Antontovkrisen påverkar WRC, Tidemand till Rally Sweden och ”La Fondell” vinner!

Tydligen var det inte så enkelt att ryske bankiren och tilltänkte Saab-frälsaren Antonovs ”pengaklydd” inte kom att ge några återverkningar för WRC. Antonovs bolag Converse Sports är även ägare av North One som i sin tur driver WRC eller på svenska, Rally-VM. Converse är nu satt under rekonstruktion då företaget i praktiken saknar ekonomiska tillgångar sedan Antonov häktats. Det är alltså nu det börjar bli problem.
FIA-basen Jean Todt har dock gått ut och förklarat att FIA garanterar ekonomiskt för inledningen av Rally-VM. Efter inlednignsracen hoppas man väl i Paris att allting har löst sig, för så mycket torde stå klart, FIA kommer aldrig att tillåta att Rally-VM ställs in!
Värst drabbas nu Monte-Carlo Rallyt vars anmälningstid går ut den 22 december. Samma datum framflyttat från den 19:e, har nu även spikats som sista dagen för VM-teamen att göra sin anmälan till FIA. Det jag väntar på är främst beskedet från Petter Solberg, blir det ”all or nothing” alltså Ford eller navelpill 2012 för norrmannen…
En som verkar lämna WRC är en av mina stora favoriter, färgklicken och showmannen/Fordåkaren Ken Block. Hans sponsorer ser hellre att Block syns mer hemma i USA framöver, rally är en liten sport i det stora landet i väster och få i det motorsporttokiga landet vet knappt ens vad WRC är. Istället kikar Block på den amerikanska Rallycross-serien där han redan gjort ett inhopp i en Eriksson-byggd Fiesta. Dock släpper han inte rally helt utan tänker göra inhopp i Rally America, ungefär som Rally-SM, när det inte kolliderar med rallycrossen.
Kul är det att läsa i Värmlands Folkblad att Pontus Tidemand och co-driver Jörgen Nordhagen i stort sett är klara för start i Rally Sweden med nya Skodan. Går planerna i lås räcker det inte med detta. Dock ska först och främst SM-guldet försvaras sedan ska det med lite tur även göras trevare ut i stora världen. Måtte det bära långt!
Drömscenariot är nu att även PG Andersson, Pontus Sandell och Patrik Flodin får till det i SWRC-klassen till Rally Sweden. Eller ännu bättre, hela gänget kör VM-serien vilken önskedröm. Tänk tanken en svenskkvartett i förmaket till riktiga Rally-VM. En tanke som ger stora delar av svensk media rysningar av obehag. Blotta tanken att behöva skriva om rally gör säkerligen att en iskall vind drar genom redaktionerna. Tidigare har man alltid gömt sig bakom den påhittade sanningen, ”finns inga svenskar av intresse i Rally-VM därför bevakar vi inte”…
Kollade in lite på yr.no, snö, snöblandat och mest minusgrader innehöll tiodagars prognosen för Hagfors. Verkar väl inte så illa och när dessutom hotellbokningen i Karlstad är klar, känns det som att det kan få bli jul när som helst!
Om några timmar smäller det, dags för final i Idol på TV4. Med bägge finalisterna från Kristianstadsbladets kärnområde, Amanda Fondell från Linderöd och Robin Stjernberg, Hässleholm är det lite svårt att ha en ”lokal favorit”. Dock väger det klart över för ”La Fondell” då det i de allra närmaste släktledet även finns rallyföraren Sven Fondell tävlande för SMK Hörby och en av de allra trognaste Volvo Originalåkarna i Södras Rally-DM. Tyvärr Robin, har man rally i släkten är utgången ganska given…

4 svar på “Antontovkrisen påverkar WRC, Tidemand till Rally Sweden och ”La Fondell” vinner!

  1. Hallå Jimmy.
   Vadå på med dumstruten och in i skamvrån? Dumstruten bär jag alltid och skamvrån är min normala plats…
   MVH
   Tommy
   PS. Ibland spelar det ingen roll hur många gånger man läser igenom texten, fel bara slinker igenom. Tror dock att precis som du att dom flesta fattade vem jag menade?DS

   1. Jag kunde inte låta bli att hugga på ett sådant fel, det är sällan du gör sådana missar, annars brukar det bara vara små årtalsfel eller vilken kulör ”Kalle på backen” hade på sin Kadett -64 när han tävlade i mitten på 70-talet osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *