Är Niclas Carlsson landets snabbaste rallyförare och Stoffe blir tvåa i Växjö…

Har precis läst igenom pressreleasen från ”utbrytarna” från STCC, TTA eller Touring Car Association. Ingen tvekan utan att TTA är seriösa och har ett koncept som är klappat och klart för 2012. Min rädsla är ändå stor att vi nu ser slutet på storhetstiden för svensk racing och detta kan väl ändå inte vara syftet…
På lördag är det dags för rallyklassikern Dackefejden i trakterna av Växjö och dessutom med rejält stort startfält, 213 bilar. Anledningen är delvis att Sverige-Serien för Volvo Original ingår och här kör nästan nittio bilar. Inte riktigt med sanningen överens, för den här gången har man helt rätt valt att låta de VOC:are som inte kör Sverige-Serien, köra i en egen klass med lägre startavgift. Ungefär en tredjedel av de startande VOC:arna har valt ”ekonomialternativet”.
Förresten vem är Sveriges bästa rallyåkare för tillfället? Är det Patrik Sandell, PG Andersson, Mats Jonsson, Jimmy Joge eller någon annan. Frågar du mig säger jag Niclas Carlsson från Katrineholm!
Niclas Carlsson, vem är det? Ligger just nu femma i Sverige-Serien, åker 940 och som han åker!
Råkade komma in på You Tube och fick se Niclas med co-driver Martin Holmdal in action. Jag bara menar, här är det bilåkning i den högre skolan. När man dessutom själv gör trevande försök med en ”likvärdig” bil är det bara att lägga sig ner och dö. Imponerad är ett ord som inte på långa vägar täcker in vad jag känner…
Nu är kanske inte Niclas är bäst, ledaren Fredrik Menck som leder serien är ju på pappret bevisligen ännu vassare. Skit samma, då säger jag som så att det är bland de tio främsta i Sverige-Serien vi hittar landets vassaste rallyåkare!
Ven vinner totalt i Dackefejden? Den här gången tror jag faktiskt att Stoffe Nilsson får ge sig för hemmafavoriten Patrik Johansson, trea i SSR. Milen här tror jag kan ge honom det lilla försprång han behöver för att rå på Stoffe. Har dock haft fel förut och skulle inte förvåna mig om Stoffe vinner bara för att dj-las…
I 2WD är det allt för tätt för att tippa vinnare. I kvintetten Mattis Olsson, Kjell Fransson, Daniel Halldén, Rickie Borgström och Thord Johansson tror jag vi hittar morgondagens segrare. Avkrävs jag ett namn så blir det Mattis som imponerade stort på mig i SSR!
I helgen är det historisk racing i Karlskoga och där är det lättare att plocka ut vinnaren i 1000-cupen, hässleholmaren Tommy Jagerwall vinner igen, garanterat!
Lika säkert är det att Eslövs Mats Andersson vinner sin hemmatävling i RS-DM på söndag. Här är frågan om Ebbe Nilsson med Puman lyckas komma närmare ”Asfaltskungen” tidsmässigt? Han har lovat att så ska ske, men när det förutspås ett väder som Ebbe hatar, nämligen regn lär det bli tufft!
Till sist inte ett enda ont ord om Saab, har till och med med blivit omkörd av en ny 9-5:a i dag. Den såg riktigt fin ut…

3 svar på “Är Niclas Carlsson landets snabbaste rallyförare och Stoffe blir tvåa i Växjö…

 1. ”Till sist inte ett enda ont ord om Saab, har till och med med blivit omkörd av en ny 9-5:a i dag. Den såg riktigt fin ut…”

  Han kan ju om han vill… 🙂  Själv tickar väl hjärtat lite mer för de äldre modellerna, ylande tvåtaktare i 1000-cupen är det ståpälsvarning på. Vi ses kanske på Knutstorp i juli?

  1. Hej Bengt!
   Det kan jag garantera att vi gör då klubben har samordnat en uppmuntran för våra  funktionärer genom att bjuda på entre, mat och transport till Sportvagnsmeeting. En liten men uppskattad gest för våra livsviktiga medarbetare.
   För övrigt kan jag hålla med dig, gillar bättre de äldre Saabarna, efter fem V4:or och sju 99:er är det ju här hjärtat klappar…
   MVH
   Tommy

   1. Funktionärerna skall premieras. Utan dem – inga tävlingar. Det är många ideella timmar.

    Jo jag har min gamla 1815cc dubbelblåsare i gömmorna, plus en del annat. Skall bli terapiobjekt när jag blir fritidskonsument om några år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *