Fiesta Jonas först ut 2010.

Så är julen över och nu väntar istället rallysäsongen 2010. Först ut av de skånska rallyåkarna är Joans Olsson från Åhuskärr som provar vinterrally redan den 9 januari i klassikern Offerdalingen. Tyvärr verkar det inte som Jonas ansträngningar att sälja Fiestan burit frukt, utan det blir en säsong till med den röd/gula. Men ny co-driver har han lyckats få med i bilen, rutinerade Mikael Jönsson från Karlshamn får nu förtroendet att sköta notläsningen åt Jonas.
Annars är det som vanligt tunt med skåningar när det handlar om rally på snö och is. Vid en koll på kommande tävlingar, så är det än så länge bara Jonas som har anmält sig.
Jag vet att grannen Joachim Grahn är sugen och har planer på full SM-säsong med den nu uppdaterade Mitsubishin. Fjolåret blev en stor besvikelse för Jocke, trots DM-brons och klubbmästar titeln i SMK Hörby. Han vill mer och förhoppningsvis ska den negativa trenden nu ha vänt.
För övrigt så byter Jocke klubb från SMK Hörby och går tillbaka till moderklubben Simrishamn tillsammans med nye co-drivern Joakim Nilsson, lillebror till f.d. co-drivern Rickard.
Intressant med övergångarna är att trion ska försöka blåsa nytt liv i Simrishamns MK som tråkigt nog tappat mycket de senaste åren. Klubbens tävling Simrishamnsmixen kördes alltid på våren och lockade då många SM-åkare som ville känna på grus innan SM-säsongen drog igång. Nu ska man försöka få igång tävlingsverksamheten igen och det är bara att önska de tre lycka till, för det behövs verkligen fler tävlingstillfällen i Skåne.
På tal om SM så blir det intressant att se hur årets säsong ska bli. Fjolåret floppade ju rejält med väldigt tunna startfält och det skyldes till stor del på reglementet med enhetsdäck från Pirelli. Nu är det klart att det blir samma sak även 2010.
Premiären i Rally-SM är Rally Sweden och än så länge ser det lite dåligt ut med anmälda i SM-delen, bara sju förare än så länge och naturligtvis är mesta mästaren Mats Jonsson en av dessa. Anmälningstiden går visserligen inte ut förrän den 12 januari, men frågan är om det blir någon större rusning, jag tvivlar…
Det blir lite dåligt med större rallytävlingar i sydsverige nästa år. Förutom South Swedish Rally som startar i Ljungby, ingår i Rally-SM och körs i mitten av maj, så är det bara Rally Österlen, helgen före SSR som gör comeback som deltävling i Supercupen.
Pålitlige SM-arrangören C-GWilke/Hässleholms MK tar ett mellanår och kör bara Sydsvenska Rallycupen och DM. Samma sak med Kristianstads MK som har samma upplägg med bonusen, Klassiska Rallycupen.

2 svar på “Fiesta Jonas först ut 2010.

    1. Hej.
      Tyvärr hade arrangören plockat bort anmälningslistan så man inte kunde se vem som skulle åka Offerdalingen. Men självklart jättekul med tre skåningar i rallypremiären. Lycka till alla.
      Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *