WRC-ikon hyllar ”Ramonas tjejer”, Peter byter App.K till Grupp N, Björn försvarar och tjäle i Göingeskogen!

En som trycker på ”gilla-knappen” för Ramona Karlssons tjejprojekt ”Young Female Drivers” är ingen mindre än WRC-ikonen Michéle Mouton. FIA driver ett liknande projekt, WMC, Women in Motorsport Commision och i senaste nyhetsbrevet från fransmännen uppmärksammas Ramona och hennes tjejer. Riktigt riktigt roligt tycker jag att ett svenskt rallyprojekt uppmärksammas i ”finrummet”, inget man kan påstå att vi är bortskämda med. Ramona är så klart även hon nöjd med uppmärksamheten för YFD.
– Det känns fantastiskt roligt att det även uppmärksammas internationellt. Michéle Mouton, som är ansvarig för WMC, följer projektet med stort intresse vilket verkligen känns jättekul!
Vem vet, kanske nästa rallystjärna från Sverige blir en tjej…
En som redan är stjärna, fast kille är Robert Kubica. Citroénbossen Yves Matton kan itne nog berömma den polske f.d F1-åkaren trots fadäsen på Kanarieöarna.
– Robert gjorde en stor uppvisning och har visat att han har stor kapacitet, åtminstone på asfalt, berömde Matton och fortsätter.
– När han väl lärt sig hur det är att köra på sträckorna för första gången kommer han att bli en av de allra bästa förarna på just asfalt!
Nästa gång Kubica sätter sig i Cittran blir ERC-deltävling fyra på Azorerna helgen den 27-29 april och då för första gången på grus. Kan bli intressant…
Samma helg ska det även köras rally i Kristianstadstrakten då det är dags för Rallytravels Kong Christian Race den framflyttade premiären för Sydsvenska Rallycupen. Åkte idag igenom tävlingsområdet för att kolla hur det ser ut med tanke på den sena våren. Snön är det lilla problemet, finns lite kvar inne i skogen och i vägkanterna men de allra flesta vägarna är snöfria och helt bara så när som på 2-3 centimeter is i skuggpartierna (bilden är från en av Kongens klassiska sträckor). Men tjälen hur är det med den?
– Här i Lönsboda har vi mätt tjälen till sjuttio centimeter, förklarade två markjobbare som var igång i samhället.
– Men det är här mitt på plan yta där solen kommer till direkt på morgonen. I skogen är där antagligen ytterligare några centimeter tjäle…
Nu väntas dock regn i slutet av veckan som kommer och även plusgrader på natten. Men räcker detta för att göra vägarna rallyklara om tre veckor, markjobbarna igen.

– Blir det bara plusgrader och dessutom regn kan det gå fort och nu börjar även jordvärmen tina underifrån så visst finns det hopp!

Vi är många rallysugna som håller tummarna…

Två som säkert gör samma sak är Olofströms Peter Nilsson och Björn Borgqvist som i år tävlar i samma team PN Tools Motorsport. Peter har gått den udda vägen från Appendix K Volvo 142 till en Weng-byggd Mitsubishi EVO 8 och tänker satsa på SSRC med Daniel Borgqvist i högerstolen. En helt ny konstellation som självklart hoppas på framgång.
Björn Borgqvist fortsätter med sin segerrika gröna BMW 325, han vann ju Grupp H Light i fjol och tänker göra alltför att försvara segern. Även för Björn blir det nytt till höger då Emmy Borgqvist kliver in.
Om det är lite tunt med anmälningar till tävlingarna här hemma kan inte arrangörerna av tyska klassikereventet Eifel Rallye Festival säga samma sak. Här köar förarna med sina gamla rallyvärstingar ( här snackar vi mycket Grupp B-bilar och annat häftigt, Volvo 240-åkare göre sig icke besvär)  för att få vara med och i dagsläget är där tvåhundra anmälda. Det trista är att bara hundratrettio får köra med tyska staden Daun som utgångspunkt. I juli månad körs rallyt och jag tror inte att Maglehults absolut vassaste rallyåkare Leif Nilsson kommer att köra med sin replika på en Grupp B Audi, men den hade helt klart platsat!
I helgen är det iallafall tävlingspremiär i Skåne och då är det kartingåkarna som är först ut. På startlinjen i Klippan Cup finns så klart Noah Milell och för en gångs skull hoppas jag att pappa Niklas inte glömmer sin ”fina toppalua” för nu är det verkligen väder för mössan…

2 svar på “WRC-ikon hyllar ”Ramonas tjejer”, Peter byter App.K till Grupp N, Björn försvarar och tjäle i Göingeskogen!

 1. NU, min käre å aktive å uppskattade motorbloggare … ja nu har Du glömt dom igen!
  FRC i Laholm i morgon 🙂
  ottosson

  1. Hej.
   Tusen gånger om ursäkt och jag erkänner direkt att folkrace-kollen inte är på topp. Hade så klart underlättat om arrangörer (som karting t.ex) eller någon annan informerat mig om tävlingarna…
   Ha en bra helg
   Tommy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *