Ogier fick ”hårtork”, Pontus tänker inte ”pusha”, Kruse förklarar och Hyundai ”mörkar” trumfkort!

BloggOgier1Har nu lämnat ”FIA Pre-event press conference”Rally Swedens HQ och där det största intresset knöts till Sebastien Ogier som vållat mediestorm efter gårdagens uttalande om det idiotiska att genomföra rallyt. Ett omdöme som han upprepade med en timmes mellanrum vid intervjuer med Värmlands tidningarna Värmlands Folkblad och Nya Wermlands Tidningen. När Ogiers ord nådde Volkswagen-bossen Jost Capito plockades den allra största ”hårtorken” fram och efter detta var världsmästaren både nyfönad, ångerfull och ödmjuk. Hävdade att han blivit felciterad och menade att man bara skulle ta bort ”grussträckorna”, inte hela tävlingen och på sin Facebook-sida skrev Ogier.
– Like often, so much b……t on the net…
I ❤ Rally Sweden and never called for cancellation of the full rally! Just 100% gravel stages…”.
Men att han blivit felciterad betecknade min kollega Håkan Strandman på VF som rent skitsnack.
Hela intervjun finns inspelad så felciterad blev han inte!
Vid intervjuerna på pressmötet återkom Ogier flera gånger till vad han egentligen menade och bedyrade sin kärlek till både Värmland och rallyt. Några meter bort stod Capito och log…

*
BloggLatvalaJari-Matti Latvala är smartare i sina uttalande och sa till mig.
Vi måste ha respekt för allt arbete som läggs ner på ett WRC-rally från massor av frivilliga krafter.
Dessutom finns här redan massor av rallyfans från hela världen som kommit hit för att se oss köra. Vad skulle dom tycka om vi bara lastade och åkte hem?
Han menade också att ”snödäcken” ger ett fantastiskt grepp på fruset grus och att det kommer att sättas nya sträckrekord.
Det blir ett ”fast rally”, åtminstone så länge dubben sitter kvar…

*
BloggMikkelsenAndreas Mikkelsen delade sin Polo-kompis åsikt och berättade hur laddad han var inför uppgiften. Dock var han lite tveksam till om alla sträckor som nu är planerade att köras, om det verkligen blir så.
Grusvägarna som är tänkta att användas två gånger, tveksamt om det kommer att fungera, menade den segersugna norrmannen.
Även om jag självklart vill köra så mycket som möjligt måste säkerheten komma allra först!
Han svarade även på vem han tippar står som vinnare på Stora Torg på söndag eftermiddag.
Det kommer att bli en fajt mellan mig själv, Ogier och Latvala, var stalltipset från Mikkelsen och så la han till.
Kanske kan Kris Meeke också vara med…

*
BloggOigierAlltså trodde han inte på landsmannen Mads Östberg som också var på presskonferensen, eller det som skulle varit en sådan. För innan Volkswagen-trion hann in i lokalen sögs dom fast av medias representanter utanför och överöstes av frågor samtidigt som kamerorna klickade. WRC:s mediaansvariga insåg det lönlösa i att bringa ordning så därför blev det som det blev. Dock följde Östberg ritningen och gick in i lokalen men fick titta ut över en nästan tom sal. På vägen ut fick han dock lite frågor och gissa om vad, vägarna.
Det är inte bra men det är som det är, sträckorna ligger kvar så det är bara att gilla läget!

*
BloggPontusDå gick det bättre för WRC2-gänget som kom till pressmötet, Pontus Tidemand, Eyvind Brynildsen och Marius Aasen satte sig prydligt ner och svarade på frågorna. Tidemand var spänd och åksugen vilket var omöjligt att missa men menade ändå att det gällde att tänka.
Jag kommer inte att ”pusha” varje meter även om jag så klart vill vinna!
Det uttalande trodde inte Brynildsen ett dugg på och menade att Pontus alltid går ”flat out” vilket han själv också planerade att göra.
Jag startar inte Rally Sweden för att bli tvåa!

*
Dags för tipset, mer osäkert än på länge skulle jag vilja skriva…
1. Andreas Mikkelsen Polo
2. Jari-Matti Latvala Polo
3. Mads Östberg Ford
4. Kris Meeke Citroén
5. Thierry Neuville Hyundai
Var blev Ogier av? Tror faktiskt att han bryter det här rallyt som han ändå inte verkar vilja köra…
WRC2.
1. Esapekka Lappi Skoda
2. Pontus Tidemand Skoda
3. Eyvind Brynildsen Ford
4. Fredrik Åhlin Ford
5. Emil Bergkvist Citroén
Kan bli precis hur som helst och kanske är det ”Opel-Emil” som står överst på pallen. Fast då måste allt lira ihop för honom och Jocke Sjöberg vilket det inte verkar göra. Jocke är nämligen inte riktigt kry vilket inte känns så bra inför den här viktiga uppgiften. Han verkar hålla med.
– Förkyld, feber och ont i halsen… Tycker lite synd om mig själv ???!

*
Fick även ett snack med SVT:s expertkommentator Jonas Kruse som passade på att göra ett tillrättaläggande efter uttalandet i sändningen från Sprint-SM i Piteå. Där menade han att det var märkligt att inte alla försökte köra i ett tv-sänt SM-rally. Något som retade upp en del då det faktiskt var så att alla som ville, faktiskt inte fick köra utan blev bortgallrade.
Det var inte så jag menade att alla skulle köra Sprint-SM, förklarade Kruse.
Tänkte istället på att alla våra elitåkare som satsar på SM borde ta chansen att visa upp sig för en större publik som av någon konstig anledning valde att stanna hemma. Är det SM då ska elitåkarna göra upp om medaljerna.
Ungefär samma tanke som jag själv hade efter Piteå. Märkligt att många SM-profiler valde att vila sig i form istället för att visa vad man kan inför tv-publiken?
Kruse var också lite orolig över avsaknaden av snö och menade att publiken måste fatta att man kanske inte kan stå på sin favoritplats det här året.
Normalt är där kanske en hög snövall som skyddar men i dag ingenting, menade den rutinerade tv-snackande rallyföraren.
Så tänk efter noga var du ställer dig i skogen, var hans uppmaning och som så klart alla äkta rallyfans nu hörsammar…

*
BloggBertilBesökte serviceplatsen på Wermlandskajen i eftermiddags vilken jag tycker absolut är ett lyfta mot flygplatsen i Hagfors där man höll till tidigare. Bara att hoppas att publiken hittar dit, för oss var det enkelt buss nummer 8 till Sjöstaden och gratis var det också.
Här upptäcktes även att Hyundai mörkat ett trumfkort och verkar ha en ny förartalang i bakgrunden. Jag såg dock honom och kunde inte först placera honom, men kom så småningom fram till att det var en ”look a like” med Bertil Gunnarsson. Undrar när debuten ska ske?

*
BloggOpelBland all ”merchandise” ute på serviceplatsen gjorde jag två fynd. En t-shirt med Opel Manta 400 och så en modell av Bruno Thirys Astra GSi från Rally Monte Carlo 1993, redan nu är resan betald kan man säga!

*
I morgon blir det ingen Motorbloggen, tidsbrist är orsaken. När jag kommer hem från dagens sträckor ska där levereras ”tio spalt med bilder” till Motorlördag i Kristianstadsbladet. Men förhoppningsvis hörs vi på lördag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *