Bergslagsrallyt inställt, en enda WRC-tävling för ”icke tumrullande” Ken Block, Kullängstipendiaterna skottade och Rallyradion ännu bättre!

Mildvädret fortsätter att ställa till förtret för rallyåkarna, nu tvingas även arrangörerna av Bergslagsrallyt att kasta in handduken och detta för andra gången. Först skulle tävlingen körts den 25 januari, men då hade Kung Bore inte ens fått på sig vinterjackan men fram till den 1 mars skulle detta vara fixat hopades man. Men tyvärr inte och idag kom beskedet från arrangörsklubbarna Hällefors MK, Ludvika MS och MK Kopparberg, ”Rådande vägförhållanden håller inte och någon ljusning i väderprognoserna syns inte fram till den tänkta tävlingsdagen”.
Värst är det för rallyklassikerna som skulle kört andra deltävlingen i KRC/HRC i Bergslagsrallyt, men nu ser det ut som att vintertåget har gått. På hemsidan skriver tävlingsansvarige Karl-Bertil Ling, ” Vår cuptävling Bergslagsrallyt är inställd och Järbo som ersättningstävling funkar inte heller då även de ställt in.”
Någon ersättningstävling verkar alltså vara svår att få in med så här kort varsel om man får tro ”Lingen”, blir kanske att vänta tills vårsolen tittar fram innan klassikerna kan luftas igen…

*
Ken Block, showmannen från USA ransonerar numera sina WRC-framträdande och i år blir det en enda tävling för honom, Rally Spain i oktober. BloggBlockHan kompletterar med två tävlingar i AM (Amerikanska mästerskapet) och avslutar rallysäsongen med att köra Monza Rally Show. Nu blir ”Blocken” ändå inte sysslolös, World Rallycross i Norge, Spanien och Turkiet. Lite Global Rallycross, Barbados, Austin Texas, Washington DC, New York, Charlotte, Detroit, Daytona, Los Angeles, Seattle och Las Vegas. Som avkoppling ska det även bli några Gymkhana uppvisningar i såväl Japan som Madrid. Vadå sysslolös?
Jag är förbluffad hur mitt jobb med Ford utvecklats, men jag har lyckligtvis kunnat plocka ihop ett schema som ger mig möjlighet att resa över hela världen och tävla, skrattar Block.
Helt säkert är där ingen som har ett bättre jobb än jag!
Bättre jobb? Själv försöker jag få ihop RS-DM och till detta Asfaltsprinten i samband med South Swedish Rally, detta tycker jag är lite komplicerat…

*
Då har första stipendiaterna tillBloggKulläng2 BloggKulläng1Anders Kullängs Minnesfond fått ta del av sina stipendier. Anton Brorsson/David Arhusiander, Erik Telehagen/Nina Jonasson, Gustav Thorsell/Mikael Nilsson och Patrik Adolfsson/Jesper Samuelsson har varit på kurs i tre dagar på Kulläng Driving School där man gnuggades i bland annat spårval i teori och praktik.
Kartläsaren är en viktig länk i en rallybil, att det fungerar med noterna därför delgav notskrivaren Gunnar Barth ”högersittarna” sina kunskaper. En mycket viktig del är inställning av bilen, så Mats Thorsells från Öhlins höll ett inspirerande föredrag allt inom väghållning som inbegriper fjädring, stötdämpare och däck.
En annan viktig del är marknadsföring som är grunden för att man kan hålla på med ett idrottsutövande, även här fick deltagarna nyttig info.
För oss ”sydlänningar” var det speciellt kul att Erik Telehagen och Nina Jonasson var bland de utsedda och Erik var mer än nöjd över ”intensivutbildningen” i rallykörning.
Tycker det var bra och precis vad vi ”spolingar” behöver och kommer gärna tillbaka då alla har varit mycket trevliga och hjälpsamma. Ett gott gäng helt enkelt, konstaterar Hondaåkaren från Wäxjö MS.
En riktigt lärorik helg och en perfekt uppladdning inför SM-premiären om en dryg vecka!
BloggErik1Av bilderna som Hans Wallberg bifogat verkar det som att Erik och Nina bitvis blev lite för inspirerade eller ingick kanske snöskottning som en del av utbildningen? Kanske är det detta som Nina syftar på när hon säger.
Vi har lärt oss otroligt mycket under denna helgen och nu är vi grymt laddade inför att sparka igång årets säsong på riktigt…

*
Rally-SM närmar sig med stora steg och Dan Järbyn vill därför slå ett slag för ”Rallyradion”, Efter förra året så har vi tagit åt oss kritiken från lyssnare som hade svårt att hitta vart rallyradion fanns att lyssna på.
www.rallyradion.se kommer att sända alla SM-deltävlingar under 2014, där kommer programtablå att finnas i god tid inför varje tävling. Vi har också öppnat en mailbox för lyssnarna där man kan önska musik hälsa till sina kompisar som tävlar via våra reportrar ute vid fältet.
Adressen är : rally@rallyradion.se
Personal för rallyradion finner du på http://www.rallyradion.se/Omoss.htm och vi kan glatt konstatera att en efterlängtad reporter åter finns med under 2014.
Samtliga Podcast från RadioRally finns även att lada ner under arkiv på http://www.rallyradion.se/Arkiv.htm”.
Rallyradion är alltid intressant när man inte står mitt i smeten och jag kan tänka mig att alla rallynördar ”world wide” gillar att kunna höra direkt hur det går för sina favoriter. I synnerhet om det är tio minus, snålblåst här hemma och man istället ligger med en kall öl i solstolen och njuter…

2 svar på “Bergslagsrallyt inställt, en enda WRC-tävling för ”icke tumrullande” Ken Block, Kullängstipendiaterna skottade och Rallyradion ännu bättre!

 1. Klart vi var tvungna att testa! Första avåkningen med Hondan är nu avklarad och vi tänker att nu har vi gjort det för i år. Bättre att pröva det på test än på tävling tänkte vi 😉
  Foto: Hans Warberg 🙂

  1. Hej.
   Helt rätt tänkt, önskar bara att jag själv tänkt likadant under min Saabtid…
   Lycka till och stå upp för de sydsvenska färgerna i Jämtland. Som tur är har jag ju ”fyra tummar” så en för er, en för Rickie B. och en för Mattis O. Den fjärde bestämmer jag närmare start.
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *