Åhlin/Eriksen toppar i BRC-premiären, Grahn sexa i Holland och vad är roligare än att vårstäda i snöblandat regn?

Alltid svårt att skriva Motorbloggen när aktuella tävlingar pågår för fullt och inte har målgång förrän efter det att jag tryckt på ”Publicera”. Därför är det bara att gilla läget och bestämma sig för att nu skriver jag efter X antal sträckor, så får det son händer sedan avhandlas i morgondagens inlägg. Därför är kanske en del av dagens innehåll inaktuellt när du läser men i så fall vet du nu varför…

*

BloggÅhlinEfter de sex första sträckorna av Border Counties Rally är det svenskt/norskt i topp genom Fredrik Åhlin och Torstein Eriksen. Den svarta Skoda Fabian R5:an är så här långt 21 sekunder före Tom Cave, Fiesta R5 och hela 43,7 före en annan Ford-åkare Osian Pryce.
Brutit efter ”Off road” har favorittippade David Bogey gjort även han i i likhet med Åhlin en ny R5-Skoda.
I Junior-BRC är det norskt/svenskt i topp och där är det Oscar Solberg och Patrik Barth som leder med R2-Fiestan. Tvåa är hemmaföraren William Creigthon i en Peugeot 208, fem sekunder efter.
Tre sträckor återstår av premiären för det Brittiska Rallymästerskapet.

*
BloggKalleEn som redan kört färdigt åtminstone för dagen är Kalle Rovanperä som gör debut i Italienska Mästerskapet ”40º RALLY IL CIOCCO”. Dock blev det en relativt kort premiär berättar Kalle besviket.
Körde i en stenmur på sträcka 5 och knäckte fjädringen. Vi försökte ta oss tillbaka till service men vi klarade inte tiden och istället får vi försöka starta om i morgon…

*

Joachim Grahn och Rickard Nilsson, Åhuskärr ska köra rally i Holland

I första deltävlingen av FIA Benelux Trophy, ”Zuiderseerallye” håller Joachim Grahn och Rickard Nilsson en sjätte plats med R5-Fiestan och detta efter att halva tävlingen körts. Dominerar gör hemmaföraren Jasper van de Heuvel med en Mitsubishi EVOX och leder stabilt före en annan holländare, Herman Kobus, R5-Skoda.
För Jocke och Rickard gäller det främst att se till att bli bästa nordbo då man har dansken Steen Andersen/Mie Petersen i hasorna. Deras Mitsubishi är bara sekunder bak och fram till toppen har Jocke och Steen långt över minuten.
Strax efter klockan 22.00 startar den 13:e och sista sträckan.

*
Noterar att det går på rätt håll med anmälningarna till Simrishamnsmixen. En förare har nu dragit tillbaka sin anmälan och nu är man ”bara” 197 plus debutanter och föråkare…

*
BloggSMKI snöblandat regn var det i dag tid för den årliga ”Vårstädningen” utanför SMK Hörbys klubbhus. Som vanligt var det inte någon större trängsel på parkeringen men vi som ändå trotsade vädret och andra frestelser hade en trevlig förmiddag. BloggOlaVad är väl öl i något vinterhelvete (Ola W.) eller att sitta i en svettig tröja på ”kanarieholmarna” (Roland B.) BloggRolandmot att flytta runt halvruttna löv i plus 2, jag bara undrar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *