Både Citroén och Hyundai klara med WRC-laget, Opel godis och WRC i Skåne 2014!

Igår presenterade Citroén sitt WRC-team till 2014 där ”knallen” om det nu var en sådan, var att Mads Östberg och Jonas Andersson kör ”vinklat” istället för ”den blå ovalen” till nästa år. Som sällskap i teamet ansluter trots sina två tunga krascher under ”provanställningen”, walesaren Kris Meeke.
BloggMeeke Total Abu Dhabi World Rally Team blir namnet där Östberg, Meeke och så klart ”veteranen” Khalid Al-Qassimi kommer att presenteras. Både Östberg och Meeke kör full VM-säsong och med ett års kontrakt.
Blev väldigt glad över att Meeke fick chansen trots sina tvåa ”fadäser” och ännu gladare är man i ”UK”. Inte sedan Richard Burns och Colin McRae lämnade 2003 har det funnits någon britt i WRC med fullt VM-program och inte minst arrangörerna av WRC Rally Wales GB jublar.
Andrew Coe, tävlignsledare för Wales Rally GB är väldigt glad över beslutet.
Vilken fantastisk vändning, bara för några månader sedan var många oroliga över rallysportens framtid i vårt land och nu har vi en förare med fullt program och detta i en vinanrbil!
Nu är Meeke trots allt en gröngöling i sammanhanget med bara tio WRC-starter totalt och detta under elva år. Senast det begav sig var inhoppen vid sidan av Dani Sordo i Mini-teamet och detta utan någon riktig fullträff. Ska jag vara ärlig tror jag faktiskt mer på Meeke på pallen än Östberg 2014, såvida inte årets Fiesta varit en ”skitbil” som hämmat norrmannen…

*
Bloggi20Knappt hade Citroén släppt på täckelset förrän Hyundai gör samma sak och presenterade i dag Hyundai Shell World Rally Team. Redan klara förare var Thierry Neuville, Juha Hänninen, Dani Sordo och det blev australiensaren Chris Atkinson som tog sista platsen hos koreanerna. Dock är det bara belgaren som har full säsong, de andra tre delar på en bil som även tidigare berättats. Michele Nandan, bossen var uppenbart nöjd när teamet nu är helt klart och delade uppfattningen med sista namnet ”Atko”.
Det må vara ett ungt lag, men det finns en hög nivå av erfarenhet och professionalism som gör teamet väldigt attraktivt.
Han har testat i20:n under hyggligt lång tid och ser framemot att det nu blir ”skarpt läge”.
Fantastiskt att kunna fortsätta med teamet in i 2014, vår första WRC-säsong, och få köra i det australiska rallyt senare i år!
Som urgammal Shell-kund känns det roligt att det klassiska bensinmärket nu åter syns i WRC. Då samma snäcka även pryder Silver-VOC:en känns det nästan som att Neuville, Hänninen, Sordo och Atkinson att vi är teamkompisar. Är dock inte säker på att den något namnkunnigare WRC-kvartetten delar samma känsla…

*
BloggAsconaUppmärksamme ”Opel-Spottaren” Kristian Lindberg skickade igår en verklig godbit, dekalen som berättar att Opel Ascona blev Europamästare 1974. Tack för detta och det är bara att konstatera att även dekalerna var bättre förr…

*
BloggKadettEn som håller på att ”komma ut” som ”Opel-lover” är Carsten Magnusson. Anledningen till detta är så klart all tid han tillbringar i Bengt Bengtssons vassa Ascona lotsande honom runt alla lurigheter i Södras RS-DM. Hemma på kammaren lär Carsten ha en gedigen samling Opelgodis och delar gärna med sig denna underbara miljöbild, antagligen från Irmschers verkstad någon gång i slutet av åttiotalet. Kan en verkstad bli bättre?

*
Idag har det varit lite av ”julklappsrace” för mig och sambon i Kristianstad.BloggGrahn I vimlet, som en vanlig människa dyker plötsligt herr och fru Grahn upp på en av stadens shoppingstråk. En minst sagt ovanlig syn vilket även Jocke bekräftade.
Ränna runt i affärer är inte min grej precis…
När ”dösnacket” var överstökat undrade jag så klart hur det stod till med WRC-Focusen?
Motorn har varit på renovering och väntas komma tillbaka lagom till jul, berättade Jocke.
Planerna för nästa år kan sammanfattas i ett ord, hemmaplan.
Nu har vi (kartläsare Rickard Nilsson) inte åkt här hemma så mycket de senaste åren, det har varit SM och Svenska Rallycupen som lockat istället. Därför ställer vi in siktet på DM och Sydsvenska Rallycupen 2014!
Ett beslut som alla sydsvenska rallyfans så klart välkomnar, det dräller ju inte av värstingbilar precis här nere.
– Ska bli riktigt kul att köra både hemma på Österlen, i Kristianstad och inte minst favoriten TV-Svängen i september, menar Jocke.
Med sina två tidiga segrar vill han rysligt gärna ha en tredje för att komma lite närmare ”Kungen av TV-Svängen Stoffe Nilsson med sina sex segrar under tiden 2007-13.
Vad vore mer passande än att vinna nästa år när tävlingen körs för femtionde gången, tycker Jocke.
Vet inte, men tror att Stoffe har en annan uppfattning…

*
BloggWESTSkrev igår om nyvaknade West Euro Cup och konstaterade då att jag inte visste så mycket om cupen. Har dock lyckats hitta en hemsida som dock inte avslöjar så mycket mer än att den riktar sig till förare från Belgien, Tyskland, Holland, Danmark Norge och så klart
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *