B-förar Max totalsegrade i Zabra-Rallyt, ingen WRC-arrangör nappade på FIA-kontrakt och lottat i Laxå!

Att unge B-föraren Max Svensson, tävlande för Gullabo RC med Anette Niklasson i högerstolen är ett framtidslöfe råder det nog ingen som helst tvekan om. I helgen tog han sin första totalseger (tror jag åtminstone?) i Nybros Zabra-Rallyt. Tävlingen som var andra deltävlingen i Bilsport Rally Cup och kördes onotad passade uppenbarligen Max i 940:an perfekt.
Trots allt tillhör det inte vanligheterna att B-förarna åker ifrån de i A-klassen men nu skede så och tvåan, storfavorit tillika, Johan Karlsson från Nässjö fick bita i det ”sura B-förare äpplet”.
Fick häromdagen ett tips att kolla in Maxs körning i Karlskronapokalen på You Tube och då isynnerhet på den superkrokiga SS6. Måste säga att jag blev imponerad över Maxs bilkontroll men skänker samtidigt en tanke till den stackars co-drivern. Jag skulle inte vilja byta om jag säger så….
Läste på Autopsort.com att inte en enda av 2013 års WRC-arrangörer har skrivit under ”slavkontraktet” från FIA. Därifrån har ännu inte kommit någon reaktion på de obstinata och motsträviga arrangörernas agerande och det beror säkert på att man inte vet hur man ska hantera frågan. Nu när de inte står med mössan i näven och bockar såsom ”Paris-gubbarna” vill blir det problem. Rätt, sätt press på FIA för någon måtta på deras makthunger måste det vara!
Marcus Grönholm är ”the man to beat” i Global Rallycross-serien. I dag tog han andra raka segern och detta i Texas Motor Speedway i Fort Worth. En bana som ger obehagliga flashbacks, det var ju här Kenny Bräcks dramatiska olycka inträffade. Något sådant skit hände tack och lov inte när rallycrossarna intog banan som istället blev en stor uppvisning av den finske f.d Rallyvärldsmästaren. Tvåan Tanner Foust kunde bara se på när den MFF-blå svenskbyggda Fiestan försvann mot den rutiga målflaggan.
Noterar även att Jari-Matti Latvala satt fyra nya hastighetsrekord med en Ford Focus. Marknadsförarna hos ”The blue oval” tog finnens hjälp för att få fart på försäljningen av den nya trecylindriga tusenkubiksmotorn som nu hårdlanseras i Focusen. Själv blir jag väl inte så är speciellt upphetsad av en ”tre-pipare” men det finns ju så klart andra än jag som tycker att detta är full tillräckligt. Mina egna erfarenheter av dylika motorer är begränsad, har t.ex åkt i en IFA (östysk DKW) på femtiotalet. Självklart också en massa tvåtakts-saabar men dessutom en Wartburg i Östberlin kvällen före att muren föll, en upplevelse jag aldrig glömmer. Ja att muren föll alltså, upplevelsen i Wartburgen var bortsuddad redan nästa morgon…
Glömde bort att jag under fler veckor hade en lånebil i väntan på en ny Opel i slutet av åttiotalet. Lånebilen var en ganska bedagad Daihatsu Charade med just tre cylindrar och vad mig anbelangar, ingen milstolpe varken i bilens eller mitt liv.
Fick just nu besked från populära ESAB-Rallyt i Laxå, där intresset att åka var betydligt större än vad arrangörerna tänkt sig. Maxgränsen var 160 ekipage och tillståndet från Länsstyrelsen medgav ytterligare tjugo bilar i denna den andra deltävlingen i Svenska Rallycupen. Anmälningslistan som skickas till tryck innehåller dock 182 namn och arrangörerna litar på den gamla sanningen att minst tio-femton förre hoppar av före start. Premiärsegraren från Mälarrallyt Joachim Grahn finns inte med i startlistan men står som ”förste reserv” vilket bör betyda att Åhuskärrs egenWRC-Focus finns på plats i Laxå på lördag!

7 svar på “B-förar Max totalsegrade i Zabra-Rallyt, ingen WRC-arrangör nappade på FIA-kontrakt och lottat i Laxå!

 1. Kollade klippet på Max efter din rekommendation nu och jag blev riktigt impad. 

  För klubben helt värdelöst vetande så såg du rätt vilsekommen ut igår   när du stod parkerad utanför glasmästaren och hamburgerhaken på Vilan. 

 2. Hej Tommy,
   
  Du måste ha blivit felinformerad om att vi inte är med på startlistan för Laxå, vi fick startlistan igår kväll och där har vi fått startnr 27, vi går ut först i 4WD.
  Mvh
  Rickard
  Grahn Motorsport

  1. Hej.
   Du har rätt Rickard, men när jag pratade med Laxå vid 19.30-tiden hade man inte reviderat startlistan. Grattis och lycka till!
   MVH
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *