60-års present innebar totalseger i ”Rally Kristianstad” och Nordh snuvade Åkesson på seger i ”Hårdingen”.

Vilken 60-års present Hässleholms Mikael Weréen fick av sin gamle kartläsare Mikael Fransson, sonen Mattias och storebror Stefan, att få köra en av GN Motorsports Ford Fiesta Rally2 i dagens ”Rally Kristianstad”. Mikael tackade på bästa möjliga vis genom att helt fräckt stå som totalsegrare fem år efter att han senast satt i en rallybil.

Foto: Tommy Svensson

Fantastisk känsla bara att få köra en sådan här bil och dessutom lyckas vinna, det trodde jag aldrig, menade Mikael efteråt.

Fast segern ger jag till Fiestan, det kändes precis som att det spelade ingen roll hur jag bar mig åt så förlät bilen allt!

Foto: Tommy Svensson

Tre raka bästa tider gav segern före lite mer 4WD-rutinerade Magnus Hägg, Trelleborg och Andreas Sigfridsson med sin äldre version av Fiesta R5. Före start fick Fransson lova att inte berätta om tiderna för Mikael så när han kom till slutmål var han helt omedveten om segern. Något som jag då fick lov att berätta.

Du skojar, vann vi och jag som egentligen bara var lycklig över chansen att få köra en sådan här värsting och dessutom få ett ås fint stöd av GNM, vilken kanondag, förklarade Mikael.

Foto: Tommy Svensson

Faktiskt även så att det kom glädjetårar när sonen Mattias kom fram och kramade om ”segerpappan”  som berättade om ”kuppen”

Snackade med Mikael (Fransson) om vad vi skulle göra för pappa när han fyllde år, då kom den här idén upp och så var det hela igång!

Storebror Stefan gav sig själv en liknande present på sin egen 60-årsdag oc h visste att de skulle uppskattas.

Kunde inte tänka mig en bättre present då och nu ser jag att Mikael har samma känsla…

Foto: Tommy Svensson

Lika lycklig var inte Stenungsunds Bjarne Rutgersson för dagens med skånsk kartläsare, Tobias Grybb. Höll en stabil ledning i A2WD efter två omgångar men så tappade BMW M3:an orken och nio sekunder i sista omgången. På detta smet Lukas Hägg och Daniel Borgqvist förbi och vann med sin Ford Fiesta Rally4.

Precis som jag aldrig ska få till det fullt ut, suckade Bjarne efteråt.

Nu blev han ändå tvåa styvt fyra sekunder efter vilket så klart gladde Hägg.

Detta var min tredje tävling efter vårkraschen i Anderslöv och känns skönt att redan kunna vara med och fajtas i toppen, menade Lukas.

Foto: Tommy Svensson

Vinnare i B2-WD och femma totalt slutade Lunds Skawomir Bronk/Sandra Bergelv, två sekunder före tvåan Hans-Daniel Steiner/Jan-Erik Jönsson, Lunds AC och Golf.

Foto: Tommy Svensson

Dagens näst mest överlägsna klasseger togs av hemmaföraren Jesper Larsson/Odenmalm/Måns Petersson, Toyota som vann ”Standard A”. En halv minut långsammare var Arlövs Anders Larsson/Jens Ragnarsson, Volvo.

Foto: Tommy Svensson

Betydligt tajtare var det i ”Standard B” där ett trilskande  hjullager tvingade Henrik och Ida Levin att slå av på tempot i sista omgången. När familjen Levin sänkte garden tvekade inte klubbkompisarna i SMK Hörby, Rolf-Arne och Felix Nilsson utan slog till direkt. Vann klassen med 0,5 sekunder.

Foto: Tommy Svensson

Förbannat surt men så är det i vår sport, materialet spelar in, konstaterade en besviken Ida Levin efteråt .

Än större gap än Jesper hade en annan Jesper med Roslund i efternamn. Med Lars Östring vid sin sida i en BMW vann paret C 2WD med 32 sekunders marginal. Tvåa slutade Hässleholms Ola Sandberg/Jocke Johansson, Fiesta R2. I Asfalt SM visade Thomas och Ronnie Pettersson, Hässleholm framfötterna och ute i Åsum blev det seger med den gröna (?) BMW:n. Lite överraskande tvåa slutade Älmhults Michal Pinczakowski/Karl-Göran Eriksson med sin lilla Peugeot.

Foto: Tommy Svensson

 Som vanligt gillades Kristianstad MK:s bana även om inte alla var så förtjusta i de ”stabila” betonghinderna. En som tillhör de sistnämnda var SMK Hörbys Tommy Anderson som råkade ut för drivaxelbrott i första omgången. Med en drivaxel kass sladdade BMW:n okontrollerat och träffade med vänster bakhjul ett av hinderna. Game over!

Foto: Tommy Svensson

*

Foto: Stockhems Foto/Vara Mk

Släkten är värst kan man säga när Team Nybes Albin Nordh/Chrisoffer Bäck snuvade teamkompisarna Jonas Åkesson/Maja Bengtsson på segern i Grus SM-deltävlingen, ”Hårdingen” i Vara. I sist körningen satte Nordh en kanontid och med denna säkrades segern och 1,9 sekunder skilde mellan de blå Skodorna. Trea slutade Lessebos Arvid Johansson/Magnus Gad, 14,8 efter Nordh. 

Foto: Stockhems Foto/Vara Mk

I 2WD snuvade Kulling-talangen Melvin Bengtsson/Carl Eriksson storfavoriten och i praktiken klare SM-vinnaren Mattias Adielsson/Bo Holmstrand på fjärde raka segern. 0,1 sekund skilde mellan Melvins på pappret tamare R2 Fiesta och Adielssons gula Toyota. Trollhättans Johan Lundquist visade i Snapphanerallyt att han är att räkna med och fortsatte visa upp sig med en tredje plats. I sin udda Citroën R3 Max och med Carl Öberg till höger var man 6,6 efter Melvin. Inte skåningarnas dag i Vara och Johan Green/Josefin Ingvarsson från Hässleholm slutade på en 12:e plats. Kanske satt Kickens krasch kvar hos Johan som var en av de som kom direkt efter olyckan vilket han befarade före avfärd till Vara.Johannes Haraldsson /Kenny Andersson, Hässleholm och Golf slutade på 15:e plats. På sista sträckan tappade SMK Hörbys Joacim Kristiansson/Roger Clausson från tionde plats i 2WD till 23:e av för mig okänd anledning. Ingen blev nog förvånad över att vinnaren i  ”Standard” blev Johan och Christer Holm från Trollhättan. Inte heller att Karlskrona Robin Liljegren/Oliver Sundström skulle glida in som  tvåa, 3,8 bak. Även på tredje plats slutade en av favoriterna, Rasmus Bengtsson/Torbjörn Ivarsson från Hässleholm, knappt tio sekunder efter Holm. Fyra och bästa skåning blev Linus Larsson/Olivia Kristensson, Arlöv en futtig tiondels sekund från pallen. Flitige SM-tävlaren Ingemar Månsson/P-I Hellberg, SMK Hörby gick in på tionde plats.  Finalen i Grus SM körs i Växjö med ”Dackefejden” den 23 september.

Ett svar på “60-års present innebar totalseger i ”Rally Kristianstad” och Nordh snuvade Åkesson på seger i ”Hårdingen”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *