Asfaltskungen Mats Andersson vann igen och Stoffe nerpetad till andra plats i SSRC!

En kung på hemmaplan! Som väntat kunde ingen rubba Mats Andersson när hans egen klubb, Eslövs MK i helgen arrangerade en deltävling i RS-DM. Helt ohotad körde han hem segern och förste utmanaren Ebbe Nilsson från Hässleholm, var långt bak med sin Puma. Faktiskt så långt efter, att segraren i B-klassen Jan Andersson i Seaten smet emellan honom och Mats.
Noterbart är att C-föraren Martin Andersson, tävlande för SMK Hörby vann klassen och slutade nia totalt med Compact-BMW:n. Dröjer inte länge innan han flåsar pappa Tommy i nacken på allvar. Pappan är Tommy ”Krull” som har svårt att få till det med sin nya BMW M3. Har skrivit det förut, skicka guldmedaljen till Eslöv redan nu, ingen kommer nämligen att röra Mats det här året heller!
Noterade även att Stoffe Nilssons tredje plats i Dackefejden innebär att han tappar ledningen i Sydsvenska Rallycupens totallista. Ny ledare är C-föraren Erik Telehagen från just Växjö som med sin Originalare klättrade förbi Stoffes Subaru. Nästa slagfält blir Skillingaryds ”Skilling 500” i början av juli och då tror jag stenhårt på Stoffe som totalsegrare igen. Se upp Patrik Johansson!
En liten snabbis om Saab. Träffade i helgen en av de absolut största Saab-älskarna i den här delen av landet, möbelhandlare Ingvar Lindberg från Bjärnum. Självklart kom vi in på hans favoritämne, Trollhättebilar. Men Ingvar var dämpad, menade att det såg mer än tufft ut för hans älsklingsmärke. Optimist som han är, befarade han ändå det värsta om inget dramatiskt och positivt sker inom kort. Berättade dessutom att han träffat Victor Muller och var klart imponerad över hans förmåga att ordna fram pengar. Ingvar konstaterade.
– Om Muller sålt gökur, ger jag mig f-n på att han även lyckats med att sälja fågelfrön till göken!
I helgen passerade jag ett hus på kanten till Österlen. Inget konstigt med huset, men på gården stod en Vauxhall Victor av årsmodell 1959. Tänk, en enda blick och jag har både art och ålderbestämt den ljusblå/vita engelska kvalitetsprodukten. Går jag ner på gatan utanför måste jag ta ett varv runt bilarna, bara för att hitta märkesnamnet och årsmodellen är jag helt chanslös på. Visst var det bättre förr?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *