en lucka i kön så att vi kunde slinka igenom. Behöver så klart inte förklara för er bloggläsare att det var en rallykille som gjorde dagens goda gärning.
Tack Todde Bagare!

*
Säger även stort grattis till alla stockholmare att Förbifart Stockholm återigen ska dra igång. Karin Svensson Smith och hennes ”hang arounds” har med sitt fjant belastat oss skattebetalare med runt 120 miljoner vilket tramsstoppet kostat enligt beräkningarna. Snyggt jobbat Karin!

*
Peter Mislijevic hemma i Knislinge med sina kartingprylar.I morgondagens Kristianstadsbladet är det dags för Motorlördag som handlar om kartingprofilen Peter Milell, Knislinge som nu lämnar sin verksamhet med hyrkartar på Åsum Ring. Istället, vid 67 års ålder dra han igång ett spännande projekt med ett internationellt kartingtem med bas i Önnestad. Peter, pappa till kartvärldsmästaren Johnny Mislijevic är en minst sagt välkänd profil i sporten och har nu knutit till sig Noah Milell, Daniel Vepster, Axel Bengtsson och Lukas Fredriksson samt en finsk förare. Medan andra ”pensionärer” matar duvor i parken så satsar Peter på att dra i gång en storsatsning på karting, vi är alla olika…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *