WRC okänt i USA men Block vann, inte mer vinter hos Rallyklassikerna och lite tunt med anmälda i Skåne…

I USA är rally ingen stor sport och säger man WRC till en amerikan har han garanterat inte den blekaste aning om vad bokstäverna står för. Dock körs det ett mästerskap i USA och i helgen avgjordes deltävling två, 100 Acre Wood Rally i Missouri. Vann gjorde Ken Block som nu körde ett av sina få rally i årets kalender. På de sjutton sträckorna, alla på grus var där ingen som hängde med Block i Fiestan.
En av favoriterna Lauchlin O’Sullivan låg trea i mästerskapet efter första deltävlingen som kördes på vinterväg men utan dubb. I Missouri däremot gick det inte alls bra och O´Sullivan kraschade redan på shake down sträckan. En annan profil David Higgins med en Subaru Impreza var den som hängde med ”Blocken” bäst fram till att motorn rasade. Teamkompisen i Subaru-teamet Travis Pastrana, känd för sitt jättehopp med bil för något år sedan slutade nu tvåa, men hela fem minuter bak ”Gymkahna-showaren”.
Nu gör ”AM” ett uppehåll fram till maj där nästa stopp blir Portland och en tre dagars tävling. Här blir det sträckor till en stor del ganska lika våra svenska sträckor med ”byväg” omväxlande med rena skogssträckor.

*
I går lämnade Rallyklassikerna besked på vilken tävling som skulle ersätta ovinter inställda Bergslagsrallyt och svaret blev föga förvånande, ingen mer vintertävling. Att skaka fram en ersättare när vintersäsongen är inne på sluttampen vore i mina ögon en nästan omöjlig uppgift och den uppfattningen delades tydligen av tävlingsfixaren Karl-Bertil Ling. På Gästboken skriver han ”Det blir ingen ersättningstävling på vinterväg.
Ev. kommer vi att lägga in en sommartävling istället,men inget är beslutat ännu,vi ska ett styrelse möte först angående det.”.

*
Skummade anmälningslistorna till de skånska tävlingarna nu i vår. Än så länge tämligen lugnt, styvt 30 i Simrishamnsmixen och ungefär lika många i nyväckta Falsterbo-Sprinten den 29 mars som sätter igång säsongen. Dagen efter är det dags för Express-Specialen i Hörby och här är än så länge bara sexton förare anmälda. En av dessa är jag själv med Silver-VOC:en men blir lite bekymrad när jag ser att BloggRolandRoland och Black Beauty inte finns med i listan. Nu tror jag dock att han kommer att anmäla sig såvida inte vårt planerade elfläktsbyte skrämmer. I fjol hade han ju bitvis problem med att hänga på, i synnerhet mot slutet som i Eslöv och nu med uppdaterad Silver-VOC Evo ll borde det bli än tuffare…
Lille-Mats Rallysprint den 4 maj sticker dock ut och här kan en nöjd CG Wilke konstatera att man snart är uppe i femtio anmälda, och detta över två månader före start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *