138 anmälda till TV-Svängen men bara styvt 30 i WRC Rally GB, Flodin boxades och bröt fingret!

Det blev till slut 138 ekipage i den 48:e TV-Svängen som körs nästa helg den 8 september. Klart godkänt och i runda tal tjugo bilar mer än vad både Snapphanerallyt och Emiltrofén fick ihop och bara tre färre än 2011.
För mig har det varit en hemlighet att Patrik Flodin lyckats skada sig än en gång, den här gången bröt han ett finger när han var med på SBF:s träningsläger. Patrik borde lyssnat på min mor som alltid hävdat att man inte ska slåss, för det var när han snörat på sig boxhandskarna och gick några ronder som fingret på högerhanden bröts. Nu har Patrik lagt gipset sedan två månader tillbaka och menar att detta inte kommer att påverka hans körning i Tjeckien till helgen.
– Har lite ont i fingret när jag håller i ratten eller måste dra i handbromsen, annars funkar allt som det ska, kommenterade han på IRC:s hemsida.
Katastrof, menar M-Sport bossen Malcolm Wilson och då menar han deltagarantalet i WRC Rally GB. Kan bara hålla med, 31 bilar är på tok för litet och jämför man med fjolåret så har siffran mer än halverats, då startade 78 bilar i klassiska ”RAC-Rallyt”. Följden av detta måste helt enkelt bli att rallyt stryks ur WRC för all framtid och får i framtiden nöja sig med DM-status…
Självklart skämtar jag, men ungefär så låter det alltid när ”olyckskorparna” kraxar om Rally Sweden som ändå alltid har minst det dubbla antalet deltagare som Wilsons hemmatävling. Varför älskar vi svenskar att utmåla oss själva och allt vi gör som skit, något för en psykologkonferens att fundera på?
Mer Rally Sweden (lessen olyckskorpar men detta är mer positivt) där VD Glenn Olsson kan visa på ett bokslut med svarta siffror (svarta siffror= vinst). Inte ens kostnaderna för den beryktade tv-produktionen lyckades göra siffrorna röda vilket helt klart är jätteroligt. Nu planerar man för 2013 och helgen 7-10 februari och då vänder man på steken och avslutar i Norge istället för som i år börja i grannlandet. Dock ska den avslutande ”power stagen” köras i Värmland och självklart är målgång på torget i Karlstad.
Nytt kan bli att man öppnar upp för Historiska bilar i en egen del av Rally Sweden, däremot stänger man definitivt för Rally SM som nu får leta ny arrangör för de ena av de två planerade vintertävlingarna.
Mer positivt, till nästa år har man kommit fram till en tjugofem procentig kostnadsbesparing för WRC-Academy. FIA har tillsammans med M-Sport satt ett tak på 120 000 euro vilket ska jämföras med årets 150 000 euro. I priset ingår allt utom krascher, dom pengarna får man ta ur egen ficka. Nu är jag för gammal annars kanske Silver-Voc:en fått vila sig till nästa år, men som sagt åldern sätter hinder.
Fredrik Åhlin, som kör just WRC-Academy har nu rapporterat att allt är OK och alla värden är precis så bra som de ska. Topplacering i ”akademin” är bara att glömma, nu handlar det mer om att avsluta snyggt i de två återstående tävlingarna.
Som alla bloggläsare vet så är inte Formel 1 min absoluta favorit bland motorsport men igår fastnade jag framför tv:n när Danmark visade filmen om ”Ayrton Sennas liv”. Har länge förstått att filmen var något extra då kollega Robin på sportredaktionen talade sig varm efter att ha sett den på video. För att ni riktigt ska förstå hur stort det är att Robin berömmer något med motorsport säger jag bara, ” Robin kör en mörkgrön lätt rostangripen Volvo 440 som han ärvt av sin morfar”, kan det bli mycket värre när man inte ens fyllt 25 år?
Nåväl det var en oerhört stark film och jag märker nu hur mycket jag missat av F1-världen till exempel kriget mellan Senna och Prost, det hade jag helt gömt bort. Trots att man visste slutet, Senna omkom i San Marinos GP 1994 så kunde jag inte hjälpa att jag fick en klump i halsen och vått i ögonvrån när upplösningen kom. Att se folkhavet och se deras obeskrivliga sorg i samband med begravningen var bland det mäktigaste jag sett. Har du inte redan sett filmen, hyr den så fort du kan och jag lovar du blir inte besviken!

6 svar på “138 anmälda till TV-Svängen men bara styvt 30 i WRC Rally GB, Flodin boxades och bröt fingret!

 1. Filmen om Senna är en höjdare trots att jag hatade honom som person, en gudabenådad förare som tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt.

  1. Hej.
   Bloggaren har gjort ett skrivfel angående Patrik Flodin, det var inte två månader sedan han la gipset ( då hade han inte ens hunnit skada fingret) det ska vara två veckor. Ber om ursäkt…
   MVH
   Tommy

   1. ja, jag tar det som en ära att bli jagad av silver-voc… hoppas på att göra det bra denna gång… är jo en av dom två tävlinger jag körde förra året… så vet lite bättre vad som vänter… 🙂 Hade varit skoj om vi kan långsamt få upp antalet danskare som deltager… kanske på samma niveau som Lille-mats…

 2. Hade varit roligt om vi i söder kunne utveckla rallysprint och få in fler sponsor pengar, fler åtskådare, fler journalister… och allt detta gir jo fler tävlande osv…. Wilke har jo lyckats bra… så vi ska bara ha fler som blir lika stora eller större… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *