57 anmälda till WRC i Portugal, nya ”Rally Class” och rätt info om MSR!

Nästa helg är det dags för rond fyra i årets WRC, Vodafone Rallye de Portugal och med nitton WRC-bilar på startlinjen. Totalt är 57 förare anmälda vilket är ungefär samma som varit i övriga VM-deltävlingar.
Alla de ”vanliga” är anmälda och som favorit ja gissa, det blir väl Loeb som vanligt. Dock tar jag åter på mig dumstruten, sticker halsen rätt i snaran och tippar Latvala överst på pallen. Riktigt frisk är han ju inte Motorbloggaren…
Spännande blir att se hur ”nya” WRC-Minin blir i händerna på Sordo och Patrik Sandell? Tror inte Prodrive utvecklar bakåt så kanske man kan var med och utmana på allvar, kanske topp tre för Sordo och bland de fem bästa för Sandell. Önsketänkande? Kanske!
Till Portugal presenteras en ny ”supportklass” till PWRC, benämnd ”Rally Class” där förarna kör identiska Grupp N-Subarus. Deltagarna i serien har en rejäl morot att tävla om, fem fullt betalda tävlingar i PWRC till nästa år. Än så länge har man fyra anmälda till klassen och förarna kommer alla från länder med ”tung och genomsund ekonomi”, alltså Litauen, Ukraina, Indonesien och Mexico. U-landet på sponsorkartan vad gäller rally Sverige, kan naturligtvis inte mäta sig mot sådan här progressiva länder…
Renault kastar sig nu in i IRC och blir femte bilmärket som är officiellt anmält. Tidigare märken är Skoda, Ford genom M-sport, Honda och Subaru. Renault kommer att använda sin Megane i N4 utförande och premiär blir det på Irland i nästa deltävling.
– Det sjukaste jag någonsin gjort!
Detta var Mads Östbergs analys efter sitt femtiometers hopp med WRC-Fiestan vid skidanläggningen i Trysil inför tusentals jublande åskådare. Kan bara hålla med och då har jag bara sett filmen. Att sitta inne i bilen vore för mig helt otänkbart, men å andra sidan kör jag en RS-tävling på söndag i Silver-Voc:en medan Mads laddar för Rally Portugal!
Skrev igår lite om Polar Classic Rally (fortfarande 59 anmälda) och Midnattsolsrallyt. Här hade jag dock varit lite för snabb visade det sig. Trots allt lite kul med omväxling, enligt mina s.k. kamrater är det mycket sällan som jag är ”för snabb”. Jag skrev att jag läst inbjudan till MSR men så var icke fallet, det jag läst på hemsidan var ”information” om MSR. Stor skillnad enligt arrangörerna som menade att där kan komma att skilja en del från denna, mot den officiella inbjudan som kommer i början april. Okej säger jag, då får alla åksugna klassiker ge sig till tåls ytterligare någon vecka innan en av rallysommarens höjdpunkter blir officiell.
Börjar dra ihop sig till race och idag besiktigades Silver-Voc:en hos Bilprovningen. ”Blankt papper” vad annars…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *